آرشیو دی ماه 1397

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

تفاوت زن و مرد از ديدگاه روانشناسي

۱۴۳ بازديد

تفاوت هاي زن و مرد در بخش هاي مختلف سال ها متخصصان در زمينه روانشناسي و عصب شناسي را وادار به تحقيق و بررسي نمود. شايد به نظرتان برسد كه شوهرتان بي‎‌توجه است و به جزئيات دقت نمي‌كند، وقتي دارد كارش را انجام مي‌دهد بداخلاق مي‌شود. خانم شما هميشه مي‌خواهد در مورد يك موضوع چندين بار صحبت كند يا وقتي به خريد مي‌رويد چند ساعت در بازار مي‌گردد و در آخر از همان مغازه اول خريد مي‌كند. اين تفاوت‌ها را اگر بشناسيد و برخورد با آن را ياد بگيريد مطمئن باشيد نه تنها باعث اختلاف بين شما و همسرتان نمي‌شود بلكه رابطه شما را جذاب‌تر هم مي‌كند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تفاوت هاي زن و مرد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

تفاوت‌هاي زيستي زن و مرد

تفاوت زيستي مردان و زنان از ماه سوم جنيني آغاز مي‌شود. با ترشح هورمون‌هاي مردانه و شكل‌گيري دستگاه جنسي در اين زمان شكل‌گيري دستگاه عصبي و مغز نيز تحت تاثير قرار مي‌گيرد. اين تاثيرات باعث تغييراتي در رشد مغز و ذهن كودكان از همان دوره جنيني و بعد از تولد مي‌شود. دختران از همان آغاز كودكي علاقه دارند از ديگران مراقبت كنند و اين رفتار را در بازي با عروسك‌هايشان نشان مي‌دهند در حالي كه پسران از آسيب زدن به اسباب‌بازي‌هايشان خيلي هم احساس ناراحتي نمي‌كنند. پس از بلوغ و چالش هاي دوران نوجواني تفاوت هاي فاحش تر مي شوند.

 

تفاوت‌هاي اجتماعي زن و مرد

تفاوت‌هاي اجتماعي از آموزش نقش‌هاي جنسيتي به كودكان شروع مي‌شود و در هر جامعه متفاوت است. برخي از جوامع از پسران انتظار دارند كه احساساتشان را بروز ندهند، خشن‌تر عمل كنند و مسئوليت‌پذيرتر باشند و از دختران انتظار دارند با اسباب‌بازي خاصي بازي كنند، آرام بخندند و در كارهاي خانه كمك كنند. در كل جوامع از رفتارهاي كليشه پسرانه بيشتر استقبال مي‌كند و دختراني كه پسرانه رفتار مي‌كنند از پسراني كه دخترانه رفتار مي‌كنند بيشتر پذيرفته مي‌شوند. بخشي ازتبعيض جنسيتي ها ريشه در همين نقش پذيري هاي جنسي دارند.

 

مهمترين تفاوت‌هاي ذهني زن و مرد

تفاوت‌هاي ذهني مردان و زنان تحت تاثير تفاوت‌هاي زيستي و تاثير محيط اجتماعي از كودكي شكل مي‌گيرند. اين تفاوت‌هاي ذهني خودشان را در زمينه‌هاي مختلف نشان مي‌دهند كه در ادامه شرح داده ايم:

دوئل تاريخي

مي‌توان گفت قديمي‌ترين تفاوتي كه بين زنان و مردان توسط عامه مردم شناخته شده بود احساسي بودن زنان و منطقي بودن مردان است. در حقيقت اين تفاوت هم درست است و هم آن طور كه فكر مي‌كنيد نيست.

احساسات براي مردان مانند زنان اهميت دارد. اما به گفته روانشناسان احساسات در پشت سر مردان و در پيش روي زنان قرار دارد. يعني زنان عاطفه خود را بيشتر بروز مي‌دهند و مردان به دليل خصوصيات ذهني و يادگيري اجتماعي كمتر ياد گرفته‌اند تا عاطفه خود را بروز دهند. به اضافه آن كه مردان احساساتشان زماني فعال مي‌شود كه تاييد شوند و يا احساس قدرت كنند و چون اين با نحوه فعال شدن احساسات زنان متفاوت است به نظر مي‌رسد كه مردان كمتر احساسي و بيشتر منطقي هستند. گريه كردن مردان يا عاشق شدن شان دليلي بر بعد احساسي آن هاست.

قدرت كلام

شكل‌گيري كلام در كودكان دختر و پسر از همان آغاز متفاوت پيش مي‌رود. تحقيقات نشان داده است كه دختران در آغاز تعداد واژگان بيشتري را در دايره كلامي خود جاي مي‌دهند. در بزرگسالي زنان روزانه حدود 20 هزار كلمه را به كار مي‌برند كه تقريبا 1.5 برابر مردان است. پس مردان تعداد كمتري كلمات براي بيان احساسات و نظراتشان دارند.

همين مسئله مي‌تواند اين تصور را براي شما ايجاد كند كه مردان كمتر عاطفي و كل‌نگرتر هستند. وقتي از يك مرد مي‌پرسيد لباسم چطوره؟ او براي پاسخ شما چند كلمه مثل خوبه يا قشنگه را در اختيار دارد. اما شما براي توصيف زيبايي يك لباس شايد از چندين كلمه ديگر مثل فوق‌العادس، خيلي نازه، عاليه و ... استفاده كنيد و پاسخ خوبه شوهرتان را توهين تلقي كنيد. اما مطمئن باشيد او قصد توهين ندارد.

مراقب مرزهاي قلمرو مردان باشيد

مردان به صورت تكاملي مانند همه هم‌جنسان خود در گونه‌هاي ديگر براي خود قلمرويي دارند. به قلمرو كاري مردان اگر خودشان به شما اجازه ندادند نزديك نشويد. مردان معمولا علاقه ندارند در مورد مسائل كاري خود با شما صحبت كنند، اگر هم اين كار را بكنند از شما انتظار راهكار ندارند.

حرف زدن براي حرف زدن

زن‌ها بيشتر مواقع علاقه دارند تا درمورد مسائل بدون هدف و نه براي رسيدن به نتيجه خاصي صحبت كنند. تنها يك چيز از شما مي‌خواهند، گوش دهيد. پس ترسي از اين جمله خانمتان نداشته باشيد "بيا مي‌خوام باهات حرف بزنم". تنها كافي است نشان دهيد كه گوش مي‌دهيد، به حرف‌هايش اهميت مي‌دهيد و احساساتش را درك مي‌كنيد.

سرعت جابجايي؛ دوچرخه در برابر هواپيما

مردان چند تكليف با موضوع متفاوت را نمي‌توانند به صورت هم‌زمان انجام دهند. اين هم تنها به دليل يك تفاوت فيزيكي در مغز است. رابطه بخش‌هاي عاطفي و منطقي مغز مردان ضعيف‌تر است و جابجايي آن‌ها بين اين دو چندين برابر بيشتر از زنان طول مي‌كشد. شايد براي يك مرد پيش بيايد كه وقتي در محل كارش مشغول است با تماس خانمش روبرو مي‌‌شود كه از او انتظار دارد در مورد يك موضوع خصوصي عاطفي صحبت كند. اما آقا توانايي اين كار را ندارد يا به نظر مي‌رسد همراهي نمي‌كند. به مردها براي جابجا شدن بين كارهايشان فرصت دهيد.

كل در برابر جزء

مردان كل‌نگر و زن‌ها جزءنگر هستند. مردان معمولا از نظر خانم‌ها بي‌دقت و بي‌توجه به نظر مي‌رسند. اما اين‌طور هم نيست. اگر از آرايشگاه برمي‌گرديد همسر شما مي‌فهمد كه شما زيباتر شده‌ايد. اما اين كه نمي‌تواند تك تك تغييرات مو و ابروهايتان را تشخيص دهد تنها به ساختار مغز و ذهنش مرتبط است.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تفاوت هاي زن و مرد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  تفاوت زن و مرد از ديدگاه روانشناسي

ختنه زنان | دلايل، آثار و پيامد هاي ختنه دختران

۱۴۹ بازديد

ختنه زنان به معني بريدن يا مسدود كردن قسمتي از آلت تناسلي زنانه است كه به صورت سنتي در بعضي از گروه‌هاي قوميتي در آفريقا و غرب آسيا وجود دارد. بر خلاف ختنه پسران كه در بسياري از اديان و سنت‌ها شايع است و از نظر پزشكي و بهداشتي نيز نظرات مثبتي در حمايت از آن وجود دارد اما ختنه زنان هيچ پيامد مثبتي براي آن‌ها ندارد. تا امروز فعاليت‌هاي اجتماعي زيادي براي جلوگيري از اين عمل در جهان صورت گرفته و در بسياري از كشورها ممنوع شده است اما هنوز قوانين نتوانسته اند اين سنت را مغلوب كنند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ختنه زنان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

انواع ختنه زنان

در حقيقت چهار نوع عمده از ختنه زنان وجود دارد و هركدام از آن‌ها به عنوان ناقص‌سازي جنسي زنان شناخته مي‌شود.

نوع اول: بريدن كل يا بخشي از كليتوريس، در برخي جوامع به بريدن يك لايه نازك بيروني كليتوريس ختنه سنت نيز گفته مي‌شود.

نوع دوم: برداشتن كلي يا جزئي كليتوريس و لب‌هاي كوچك واژن

نوع سوم: قطع كردن لب‌هاي بزرگ و كوچك آلت تناسلي و تنگ كردن يا مسدود كردن مجراي واژن كه به اين روش در سودان روش فرعوني گفته مي‌شود.

 

ختنه زنان در كجا وجود دارد؟

ختنه زنان در سنت بعضي از گروه‌هاي قومي آفريقا و غرب آسيا وجود دارد. هيچ‌كدام از اديان الهي مانند اسلام و يهوديت و مسيحيت دستور به ختنه دختران نداده‌اند. در عوض سنت‌هاي قومي نقش بيشتري در حفظ اين رسم داشته اند. خاستگاه اين رسم را دره نيل و مصر باستان مي‌دانند و امروزه نيز دختران ختنه‌شده در حدود 28 كشور جهان وجود دارد كه شيوع آن بين زنان مصري، اتيوپيايي‌، كنيايي‌، سوماليايي بيشتر است. در ايران نيز ختنه زنان در مناطق جنوبي كشور به ويژه استان بوشهر، هرمزگان، خوزستان و سيستان و بلوچستان و همچنين مناطق كردنشين آذربايجان و كرمانشاه وجود دارد و متاسفانه قانون مشخصي براي ممنوعيت آن وضع نشده است.

 

رسوم ختنه زنان

معمولا در اين جوامع رسومات مختلفي وجود دارد. اما اكثر اقوامي كه زنان را ختنه مي‌كنند آن‌ها را در آغاز نوجواني و هنگام بلوغ يا قبل از ازدواج ختنه مي‌كنند. در جنوب ايران رسم است كه دختر را پيش از چهل روزگي ختنه كنند اما در بيشتر جوامع ختنه شدن دختر به معناي بالغ شدن او است.

 

دلايل ختنه زنان

در اين جوامع معمولا ختنه زنان با هدف افزايش پاكدامني پيش از ازدواج و وفاداري زن و كم شدن احتمال خيانت به شوهر پس از ازدواج صورت مي‌گيرد. به اين دليل كه با برداشتن كليتوريس لذت رابطه جنسي براي زنان به شدت محدود شده و زنان كمتر احتمال دارد كه از رابطه جنسي لذت كامل ببرند. هرچند تحقيقات نشان داده كه اين زنان به خاطر محدود شدن لذت جسمي از رابطه جنسي به خيالپردازي و يا رابطه با مردان ديگر پناه برده و اين رسم تاثير معكوس داشته است.

 

عوارض و پيامدهاي بهداشتي ختنه زنان

ختنه براي زنان نه تنها فايده اي ندارد بلكه براي آن  ها پيامد ها و خطرات جسماني نيز به وجود مي آورد:

  • درد، خون‌ريزي شديد و شوك هنگام بريدن كليتوريس كه معمولا بدون بي‌حسي انجام مي‌شود.
  • عفونت زخم و عفونت‌هاي ادراري بعدي به دليل عدم رعايت نكات بهداشتي در اين عمل
  • ناباروري و مشكلات در هنگام زايمان
  • مشكلات ادراري به اين دليل كه دختران پس از ختنه معمولا هنگام ادرار درد دارند و به همين دليل از ادرار كردن جلوگيري مي‌كنند.

 

آثار رواني ختنه بر زنان

اضطراب و افسردگي دختران به دليل بي‌اعتمادي به محيط خانواده‌اي كه به اجبار آن‌ها را وادار به تحمل عملي دردناك كرده است. بسياري از اين زنان براي درمان مشكلات رواني خود نياز به روان درماني پيدا مي كنند.

برداشتن كليتوريس به عنوان عضوي كه نقش زيادي در ايجاد لذت جنسي زنان ايفا مي‌كند مي‌تواند باعث محدود كردن رابطه جنسي در اين زنان شود. هرچند پژوهش‌ها نشان داده‌اند كه زناني كه ختنه شده بودند به دليل تجربه نكردن رابطه جنسي مناسب به رابطه با مردان متنوع رو مي‌آوردند تا بتوانند لذت جنسي مورد نظرشان را تجربه كنند. بنابراين نه تنها درماني براي خيانت زنان نيست بلكه آن را تشديد مي كند.

 

درمان زنان ختنه‌شده

روش درماني قطعي براي زناني كه دستگاه تناسليشان ناقص شده وجود ندارد. اما روش‌هاي جديدي براي جراحي پلاستيك اصلاحي براي اين افراد وجود دارد. در اين روش‌ها سعي مي‌كنند تا با استفاده از بافت كليتوريس داخلي و بيرون آوردن اين بافت اين حساسيت را دوباره احيا كنند. هرچند حساسيت كليتوريس داخلي به اندازه بخش خارجي آن نيست اما بازگشت تحريك جنسي تا حدودي صورت مي‌گيرد. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ختنه زنان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  ختنه زنان | دلايل، آثار و پيامد هاي ختنه دختران

دخالت والدين در ازدواج

۱۳۲ بازديد

دخالت والدين در ازدواج فرزندان ، مناقشات مهمي را بين والدين و زوج هاي جوان به وجود مي آورد. سوالي كه براي خيلي از زوج هاي جوان يا والدين پيش مي آيد اين است كه چرا طرف مقابل ما، حرف ما را نمي فهمد و حرف خودش را مي زند. در اين مطلب درباره اينكه چرا والدين حق دخالت دارند، با آنها چگونه بايد رفتار كنيد و اصلا همسري كه انتخاب كرديد مناسب هست يا نه صحبت كرده ايم كه اميدواريم مورد توجه شما باشد.


 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات خواب و بي خوابي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

چرا والدين حق دخالت دارند؟

والدين در اكثر مواقع بخاطر صلاح فرزندان شان در ازدواج آن ها دخالت مي كنند. البته كه اين مسئله درست است و بسياري از والدين مي خواهند بهترين انتخاب را براي فرزندشان بكنند. يكي از اصلي ترين دلايل آن، وظيفه ايست كه والدين بر دوش خود حس مي كنند كه بايد براي فرزندشان بهترين انتخاب را بكنند. اما از طرفي فرزندان خود بايد مسئوليت انتخابشان را بر عهده بگيرند. چند مسئله كه باعث مي شود والدين خود را مسئول انتخاب براي فرزندان بكنند به شرح زير است:

سن كم:

والدين به دليل تجربه بيشتر و سن كم فرزندانشان، فكر مي كنند آن ها توانايي تصميم گيري درست را ندارند. تا حدودي اين مسئله درست است اما نبايد فراموش كرد كه تفاوت سني و اختلافات فرهنگي دوره زندگي والدين و فرزند، بسيار متفاوت است.

استقلال فرزند:

بسياري از فرزندان كه قصد ازدواج دارند، معمولا با عدم استقلال دست و پنجه نرم مي كنند و همين مسئله باعث مي شود تا والدين توان انتخاب و تصميم گيري را در فرزند نبينند و به او اعتماد نكنند. لازم است فرزندان حداقل در سنين خاصي، تجربه مستقل شدن، حداقل از نظر مالي و شغلي را داشته باشند تا بتوانند اعتماد والدين را جلب كنند و نشان دهند كه وارد دنياي بزرگسالي شده اند.

وابستگي اقتصادي:

امروزه تقريبا تمام جوانان براي تامين هزينه هاي ازدواج مثل مسكن، خودرو، مراسم ازدواج و لوازم منزل، به والدين وابسته هستند و بدون كمك آن ها نمي توانند زندگي را شروع كنند. بنابراين والدين اين حق را به خود مي دهند كه براي فرزندشان تصميم بگيرند و همسر او را انتخاب كنند. اين مسئله تا حدي منطقي است ولي والدين نبايد از اين ابزار به عنوان اهرم فشار استفاده كنند و لازم است شرايط اقتصادي جامعه را در نظر بگيرند.

 

سخت گيري والدين براي ازدواج

ازدواج يكي از شخصي ترين تصميمات زندگي هر فرد است و والدين بايد بدانند كه جز توصيه و راهنمايي نمي توانند نقش ديگري در ازدواج فرزند داشته باشند و براي آنها تعيين تكليف كند. اما فرزندان نيز بايد بدانند كه مسئوليت ازدواج با خودشان است و در صورت شكست در اين مسئله، بايد عواقب آن را بپذيرند. گاهي والدين براي فرزند تعيين تكليف مي كنند كه در اين صورت بايد مسئوليت آن را هم بر عهده بگيرند.

ازدواج درست و صحيح بدون كمك والدين ممكن نيست و نبايد فرزندان در مقابله با نصيحت هاي منطقي و مستدل والدين، با خود خواهي و خود مختاري باعث رنجش خود، والدين و آسيب ديدن روابطشان شود.

 

با مخالفت والدين چگونه برخورد كنيم؟

معمولا به دليل نداشتن مهارت حل مسئله، والدين و فرزندان نمي توانند به طور سازنده اي اختلافات و تفاوت ها را با هم مطرح كرده و حل كنند. يكي از بهترين راه ها در اين حالت، كمك گرفتن از يك مشاوره خانواده و مشاوره پيش از ازدواجاست. اما راه ها و پيش شرط هاي ديگري كه مي توانيد در اين شرايط انجام دهيد عبارت اند از:

  • سعي كنيد با رفتار و گفتار پخته و مناسب، نظر والدين را نسبت به داشتن صلاحيت و توانايي هاي خود جلب كنيد.
  • درباره پيامدهاي به تاخير انداختن ازدواج با والدين صحبت كنيد. مقاله ازدواج در سن بالا را مطالعه كنيد.
  • نظرات و انتقادات صحيح آن ها را بپذيريد و درباره اختلافاتتان باهم به تبادل نظر محترمانه بپردازيد.
  • در صورتي كه مطمئن بوديد خانواده بدون دليل منطقي و از سر لجبازي با شما مخالفت مي كنند، سعي كنيد از ديگران، بزرگتر ها و روانشناس براي تغيير نظرشان استفاده كنيد.

 

چطور بفهمم تصميمم براي ازدواج درست است؟

به طور كلي بايد سعي كنيد بدون تعارف و رودربايستي، تمام ويژگي هاي مثبت و منفي طرف مقابل خود را بررسي كرده و بتوانيد به عنوان يك شخص ثالث، از بيرون به همسر آينده خود نگاه كنيد. برخي از نكاتي كه بايد براي ازدواج در فرد مورد علاقه خود بررسي كنيد عبارت اند از:

ويژگي هاي ظاهري فرد مورد علاقه تان بايد به دلتان بشيند. درست است كه نبايد ازدواج بر مبناي ويژگي ظاهري باشد، اما شما قرار است چهره همسرتان را هر شب و هر روز ببينيد.

  • بايد بتوانيد به فرد مقابل اعتماد كرده و به او متعهد باشيد.
  • توجه كنيد كه اختلاف نظر ها چگونه به نتيجه اي ختم مي شود. اگر شما يا همسر آينده تان لجباز، خود محور يا بدون توانايي حل مسئله باشيد و نتوانيد باهم كنار بياييد به مشكل بر مي خوريد.
  • اعتقادات ديني خود را بررسي كنيد. بايد در اين زمينه به اشتراكات و تفاهم برسيد
  • آيا شما آن چيزي هستيد كه همسرتان مي خواهد؟
  • درباره تمايل به داشتن فرزند با هم صحبت كنيد.
  • درباره ميزان و نحوه ارتباط با خانواده ها و محل زندگي خود نيز بايد توافق كرده باشيد.
  • بايد ميزان از خود گذشتگي خود براي زندگي و همسرتان را بسنجيد.
  • درباره داشتن حساب مالي مشترك يا جدا و نحوه خرج كردن حقوق و پول هاي خود با هم صحبت كنيد.

 

سخن آخر

تمام مطالبي كه گفته شد، بيان تئوري مسئله است و بايد در عمل، به كمك يك روانشناس متخصص، تمام كساني كه در ازدواج دخيل هستند بررسي شوند. ازدواج تصميم بسيار پر مسئوليتي است و براي يك عمر گرفته مي شود. بنابراين نبايد در آن عجله كرد و بايد با بررسي تمام جنبه هاي آن، با صبر و حوصله تصميم بگيريد. بنابراين جدايي از تمام مخالفت ها واقع بينانه به موضوع نگاه كنيد. آينده خود را تنها به خاطر لجبازي و يا از روي احساسات به خطر نياندازيد. براي اين منظور بهتر است به يك شناخت پيش از ازدواج دست يابيد. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات خواب و بي خوابي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  دخالت والدين در ازدواج

اختلال گسستگي خويشتن و واقعيت

۱۷۰ بازديد

اختلال گسست از خويشتن و واقعيت يكي از انواع اختلالات تجزيه اي مي باشد. خيلي از شما گاهي حس كرديد كه از بدن خود خارج شده و از بيرون به خودتان نگاه مي كنيد يا اينكه دنياي اطراف هيچ شباهتي به دنيا واقعي ندارد و همه چيز كارتوني و عجيب غريب است. اگر در خواب اين تصاوير را ديده ايد مشكلي نيست، اما اگر در روزمره خود بارها اين اتفاقات را تجربه كرده ايد، احتمالا مبتلا به اختلال گسست از خويشتن و واقعيت هستيد. اين نشانه ها ممكن است در اثر مصرف موادي مثل ماده مخدر گل نيز رخ دهد كه در آن صورت تشخيص اختلال گسست داده نمي شود. در اين مقاله به طور مفصل درباره اين بيماري، پيشينه، علل ايجاد و درمان آن بحث كرده ايم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال گسست از شخصيت و واقعيت مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

تعريف اختلال گسستگي خويشتن و واقعيت

اين اختلال با نام ديپرسوناليزيشن – ديرياليزيشن يا جدايي از شخصيت و جدايي از حقيقت شناخته مي شود. فرد مبتلا در دوره هاي مستمر يا مكرر احساس مي كند از بدن و قالب جسمي خود بيرون آمده و از بيرون به خودش نگاه مي كند. او هيچ كنترلي بر وضعيت ندارد. مثل اين است كه فرد در حال ديدن فيلمي درباره خود و يا خواب ديدن است. فراموشي تجزيه اي و چند شخصيتي از ديگر اختلالات دسته اختلالات تجزيه اي هستند.

 

دو عنصر اصلي اختلال گسست از خويشتن و واقعيت

اختلال به صورت يك مشكل واحد شناخته مي شود؛ اما به طور كلي شامل دو بخش اصلي به شرح زير مي باشد:

ديپرسوناليزيشن يا جدايي از شخصيت:

در اين بخش ادراك، فهم و تجربه فرد از خودش و بدنش، آنقدر تحريف شده و تغيير مي كند كه احساس مي كند يك مشاهده گر است. فكر مي كند از بيرون دارد به خودش نگاه مي كند. افرادي كه جدايي از خويشتن يا مسخ شخصيت را تجربه مي كنند، مي گويند كه احساس مي كند در زير آب غوطه ور يا در هوا معلق هستند. يا احساس مي كنند مرده اند و دارند از بالا به خود و به بدنشان نگاه مي كنند. حسي شبيه بسياري از اتفاقاتي كه هنگام خواب ديدن و روياهاي شبانه روي مي دهد.

بعضي ديگر از مراجعان مي گويند انگار مرا از بدنم جدا كرده اند. بعضي مي گويند انگار يك آدم آهني يا ربات بي احساس و بي هيجان شده اند يا ذهنشان به طور كلي خالي شده و نمي توانند به هيچ چيز فكر كنند.

ديرياليزيشن يا جدايي از واقعيت:

اين مشكل كه با عنوان مسخ واقعيت نيز شناخته مي شود، مثل مسخ شخصيت است اما با اين تفاوت كه در مورد محيط اطراف روي مي دهد. در مسخ واقعيت، فرد دنياي بيروني را عجيب و غير واقعي مي بيند. فكر مي كند هيچ شباهتي به محيط زندگي قبلي خودش ندارد و احساس مي كند از محيط جدا شده است.

تجربه هايي كه خود افراد از اين دنيا مي گويند اين است كه انگار دنيا را از داخل "فيلتر هاي نامرئي" يا از داخل " يك شيشه بزرگ و نيمه مات " مي بينند. فرد ممكن است احساس كند ساير انسان ها و ساختمان ها از مقوا و پلاستيك ساخته شده اند و هيچ احساس و درك و هيجاني نسبت به دنيا و ديگران ندارند.

اين تجربيات براي بسياري از افراد در طول زندگي اتفاق مي افتد، اما اينكه نشانه اي از يك اختلال يا مشكل باشد، لازم است كه تجربه هاي مداوم و مكرر از اين اتفاق را داشته باشند، استرس و ناراحتي شديد براي فرد ايجاد كرده و در زندگي روزمره اختلال ايجاد كنند.

 

معيار هاي لازم براي تشخيص مسخ شخصيت و واقعيت

  • فرد بايد حداقل يكي يا هر دو تجربه گسست از خويشتن و واقعيت را به طور مكرر و مداوم تجربه كند.
  • فرد وقتي مبتلا به اين مشكل مي شود، متوجه شود كه اين اتفاق برايش افتاده و توانايي ارزيابي واقعي يا غير وافعي بودن شرايط را داشته باشد.
  • اين نشانه ها و علائم باعث رنج، نابسماني و ايجاد مشكل در عملكرد روزمره، شغلي، تحصيلي و اجتماعي فرد شود.
  • اين تجربه ها به اختلالات ديگر، مصرف مواد مخدر يا بيماري هاي جسمي ارتباط نداشته باشد.

 

علل اختلال گسست از خويشتن و واقعيت

يكي از اصلي ترين علل اختلال مسخ شخصيت و واقعيت، تجربه يك رويداد استرس زاي شديد و تروماتيك مثل فوت دلخراش يك عزيز، جنگ، بلاياي طبيعي يا اتفاقات وحشتناك ديگر است. همچنين مشكلات شديد روزمره و تجربه اضطراب و افسردگي شديد ممكن است علت اين اختلال باشد. برخي ديگر از علل اختلال گسست از خويشتن و واقعيت عبارتند از:

  • داشتن تجربه هاي بدرفتاري فيزيكي، تنبيه بدني و سوء استفاده جنسي در كودكي
  • غفلت والدين و عدم ارضاي عاطفي از طرف آن ها
  • سركوب كردن بيش از حد خاطرات و تجربه هاي عذاب آور و حل نكردن آن ها به كمك درمانگر
  • اختلال در حافظه و فرايند يادآوري
  • آسيب هاي مربوط به مغز در طي حملات صرع و تشنج

 

پيشينه و گستردگي اختلال گسست از خويشتن و واقعيت

تقريبا نيمي از افراد حداقل يك بار تجربۀ گسستگي را در زندگي داشته اند اما تقريبا دو درصد آن ها اين تصاوير را به طور دائمي تجربه مي كنند. افرادي كه ديپرسوناليزيشن – ديرياليزيشن را تجربه مي كنند؛ فكر مي كنند دچار حمله عصبي شده يا در حال ديوانه شدن هستند. به ويژه زماني كه هر دوي اين تجربه ها با هم در حال اتفاق افتادن باشد.

فرد از بدنش بيرون مي آيد، به خودش و محيط مقوايي و غير واقعي اطراف نگاه مي كند و خودش را گيج و سردرگم وسط اين حجم توهم مي بيند. برخي ديگر از نشانه هاي همزمان اين اختلال شامل اختلال در گذشت زمان، اشتغال و وسواس ذهني و نگراني هاي جسمي مثل سكته كردن است.

همچنين سابقه اختلالات اضطراب و افسردگي، همپوشاني زيادي با تجربه اختلال گسست از واقعيت و خويشتن دارد.

 

تست واقعيت

تست كردن واقعيت يعني توانايي سنجش دقيق تفاوت آنچه كه در حال تجربه كردن و ديديد با چيزي كه در واقعيت وجود دارد، مي باشد. توانايي ديدن اوضاع همانطور كه هستند، نه آن چيزي كه آرزو داريد يا مي ترسيد باشد.

وقتي مي گوييم تست واقعيت مختل نشود، يعني فرد متوجه مي شود كه دركي كه از محيط و خود دارد غير واقعي است و نبايد آن را به عنوان واقعيت بپذيرد.

به عنوان مثال وقتي در خيابان يك گربه مي بينيد كه روي دو دست راه مي رود و رنگش آبي است. اگر با خود بگوييد چه گربه جالبي و سعي كنيد به آن نزديك شود شما دچار توهم شده ايد، اما اگر با خود بگوييد من چم شده؟ مگه ميشه همچنين چيزي و از صحنه اي كه ديده ايد شكه شويد شما در حال تست واقعيت هستيد.

 

درمان اختلال گسستگي خويشتن و واقعيت

اينكه براي اين بيماران درماني وجود دارد يا خير مشخص نيست، اما بر اساس تحقيقات و مشاهدات، همزماني روان درماني توسط روانشناس و دارو درماني توسط روانپزشك، بهترين نوع درمان است. روانشناس به فرد كمك مي كند كه رويدادهاي ناراحت كننده گذشته را به ياد آورده و بتواند آنها را حذف و فراموش كند. همچنين بعد از اين جريان به آنها كمك مي كند كه با اين خاطرات سازگار شده و از يادآوري آنها عذاب نكشند. در ادامه مراحل پيچيده ديگري وجود دارد كه در اين مقاله جايي ندارند.

همزمان با اين جريانات، داروهايي براي پذيرش اين واقعيات، در صورت لزوم و تشخيص روانشناس قابل مصرف مي باشد. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال گسست از شخصيت و واقعيت مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  اختلال گسستگي خويشتن و واقعيت

نحوه فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته

۱۳۸ بازديد

ممكن است براي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته زمان زيادي را صرف كرده باشيد. خاطراتي كه در هر بار يادآوري مانند خنجري به سينه تان آزارتان مي دهد. كوچك ترين نشانه اي شما را به ياد اين خاطرات مي اندازد. احتمالا براي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته تغييراتي در زندگي ايجاد كرده ايد؛ اما هر چقدر هم تلاش مي كنيد ذهنتان را نمي توانيد از حضور اين خاطرات خالي كنيد. پس از مدتي افكار مزاحم به سراغ تان آمده و سلامت روان شما را به اشكال مختلف به خطر مي اندازد. پس بايد كاري كرد، راهي بايد براي محافظت از خود پيدا كنيد. در ادامه اين مقاله با ما همراه باشيد تا روش هايي براي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته را بيابيد.


 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

چطور خاطرات تلخ را فراموش كنيم؟

هر كسي خاطرات بدي دارد كه مي خواهد از ذهنش پاك شوند. خوشبختانه روش هايي وجود دارد كه به شما اين امكان را مي دهند كه بتوانيد با افكار منفي مقابله كنيد. با استفاده از اين روش ها مي توانيد اضطراب ناشي از خاطرات بد را كاهش دهيد. در ادامه به 10 روش براي فراموشي پرداخته ايم:

1- از محرك ها اجتناب كنيد.

همانطور كه خودتان تجربه كرده ايد، زماني كه به مكان خاصي مي رويد يا در اطراف چيزهاي خاصي مي بينيد كه يادآور خاطرات بد هستند، افكار آزاردهنده بيشتر به سراغ تان مي آيند. پس در اولين قدم تا آن جا كه مي توانيد از هر آن چه كه شما را به ياد گذشته مي اندازد پرهيز كنيد. مسير خود را به سر كار عوض كنيد، دكوراسيون اتاق تان را تغيير دهيد و حتي تغيير مدل مو و لباس نيز مي توانند مفيد باشند.

اما هميشه نمي توان همه چيز را تغيير داد و از همه چيز اجتناب كرد، در اين مواقع بهتر است از ديگر راهكارها استفاده كنيد.

2- به خاطرات بد فكر كنيد.

در واقعيت زماني كه چيزي آزارتان مي دهند تنها با حذف آن مي توانيد از آن رها شويد. اما ذهن اينطور عمل نمي كند، برعكس زماني كه تلاش مي كنيد به چيزي فكر نكنيد، افكار مزاحم با شدت بيشتري به شما هجوم مي آورند. پس به جاي فرار از اين افكار، به آن ها اجازه دهيد به ذهن شما بيايند، مي توانيد براي اين كار زماني را براي خودتان مشخص كنيد.

3- خاطرات را جايگزين كنيد.

هر بار كه خاطره بدي را به ياد مي آوريد، حافظه كمي تغيير مي كند. مغز شما با جايگزيني اطلاعات غلط، شكاف هاي كوچك را در ذهن تان مي سازد. شما مي توانيد با جايگزيني اطلاعات مختلف با قسمت هاي بد خاطره، به يك تصوير متفاوت از آن خاطره برسيد.

4- به خاطرات خوش بيشتر فكر كنيد.

هر بار كه خاطرۀ بدي به يادتان آمد، به جاي فكر كردن به آن سريع به يك خاطره خوب فكر كنيد. اجازه ندهيد خاطرات بد خلق شما را تغيير دهند.

5- در زمان حال باشيد

ذهن عادت دارد شما را با افكاري از گذشته يا آينده مشغول كند. با تمرين و استفاده از روش هايي مثل ذهن آگاهي مي توانيد خود را در زمان حال نگه داشته و از اضطراب گذشته و آينده دور كنيد. تكنيك هاي ذهن آگاهي در مشاوره روانشناسي آموزش داده مي شوند.

6- آموخته هاي شما چه بوده اند

به اين فكر كنيد كه اين خاطرات بد براي شما چه آورده اي داشته اند. در كنار هر اتفاق بدي پيامدهاي منفي وجود دارد اما درس و تجربه اي كه از آن اتفاق به دست آورده ايد نيز براي شما هزينه زيادي داشته است. تجربه ها به شما اين امكان را مي دهند كه از بروز مجدد حوادث ناگوار مشابه خودداري كنيد.

7- زندگي دوباره اي شروع كنيد

ايجاد خاطرات خوب به فراموش كردن خاطرات بد كمك مي كند. سرگرمي يا يك كار جديد انجام دهيد كه به شما احساس تازه بودن بدهد. براي شروع ليستي از كارهايي كه به آن ها علاقه داريد تهيه كنيد. همه آن ها را با هم شروع نكنيد، قدم به قدم پيش برويد.

8- سلامت خود را به خطر نندازيد

خوردن الكل يا استعمال مواد مخدر و سيگار هيچ كمكي براي حل مشكل شما نمي كند. استفاده از اين مواد تنها شما را براي مدت كوتاهي آرام خواهد كرد. به علاوه سلامت شما را نيز به خطر مي اندازد. اين مواد با ترشح هورمون هاي شادي باعث يجاد حس خود در شما مي شوند، در حالي كه با ورزش كردن يا حتي خوردن يك غذاي دلچسب مي توانيد به احساس خوب برسيد.

9- غم و ناراحتي خود را تاييد كنيد

پذيرش غم و اندوه شايد غير ممكن به نظر آيد، اما پذيرش احساسات منفي جزء فرايند بهبودي است. سركوب يك خاطره بد، باعث مي شود كه آن خاطره هر بار با شدت بيشتري بازگشت كند. به خودتان اجازه دهيد كه ناراحت يا خجالت زده باشيد. اگر احتياج به گريه كردن داريد آن را سركوب نكنيد.

10- موضوع را با يكي در ميان بگذاريد

نگهداشتن احساسات و افكار منفي در درون تان به شما آسيب خواهد زد. بسياري از بيماري رواني مثل؛ اختلالات روان تني، اختلالات اضطرابي، استرس، افسردگي و ... در اثر عدم برون ريزي شكل مي گيرند. صحبت با يك روانشناس به شما كمك مي كند تا بتوانيد با ناراحتي هاي خود راحت تر كنار بياييد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  نحوه فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته

نحوه فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته

۱۴۹ بازديد

ممكن است براي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته زمان زيادي را صرف كرده باشيد. خاطراتي كه در هر بار يادآوري مانند خنجري به سينه تان آزارتان مي دهد. كوچك ترين نشانه اي شما را به ياد اين خاطرات مي اندازد. احتمالا براي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته تغييراتي در زندگي ايجاد كرده ايد؛ اما هر چقدر هم تلاش مي كنيد ذهنتان را نمي توانيد از حضور اين خاطرات خالي كنيد. پس از مدتي افكار مزاحم به سراغ تان آمده و سلامت روان شما را به اشكال مختلف به خطر مي اندازد. پس بايد كاري كرد، راهي بايد براي محافظت از خود پيدا كنيد. در ادامه اين مقاله با ما همراه باشيد تا روش هايي براي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته را بيابيد.


 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

چطور خاطرات تلخ را فراموش كنيم؟

هر كسي خاطرات بدي دارد كه مي خواهد از ذهنش پاك شوند. خوشبختانه روش هايي وجود دارد كه به شما اين امكان را مي دهند كه بتوانيد با افكار منفي مقابله كنيد. با استفاده از اين روش ها مي توانيد اضطراب ناشي از خاطرات بد را كاهش دهيد. در ادامه به 10 روش براي فراموشي پرداخته ايم:

1- از محرك ها اجتناب كنيد.

همانطور كه خودتان تجربه كرده ايد، زماني كه به مكان خاصي مي رويد يا در اطراف چيزهاي خاصي مي بينيد كه يادآور خاطرات بد هستند، افكار آزاردهنده بيشتر به سراغ تان مي آيند. پس در اولين قدم تا آن جا كه مي توانيد از هر آن چه كه شما را به ياد گذشته مي اندازد پرهيز كنيد. مسير خود را به سر كار عوض كنيد، دكوراسيون اتاق تان را تغيير دهيد و حتي تغيير مدل مو و لباس نيز مي توانند مفيد باشند.

اما هميشه نمي توان همه چيز را تغيير داد و از همه چيز اجتناب كرد، در اين مواقع بهتر است از ديگر راهكارها استفاده كنيد.

2- به خاطرات بد فكر كنيد.

در واقعيت زماني كه چيزي آزارتان مي دهند تنها با حذف آن مي توانيد از آن رها شويد. اما ذهن اينطور عمل نمي كند، برعكس زماني كه تلاش مي كنيد به چيزي فكر نكنيد، افكار مزاحم با شدت بيشتري به شما هجوم مي آورند. پس به جاي فرار از اين افكار، به آن ها اجازه دهيد به ذهن شما بيايند، مي توانيد براي اين كار زماني را براي خودتان مشخص كنيد.

3- خاطرات را جايگزين كنيد.

هر بار كه خاطره بدي را به ياد مي آوريد، حافظه كمي تغيير مي كند. مغز شما با جايگزيني اطلاعات غلط، شكاف هاي كوچك را در ذهن تان مي سازد. شما مي توانيد با جايگزيني اطلاعات مختلف با قسمت هاي بد خاطره، به يك تصوير متفاوت از آن خاطره برسيد.

4- به خاطرات خوش بيشتر فكر كنيد.

هر بار كه خاطرۀ بدي به يادتان آمد، به جاي فكر كردن به آن سريع به يك خاطره خوب فكر كنيد. اجازه ندهيد خاطرات بد خلق شما را تغيير دهند.

5- در زمان حال باشيد

ذهن عادت دارد شما را با افكاري از گذشته يا آينده مشغول كند. با تمرين و استفاده از روش هايي مثل ذهن آگاهي مي توانيد خود را در زمان حال نگه داشته و از اضطراب گذشته و آينده دور كنيد. تكنيك هاي ذهن آگاهي در مشاوره روانشناسي آموزش داده مي شوند.

6- آموخته هاي شما چه بوده اند

به اين فكر كنيد كه اين خاطرات بد براي شما چه آورده اي داشته اند. در كنار هر اتفاق بدي پيامدهاي منفي وجود دارد اما درس و تجربه اي كه از آن اتفاق به دست آورده ايد نيز براي شما هزينه زيادي داشته است. تجربه ها به شما اين امكان را مي دهند كه از بروز مجدد حوادث ناگوار مشابه خودداري كنيد.

7- زندگي دوباره اي شروع كنيد

ايجاد خاطرات خوب به فراموش كردن خاطرات بد كمك مي كند. سرگرمي يا يك كار جديد انجام دهيد كه به شما احساس تازه بودن بدهد. براي شروع ليستي از كارهايي كه به آن ها علاقه داريد تهيه كنيد. همه آن ها را با هم شروع نكنيد، قدم به قدم پيش برويد.

8- سلامت خود را به خطر نندازيد

خوردن الكل يا استعمال مواد مخدر و سيگار هيچ كمكي براي حل مشكل شما نمي كند. استفاده از اين مواد تنها شما را براي مدت كوتاهي آرام خواهد كرد. به علاوه سلامت شما را نيز به خطر مي اندازد. اين مواد با ترشح هورمون هاي شادي باعث يجاد حس خود در شما مي شوند، در حالي كه با ورزش كردن يا حتي خوردن يك غذاي دلچسب مي توانيد به احساس خوب برسيد.

9- غم و ناراحتي خود را تاييد كنيد

پذيرش غم و اندوه شايد غير ممكن به نظر آيد، اما پذيرش احساسات منفي جزء فرايند بهبودي است. سركوب يك خاطره بد، باعث مي شود كه آن خاطره هر بار با شدت بيشتري بازگشت كند. به خودتان اجازه دهيد كه ناراحت يا خجالت زده باشيد. اگر احتياج به گريه كردن داريد آن را سركوب نكنيد.

10- موضوع را با يكي در ميان بگذاريد

نگهداشتن احساسات و افكار منفي در درون تان به شما آسيب خواهد زد. بسياري از بيماري رواني مثل؛ اختلالات روان تني، اختلالات اضطرابي، استرس، افسردگي و ... در اثر عدم برون ريزي شكل مي گيرند. صحبت با يك روانشناس به شما كمك مي كند تا بتوانيد با ناراحتي هاي خود راحت تر كنار بياييد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  نحوه فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته

نحوه فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته

۱۵۸ بازديد

ممكن است براي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته زمان زيادي را صرف كرده باشيد. خاطراتي كه در هر بار يادآوري مانند خنجري به سينه تان آزارتان مي دهد. كوچك ترين نشانه اي شما را به ياد اين خاطرات مي اندازد. احتمالا براي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته تغييراتي در زندگي ايجاد كرده ايد؛ اما هر چقدر هم تلاش مي كنيد ذهنتان را نمي توانيد از حضور اين خاطرات خالي كنيد. پس از مدتي افكار مزاحم به سراغ تان آمده و سلامت روان شما را به اشكال مختلف به خطر مي اندازد. پس بايد كاري كرد، راهي بايد براي محافظت از خود پيدا كنيد. در ادامه اين مقاله با ما همراه باشيد تا روش هايي براي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته را بيابيد.


 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

چطور خاطرات تلخ را فراموش كنيم؟

هر كسي خاطرات بدي دارد كه مي خواهد از ذهنش پاك شوند. خوشبختانه روش هايي وجود دارد كه به شما اين امكان را مي دهند كه بتوانيد با افكار منفي مقابله كنيد. با استفاده از اين روش ها مي توانيد اضطراب ناشي از خاطرات بد را كاهش دهيد. در ادامه به 10 روش براي فراموشي پرداخته ايم:

1- از محرك ها اجتناب كنيد.

همانطور كه خودتان تجربه كرده ايد، زماني كه به مكان خاصي مي رويد يا در اطراف چيزهاي خاصي مي بينيد كه يادآور خاطرات بد هستند، افكار آزاردهنده بيشتر به سراغ تان مي آيند. پس در اولين قدم تا آن جا كه مي توانيد از هر آن چه كه شما را به ياد گذشته مي اندازد پرهيز كنيد. مسير خود را به سر كار عوض كنيد، دكوراسيون اتاق تان را تغيير دهيد و حتي تغيير مدل مو و لباس نيز مي توانند مفيد باشند.

اما هميشه نمي توان همه چيز را تغيير داد و از همه چيز اجتناب كرد، در اين مواقع بهتر است از ديگر راهكارها استفاده كنيد.

2- به خاطرات بد فكر كنيد.

در واقعيت زماني كه چيزي آزارتان مي دهند تنها با حذف آن مي توانيد از آن رها شويد. اما ذهن اينطور عمل نمي كند، برعكس زماني كه تلاش مي كنيد به چيزي فكر نكنيد، افكار مزاحم با شدت بيشتري به شما هجوم مي آورند. پس به جاي فرار از اين افكار، به آن ها اجازه دهيد به ذهن شما بيايند، مي توانيد براي اين كار زماني را براي خودتان مشخص كنيد.

3- خاطرات را جايگزين كنيد.

هر بار كه خاطره بدي را به ياد مي آوريد، حافظه كمي تغيير مي كند. مغز شما با جايگزيني اطلاعات غلط، شكاف هاي كوچك را در ذهن تان مي سازد. شما مي توانيد با جايگزيني اطلاعات مختلف با قسمت هاي بد خاطره، به يك تصوير متفاوت از آن خاطره برسيد.

4- به خاطرات خوش بيشتر فكر كنيد.

هر بار كه خاطرۀ بدي به يادتان آمد، به جاي فكر كردن به آن سريع به يك خاطره خوب فكر كنيد. اجازه ندهيد خاطرات بد خلق شما را تغيير دهند.

5- در زمان حال باشيد

ذهن عادت دارد شما را با افكاري از گذشته يا آينده مشغول كند. با تمرين و استفاده از روش هايي مثل ذهن آگاهي مي توانيد خود را در زمان حال نگه داشته و از اضطراب گذشته و آينده دور كنيد. تكنيك هاي ذهن آگاهي در مشاوره روانشناسي آموزش داده مي شوند.

6- آموخته هاي شما چه بوده اند

به اين فكر كنيد كه اين خاطرات بد براي شما چه آورده اي داشته اند. در كنار هر اتفاق بدي پيامدهاي منفي وجود دارد اما درس و تجربه اي كه از آن اتفاق به دست آورده ايد نيز براي شما هزينه زيادي داشته است. تجربه ها به شما اين امكان را مي دهند كه از بروز مجدد حوادث ناگوار مشابه خودداري كنيد.

7- زندگي دوباره اي شروع كنيد

ايجاد خاطرات خوب به فراموش كردن خاطرات بد كمك مي كند. سرگرمي يا يك كار جديد انجام دهيد كه به شما احساس تازه بودن بدهد. براي شروع ليستي از كارهايي كه به آن ها علاقه داريد تهيه كنيد. همه آن ها را با هم شروع نكنيد، قدم به قدم پيش برويد.

8- سلامت خود را به خطر نندازيد

خوردن الكل يا استعمال مواد مخدر و سيگار هيچ كمكي براي حل مشكل شما نمي كند. استفاده از اين مواد تنها شما را براي مدت كوتاهي آرام خواهد كرد. به علاوه سلامت شما را نيز به خطر مي اندازد. اين مواد با ترشح هورمون هاي شادي باعث يجاد حس خود در شما مي شوند، در حالي كه با ورزش كردن يا حتي خوردن يك غذاي دلچسب مي توانيد به احساس خوب برسيد.

9- غم و ناراحتي خود را تاييد كنيد

پذيرش غم و اندوه شايد غير ممكن به نظر آيد، اما پذيرش احساسات منفي جزء فرايند بهبودي است. سركوب يك خاطره بد، باعث مي شود كه آن خاطره هر بار با شدت بيشتري بازگشت كند. به خودتان اجازه دهيد كه ناراحت يا خجالت زده باشيد. اگر احتياج به گريه كردن داريد آن را سركوب نكنيد.

10- موضوع را با يكي در ميان بگذاريد

نگهداشتن احساسات و افكار منفي در درون تان به شما آسيب خواهد زد. بسياري از بيماري رواني مثل؛ اختلالات روان تني، اختلالات اضطرابي، استرس، افسردگي و ... در اثر عدم برون ريزي شكل مي گيرند. صحبت با يك روانشناس به شما كمك مي كند تا بتوانيد با ناراحتي هاي خود راحت تر كنار بياييد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  نحوه فراموش كردن خاطرات تلخ گذشته

خودارضايي | عوارض و پيامد هاي خود ارضايي

۱۵۸ بازديد

خودارضايي يكي از روش هاي تحريك جنسي است كه نيازي به شريك جنسي ندارد و افراد با تحريك كردن اندام هاي جنسي خودشان توسط خود، مي توانند لذت جنسي و ارضا را تجربه كنند. اين تجربه مي تواند موجب ارضا كامل شود، اما لزوما اينگونه نيست. اين پديده علاوه بر انسان در ساير پستانداران نيز ديده مي شود. خودارضايي بسيار شايع مي باشد، چه در افرادي كه متاهل هستند و چه در افراد مجرد اين عمل ممكن است انجام شود، اما گاهي اوقات مي تواند مشكل ساز باشد. در اين مقاله به بررسي كامل مزايا و معايب خودارضايي مي پردازيم.مقالات مشاوره جنسي ، ترك خودارضايي واختلالات جنسي را مطالعه كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان خودارضايي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

خودارضايي خوب است يا بد

كودك انسان از سه سالگي خود را پيدا مي كند و لمس كردن خود را آغاز مي كند. به مرور زمان با خودارضايي آشنا مي شود. خودارضايي از آنجايي كه بدن انسان را از نظر بيوشيميايي به تعادل مي رساند، انجام آن در حد معمول مي تواند براي فرد مفيد باشد. اما اگر خودارضايي به افراط كشيده شود ( تعداد و مقدار آن زياد شود.) مانند هر مسئله ديگري بعد از مدتي فرد را با مشكلات و درگيري هاي زيادي در زندگي شخصي، روابط زناشويي و ... مواجه خواهد كرد. 


نحوه انجام خودارضايي

خودارضايي معمولا با دست ها و يا وسايل ديگر انجام مي شود. افراد مذكر بيشتر از طريق ديدن هرزه نگاري ها و ****وگرافي به اين فعاليت مي پردازند. در زنان اين عمل مي تواند علاوه بر دست ها با ابزار مختلف يا فشار آب نيز انجام شود.

چه زماني خودارضايي مشكل ساز است؟

همانطور كه گفته شد در ميان انسان ها و حيوانات اين عمل رايج است، همچنين خودارضايي كودكان نيز ديده مي شود. با اين حال تكرار اين عمل مي تواند مشكلاتي را براي فرد ايجاد نمايد كه از جمله ي آن ها مي توان به موارد زير اشاره داشت:
1. عدم توانايي فرد در كنترل خودارضايي (استمناء)
2. ايجاد مشغله فكري زياد
3. باعث كاهش و اختلال در عملكرد جنسي فرد شود مانند زود انزالي، دير انزالي، بي ميلي جنسي ( سرد مزاجي در مردان وسرد مزاجي در زنان ) و ...

 

خودارضايي در مردان

خودارضايي مردان معمولا در سنين ۱۲ تا ۱۵ سالگي اتفاق مي افتد. در پسران جوان معمولا به هنگام دوره بلوغ و با كشف ارتباطات جنسي شروع مي شود. در گذشته مرز بين فهم و عدم فهم از رابطه جنسي براي پسران با تجربه ارتباط جنسي اتفاق مي افتاد. اما امروزه با گسترش اينترنت و هرزه نگاري مردان بدون تجربه رابطه جنسي فهم كاملي از روابط خواهند داشت. معمولا پسران بيشتر از دختران به خودارضايي پرداخته و ساعات بيشتري را براي انجام اين عمل صرف مي كنند. براي پسرها علاوه بر اضطراب و فشارهاي رواني كشف مدل هاي روابط جنسي نيز مي تواند دليلي براي خودارضايي باشد. آن ها براي شناخت بهتر روابط جنسي نيز به دنبال كسب اطلاعات به طرق مختلف بوده و باعث انجام اين عمل در آن ها مي شود.

 

خودارضايي در دختران

خودارضايي زنان كمي تفاوت دارد. آن ها ممكن است در سنين بسيار پايين متوجه شوند كه مي توانند با تحريك كردن كليتوريس به لذت برسند. اما اين لذت براي آن ها گنگ است. دختران در سنين پايين با روش هاي مختلفي مثل استفاده از فشار آب و يا فشار آوردن به كليتوريس و ديگر قسمت هاي آلت زنانه توسط اجسام مختلف، به اين لذت دست مي يابند. كمتر گزارش شده كه آن ها به دنبال هرزه نگاري (به اندازه مردان) باشند. خودارضايي براي دختران بيشتر راهي براي تجربه كردن عواطف آن هاست. آن ها در سنين جواني عشق و ميل جنسي را به صورت يك موضوع كلي و درهم ديده و بيشتر با پروراندن اين عواطف و تخيلات سعي در ارضاي جسمي و بيشتر رواني دارند.

 

نگرش ها به خودارضايي

در بسياري از فرهنگ ها و مذاهب اين عمل ممنوع بوده و از انجام آن جلوگيري مي شود. در اسلام نيز اين عمل نهي و جز گناهان كبيره شمرده مي شود. اين مسأله به دليل مربوط بودن به فعاليت هاي جنسي در بيشتر فرهنگ ها تابو حساب مي شود و افراد ترجيح مي دهند تا راجع به آن صحبتي نكنند.

 

 

دلايل انجام خودارضايي

۱.در دسترس نبودن شريك جنسي

۲.رضايت زناشويي

۳.رفتارهاي وسواسي و جبري

۴.استرس و بيماري هاي جسمي
5. اختلالات جنسي

خودارضايي مي تواند دلايل متفاوتي داشته باشد. مهم ترين دليل خودارضايي در دسترس نبودن شريك جنسي است. اين عمل بيشتر در افراد جوان ديده مي شود كه روابط جنسي كم و محدودي دارند. همچنين مردان و زناني كه داراي روابط جنسي منظم هستند نيز گاها به انجام اين عمل دست مي زنند. عدم رضايت روابط جنسي يكي از دلايل انجام اين عمل است. افرادي كه نمي توانند در روابط جنسي خود احساس ارضا و يا لذت كافي ببرند به اين عمل دست مي زنند. طيفي از بيماري هاي رواني به نام وسواس وجود دارند كه در آن فرد رفتاري شبيه به وسواس داشته و نمي تواند در مقابل انجام آن مقاومت كند. معمولا افرادي كه به شكل وسواسي به اين عمل مي پردازند لذت زيادي از انجام آن نمي برند و توان متوقف كردن آن را نيز ندارند. به گونه اي ممكن است دچار وسواس فكري شده باشند. همچنين افراد در شرايط پر استرس شغلي و تحصيلي نيز گزارش هايي مبني بر انجام بيشتر اين اعمال براي كنترل استرس را مي دهند. استرس به صورت كلي عاملي مهم در انجام خودارضايي است و افرادي كه طي اين شرايط خودارضايي مي كنند، معمولا پس از انجام آن كمتر استرس را گزارش مي دهند. همچنين در زمان ابتلا به بيماري ها ديده مي شود كه افراد ميل بيشتري به خودارضايي دارند. اين ميل شبيه به يك واكنش تكاملي است زيرا خودارضايي باعث افزايش اثر سيستم ايمني بدن شده و گلبول هاي سفيد خوني را افزايش مي دهد.

 

عوارض جسماني خود ارضايي چيست؟

بر خلاف باور عموم و طبق تحقيقات علمي، خود ارضايي به خودي خود عوارض جسماني حاد و قابل مشاهده اي ندارد؛ اما به مرور زمان خود ارضايي هاي نامناسب و تعدد دفعات، مي تواند مشكلات عضلاني ايجاد كند. ارگاسم يا ارضاي كامل، انرژي زيادي از بدن طلب مي كند، پس بدن از مواد غذايي ذخيره شده در عضلات براي تامين اين انرژي از دست رفته استفاده مي كند. منظور از عضلات، تمام عضلات بدن حتي چشم، قلب و مغز مي باشد. خود ارضايي ممكن است باعث اختلال موقتي در كارايي اين اندام ها بشود و اگر انرژي بدن به ميزان كافي تامين نشود احتمالا عوارض جدي تري وجود خواهد داشت كه عموما اين عوارض با كم شدن آب بدن و انرژي بدن مرتبط است.

خود ارضايي در زنان نيز ممكن است لرزش دست، اختلال در قاعدگي و خستگي مفرط هم ايجاد كند.

سردرد، خستگي و بي حالي، انزوا، درد در شانه، دست، كمر و پاها، كاهش اشتها و لاغري، مشكل در خواب، از دست دادن تمركز و حواس پرتي، آسيب ديدن آلت تناسلي و پرخاشگري برخي از عوارض كلي ناشي از خود ارضايي مي باشد.

 

عوارض روحي و رواني خود ارضايي چگونه است؟

بسياري از افراد، شديدترين احساسي كه نسبت به خود ارضايي پيدا مي كنند احساس گناه است. شايد اين كار اشتباه نباشد اما از نظر اخلاقي، مذهبي يا فرهنگي احساس گناه ايجاد مي كند. بايد بدانيد كه خود ارضايي قابل درمان بوده و صحبت با سكس تراپيست و اراده شخصي قابل برطرف كردن مي باشد. براي ترك خود ارضايي كليك كنيد.

برخي از مشكلات روحي كه در اثر خود ارضايي در زنان و مردان اتفاق مي افتد:

  • افسردگي به دليل احساس تنهايي در ارضا شدن
  • اضطراب و استرس به دليل نگراني از عواقب و پيامدهاي ادامه خود ارضايي و نگراني از مطلع شدن ديگران و از دست دادن آبرو
  • كاهش اعتماد به نفس و گاهي تحقير آميز بودن خود ارضايي براي خود فرد 
  • اعتياد به خود ارضايي كه در ادامه درباره آن توضيح مي دهيم.

 

زودانزالي يا ديرانزالي به دليل خود ارضايي

يكي از عوارض تاييد شده خود ارضايي، تاثير روي مدت زمان شروع رابطه تا ارضاء مي باشد. در مردان به دليل اينكه معمولا در يك حالت خود ارضايي انجام مي شود، به مرور زمان تبديل به يك كار روتين و يك عادت مي شود، پس ارضا به سرعت و در آن حالت خاص انجام خواهد شد. اين مردان پس از ازدواج، به دليل عادت سيستم عصبي به زود ارضا شدن، با كوچكترين تحريكي كه شبيه خود ارضايي باشد ارضا مي شوند.

در زنان به دليل تنوع راه هاي خود ارضايي و نواحي تحريك پذير، اين مسئله متفاوت است. استفاده از وسايل مختلف براي خود ارضايي، علاوه بر شناختي كه به زن درباره بدنش و حالتي كه بيشترين لذت را به او مي دهد، توقع او را براي تحريك به بهترين شكل بالا برده و در رابطه جنسي به دليل نا آگاهي مرد، دچار دير ارضايي مي شوند.

براي درمان زود انزالي يا دير انزالي، تمرينات شناختي و رفتاري بسياري وجود دارد كه طي يك پروسه توسط روانشناس و روان درمانگر جنسي قابل بررسي و درمان است.

 

رابطه خود ارضايي با ميل جنسي و سرد مزاجي

اصلي ترين دليل خود ارضايي در دوران قبل از ازدواج، راحت ترين راه رسيدن به لذت و ارضاي غريزه جنسي است و اصلي ترين علل خود ارضايي پس از ازدواج، نارضايتي از رابطه جنسي،نرسيدن به ارگاسم در هنگام نزديكي و عدم مهارت زوجين در ارضاء همديگر بخصوص در خانم ها مي باشد. تمام اين دلايل باعث مي شود كه زوجين پس از ازدواج به خود ارضايي روي بياورند.

خود ارضايي در زنان به طور كلي، حساسيت واژن را كم كرده و ممكن است ديگر از طريق رابطه عادي ارگاسم را تجربه نكنند؛ به مرور زمان ميل جنسي آن ها در زندگي زناشويي به شدت كم مي شود. زناني كه خود ارضايي مي كنند به دليل آشنا شدن با بدن و نحوه ارضاء شدن خود، انتظاراتشان از رابطه جنسي مشخص است ولي ممكن است مرد، از اين دانش زن هيچ آگاهي نداشته باشد و نتواند به رابطه جنسي سالمي دست پيدا كنند. اين مشكل به مرور زمان مي تواند باعث سرد شدن و حتي جدايي شود.

مردان متأهلي كه خود ارضايي مي كنند، ممكن است به دليل مشغله هاي فكري و خستگي جسمي، نتوانند رابطه جنسي سالمي با همسر خود داشته باشند و براي ارضاي نيازهاي جنسي به سراغ راه سريع تر و شايد آسان تري مثل خود ارضايي بروند. به مرور زمان ميل جنسي در مرد و همسرش دچار اختلال مي شود.

 

خود ارضايي و ناباروري

غده هيپوفيز وسيله تنظيم هورمون هاي جنسي مي باشد. خود ارضايي به ميزان زياد باعث نقص در غده هيپوفيز و ترشح مناسب هورمون هاي جنسي مي شود. به طور كلي خود ارضايي مي تواند باعث ضعيف شدن اسپرم ها يا تغيير شكل ظاهري آن ها شود، اما هنوز تحقيقات اثبات شده اي كه خود ارضايي باعث ناباروري مردان مي شود وجود ندارد.

در زنان خود ارضايي زياد و ناشيانه مي تواند باعث آسيب ديدن آلت تناسلي زنانه شود و متعاقبا مشكلاتي را به وجود بياورد. اما هنوز هيچ تحقيقي خود ارضايي را دليلي بر ناباروري ندانسته است.

 

آيا خودارضايي باعث افسردگي مي شود؟

پاسخ به اين سوال اساسا مشكل است. ما نمي توانيم بدانيم كه خودارضايي موجب افسردگي مي شود يا افراد افسرده بيشتر رو به خودارضايي مي آورند. آنچه كه مشخص است خودارضايي كه به دليل خودكارآمدي پايين اتفاق مي افتد و فرد احساس مي كند نمي تواند شريك جنسي مناسبي براي خود پيدا كند. توصيه مي كنيم مقاله علائم افسردگي را بخوانيد.

ترك خودارضايي

آموزش ترك خودارضايي به صورت ناگهاني رخ نمي دهد و نيازمند طي يك روند است. ممكن است ماه ها، يا سال ها براي جايگزيني يك رفتار طول بكشد، اما بايد دانست اين موضوع غير ممكن نبوده و با تمرين قابل تحقق است. براي تغيير رفتار خودارضايي گام ها و استراتژي هايي را بايد در پيش گرفت، كه مي توان از آن ها موارد زير را نام برد:
_ مشاوره با يك متخصص يا رواندرماني
_ با احساسات خود صادق باشيد 
_ براي تحقق هدفتان به خود فرصت دهيد
_ خود را سرگرم و مشغول كاري كنيد
_ به سلامت و فعاليت جسماني خود توجه كنيد
_ با كمك متخصص زمان هايي كه به خودارضايي مي پردازيد را بررسي كنيد
_ زمان هاي تنهايي خود را محدود كنيد
_ به سمت محتواهاي هجو و هرزه نگاري نرويد
_ براي خواب تنها با لباس زير نخوابيد و در صورت امكان لباس هايي بپوشيد كه اندام هاي شما را بپوشاند

 

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان خودارضايي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  خودارضايي | عوارض و پيامد هاي خود ارضايي

بازتاب بابينسكي نوزاد | رفلاكس بابينسكي نوزاد | زمان شروع و چگونگي آن

۱۴۵ بازديد

بازتاب بابينسكي نوزاد يا بازتاب كف پا يكي از انواع بازتاب هاي نوزادي است كه به صورت طبيعي در كودكان وجود دارد. نوزادان در ابتداي تولد هنوز مهارت لازم براي انجام حركات ارادي را ندارند؛ بازتاب ها حركات غير ارادي هستند كه براي بقاي نوزاد ضرورت دارند. هر چند كه هنوز دليل همۀ بازتاب هاي نوزادان مشخص نشده است. همچنين در زمان تولد با ارزيابي بازتاب ها توسط ماما سلامت نوزاد تاييد مي شود. اكثر بازتاب ها بعد از مدتي ناپديد مي شوند. آگاهي از زمان شروع و پايان بازتاب ها به شما والدين كمك مي كند تا بتوانيد در صورت بروز مشكل آن را هر چه زودتر شناسايي كرده و نوزاد را براي معاينه نزد متخصص ببريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك و مراقبت هاي نوزادي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.


بازتاب بابينسكي چگونه مشخص مي شود؟

براي مشاهده بازتاب بابينسكي نوزاد، كف پاي نوزاد را با انگشت دست تان فشار دهيد، به طوري كه جهت حركت دستتان از سمت انگشتان پا به سمت پاشنه پا باشد؛ خواهيد ديد كه انگشت شست نوزاد رو به بيرون به عقب مي رود و چهار انگشت ديگر از يكديگر باز مي شوند. براي آن كه بازتاب را به درستي ببينيد، نبايد كف پاي نوزاد را اجسام تيز لمس كنيد. گاهي پزشكان اين كار را با چكش مخصوص تست بازتاب بابينسكي انجام مي دهند.

ممكن است در نوزادي واكنش تنها در يكي از پاها مشخص شود، اين وضعيت مي تواند نشانه اي از وجود مشكل در يك بخش از سيستم اعصاب باشد.

 

بازتاب بابينسكي چه زماني از بين مي رود؟

همانطور كه گفته شد بيشتر بازتاب ها در سن خاصي از بين مي روند. بازتاب بابينسكي نيز حداكثر تا 2 سالگي ناپديد مي شود. اما در مواقعي ممكن است زودتر از اين زمان حتي در 12ماهگي بازتاب كف پا از بين برود. پس از ناپديد شدن نبايد بازتاب برگردد.

وجود بازتاب بابينسكي در كودكان بالاي 2 سال و يا يك فرد بزرگسال نشانه اي از يك اختلال در سيستم اعصاب مركزي است. سيستم اعصاب مركزي شامل مغز و نخاع مي باشد، از جمله اختلالات احتمالي عبارتند از:

  • آسيب يا تومور مغزي
  • بيماري ام اس
  • مننژيت (عفونت در غشاي نخاع و مغز)
  • آسيب يا تومور نخاعي
  • سكته مغزي

 

آيا تنها تحريك كف پا بازتاب بابينسكي ايجاد مي كند؟

محرك هاي زيادي مي توانند باعث حركت انگشتان پا شوند كه با بازتاب كف پا اشتباه گرفته مي شوند. از طرفي هنوز سيستم عصبي نوزادان تكميل نشده است بنابراين بازتاب كف پا ممكن است خود به خود نيز آشكار شود، جاي نگراني نيست اين حالت براي بسياري از نوزادان اتفاق مي افتد. حساسيت هاي بيش از حد به نشانه هاي نوزاد مي تواند شما را بي جهت در معرض استرس قرار دهد. بنابراين براي آن كه در هر مرحله از رشد از سلامت كودك خود اطمينان حاصل كنيد، بهتر است با يك مشاوره كودك در ارتباط باشيد. اطلاع از روند رشد كودك تا يك سالگي مي تواند شما را در برابر اين نگراني ها ايمن كند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك و مراقبت هاي نوزادي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع : بازتاب بابينسكي نوزاد | رفلاكس بابينسكي نوزاد | زمان شروع و چگونگي آن

چطور همسرم را آرام كنم؟

۱۳۹ بازديد

احتمالا براي آرام كردن همسر خود بسياري از راه هايي كه در ذهن داشتيد را انجام داده ايد. گاهي موفق به آرام كردن همسر خود شده ايد. اما در مواقعي نه تنها نتوانسته ايد او را آرام كنيد بلكه خودتان در آتش خشم او گرفتار شده ايد؛ پس از او فاصله مي گيريد. عصبانيت ها و خشم همسرتان علاوه بر لطمه اي كه به رابطه ميان شما مي زند، يك نوع الگوي رفتاري نامناسب براي فرزندانتان نيز مي باشد. نقش شما به عنوان همسر براي تسكين دردهاي او بسيار اهميت دارد. شما به عنوان همسر شايد نتوانيد مشكلات او را حل كنيد، اما مي توانيد با پشتيباني و حمايتتان او را در برابر هر ناملايمتي مقاوم تر كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباط با همسر و آرام كردن همسر مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

در زمان عصبانيت همسرم چه كنم؟

واكنش هر كس در زمان عصبانيت متفاوت است. اما پيش از هر چيز شما مي توانيد براي آرام كردن او و حفظ آرامش محيط اقداماتي انجام دهيد كه در چهار مرحله آن ها را شرح مي دهيم:

آرام باشيد و آرام بمانيد

وقتي همسرتان عصباني مي شود شما به صورت ناخودآگاه واكنشي به اندازه عصبانيت او نشان خواهيد داد. در اين زمان عقب بايستيد، آرامش خود را حفظ كنيد و پيش از آن كه واكنشي نشان دهيد، سعي كنيد تحت تاثير عصبانيت او قرار نگيريد. با حفظ آرامش بهتر مي توانيد فكر كنيد. مي توانيد با مطالعه مقاله راهكارهايي براي يافتن آرامش به اين هدف دست يابيد. 

از ديد همسرتان به موضوع بنگريد

سعي كنيد علت عصبانيت همسر خود را بفهميد. آيا روز بدي داشته؟ آيا خسته است؟ در مورد موضوع خاصي نگران است؟ علت خشم او هر چه كه باشد رفتار نامناسب او را توجيه نمي كند. اما پي بردن به علت نا آرامي هايش به شما كمك مي كند تا در مورد موضوعي كه او را به اين حال دچار كرده صحبت كنيد. به اين صورت بيشتر مي توانيد به آرام شدن همسرتان اميدوار باشيد. در نظر داشته باشيد كه گاهي افسردگي و يا نداشتن مهارت هاي ارتباطي در همسرتان و يا خود شما مانع از آرامش دادن به همسرتان مي شود. در اين زمان بهتر است از كمك حرفه اي يك مشاوره روانشناسي بهره مند شويد.

سرزنش نكنيد

كلامي كه براي آرام كردن او استفاده مي كنيد بسيار اهميت دارد، جملاتي مثل؛ "سعي كن آرام باشي، داد نزن"، كمكي به آرام كردن او نمي كند. از خود همدردي و پذيرش نشان دهيد. براي اين كار تنها به حرف ها اتكا نكنيد، تاثير ارتباط غير كلاميبيشتر از حرف ها مي باشد. به او بفهمانيد او را درك مي كنيد. براي مثال مي توانيد بگوييد " به نظر عصباني و خشمگين مي آيي، بگو چه چيزي تو را انقدرناراحت كرده".

در احترام گذاشتن پا فشاري كنيد.

هر كسي ممكن است در زمان عصبانيت حرف ها يا كارهايي بكند كه بعدا از آن ها پشيمان شود. پس در زمان عصبانيت اگر به حرف هايي كه مي زند پاسخ دهيد موضوع بدتر مي شود. اگر شروع به سرزنش و دعوا با شما كرد بهتر است خود را از آن موقعيت خارج كنيد و براي حل مسئله از او بخواهيد در زماني كه آرام است پيش شما بيايد. براي مثال همسرتان با عصبانيت شروع به دعوا و سرزنش شما مي كند؛ به آرامي به او بگوييد " مي دونم عصباني هستي، من هم دلم مي خواهد به حرف هاي تو گوش دهم، اما تا زماني كه بتواني با من با احترام صحبت كني به آشپزخانه مي روم". برخورد صحيح در زمان دعوا در بسياري از موارد باعث تمام شدن بحث مي شود.

اگر خشم همسر شما باعث آسيب جسمي يا رواني به شما مي شود، بهتر است از يك نفر سوم درخواست كمك كنيد. دخالت خانواده ها در اين شرايط مي تواند شكاف رابطه شما را بيشتر كند؛ پس بهتر است از يك فرد بي طرف در خواست كمك كنيد. مشاوره خانواده به طور ريشه اي مي تواند چرخه هاي معيوب ارتباطي و علت ناآرامي ها را به صورت ريشه پيدا و حل كند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباط با همسر و آرام كردن همسر مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع : چطور همسرم را آرام كنم؟