كوكائين | علائم، نشانه ها و عوارض اعتياد به كوكائين

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

كوكائين | علائم، نشانه ها و عوارض اعتياد به كوكائين

۱۵۷ بازديد

كوكائين يكي از مواد اعتياد آور محرك است كه از گياه كوكا بدست مي آيد. اين ماده به شكل پودري سفيد، نرف، شفاف، كريستالي و با طمع تلخ مي باشد. اكثرا براي بالا بردن وزن كوكائين از موادي مانند آمفتامين ها و مواد افيوني به عنوان ناخالصي استفاده مي شود. از جمله مهمترين علائم و عوارض اعتياد به كوكائين كه از آن مي توان براي تشخيص اعتياد به كوكائين نيز استفاده كرد مي توان به شادي و انرژي بيش از حد، افزايش هوشياري، لرزش عضلات بدن و گشاد شدن مردمك چشم اشاره كرد. روش هاي مختلفي براي مصرف كوكائين وجود دارد كه مهمترين آنها عبارتند از  اسنيف، كشيدن، مصرف دهاني و تزريق اشاره داشت كه هر كدام از آنها در طولاني مدت پيامد هاي متخص به خود را براي فرد مصرف كننده ايجاد مي كنند. مقالات ترك اعتياد به كوكائين و ترك اعتياد را مطالعه نماييد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تشخيص و ترك اعتياد به كوكائين مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

كوكائين

كوكائين يكي از اعتياد آور ترين محرك هاست كه از برگ گياه كوكا به دست مي آيد. كوكائين بين مصرف كنندگان به نام كوك نيز شناخته مي شود. كوكائين در بعضي مصارف پزشكي مثل بي حسي موضعي نيز كاربرد دارد. كوكائين پودري سفيد رنگ، نرم، شفاف، كريستالي وبا طعم تلخ مي باشد. بعضا به عنوان ناخالصي براي افزايش حجم مواد ديگر مثل آمفتامين يا حتي موادي مثل آرد به آن اضافه مي شود. ناخالصي بيشتر در كوكائين احتمال مرگ بر اثر اوردوز را افزايش مي دهد. با اضافه شدن مواد افيوني به عنوان ناخالصي اثر اعتياد آوري كوكائين به ميزان قابل توجهي افزايش مي يابد. 

 

نحوه مصرف كوكائين

كوكائين معمولا به صورت كشيدن از بيني (اسنيف)، جذب از لثه، يا تزريق استفاده مي شود. كوكائين با فرايندهايي به ماده كرك تبديل مي شود كه به روش تدخيني استفاده مي شود. مصرف كوكائين در يك نوبت به صورت دوز كم شروع مي شود و در فواصل زماني كوتاه مدت با دوز بالاتر تكرار مي شود تا اثر آن حفظ شود يا اصطلاحا فرد هاي بماند. اثر كوكائين بسته به نوع مصرف از چند دقيقه تا حداكثر يك ساعت بعد از بين مي رود. روش تدخيني كوتاه ترين اثر و اسنيف ماندگارترين اثر را دارد.

 

علائم و عوارض اعتياد به كوكائين

كوكائين اثراتي بر مغز فرد مي گذارد كه باعث اعتياد رواني به اين ماده مي شود. كوكائين باعث افزايش دوپامين در مدارهاي مغزي مي شود. دوپامين ماده اي است كه در سيستم پاداش مغز نقش دارد. دوپامين به صورت طبيعي بعد از مدتي به همان سلول ترشح كننده بازجذب مي شود. كوكائين از طي اين فرايند بازجذب جلوگيري مي كند. به عبارتي كوكائين با ايجاد پاداش در مغز باعث تمايل فرد براي تكرار مصرف و اعتياد رواني مي شود. مهم ترين علائم و عوارض كوكائين را در ادامه مرور مي كنيم.

علائم و عوارض كوتاه مدت اعتياد به كوكائين

بعضي از علائم و عوارض مصرف كوكائين با از بين رفتن اثر ماده از بين مي روند كه شامل موارد زير است.

شادي و انرژي بيش از اندازه

افزايش هشياري

حساسيت بيش از اندازه به نور، صدا و لمس

افزايش تحريك پذيري

پارانويا و بي اعتمادي بيش از اندازه به ديگران

افزايش و يا كاهش سرعت در انجام كارهاي ذهني و بدني

در بسياري موارد رفتار خشن و غير قابل پيش بيني

تنگي رگ هاي خوني و ضربان قلب تند و نامنظم

افزايش فشار خون و دماي بدن

لرزش و گرفتگي عضلات

گشادي مردمك

احساس تهوع و خستگي

علائم و عوارض بلند مدت اعتياد به كوكائين

بسياري از عوارض مصرف كوكائين در بلند مدت و بعد از بين رفتن اثر كوكائين باقي مي ماند و در زندگي فرد تأثير مي گذارد. عوارض بلند مدت مصرف كوكائين بسته به شيوه مصرف متفاوت است و تنوع زيادي دارد. در همه انواع مصرف افزايش احتمال رفتارهاي پرخطر جنسي مشترك است. همچنين كوكائين احتمال ابتلا به بيماري هاي حركتي مثل پاركينسون را نيز بسيار بالا مي برد.

كشيدن با بيني (اسنيف)

تضعيف يا از دست دادن قدرت بويايي

خون دماغ شدن

آب ريزش بيني هميشگي

ايجاد مشكلاتي در بلعيدن

تدخيني (كشيدن)

سرفه و مشكلات تنفسي

ابتلا به بيماري هاي تنفسي به ويژه آسم

افزايش احتمال ابتلا به ذات الريه

استفاده دهاني

اين شكل از مصرف باعث آسيب جدي به روده مي شود.

تزريق

افزايش احتمال ابتلا به بيماري هايي كه از طريق خون منتقل مي شوند مثل HIV و هپاتيت

بيماري هاي پوستي و بافت نرم

ايجاد زخم و آسيب به رگ ها

 

اوردوز با كوكائين

اوردوز به حالتي گفته مي شود كه در اثر مصرف بيش از اندازه فرد نشانه هاي خطرناكي را تجربه كرده و در معرض خطر مرگ قرار گرفته و يا مي ميرد. بسياري از افرادي كه با كوكائين اوردوز مي كنند در تجربه اول مصرفشان اتفاق مي افتد.

بسياري از مصرف كنندگان كوكائين همزمان از الكل نيز استفاده مي كنند كه بسيار خطرناك بوده و مي تواند باعث اوردوز شود. مخلوط ديگري كه خطر اوردوز را بالا مي برد تركيب كردن كوكائين با هروئين است.

درمان اوردوز كوكائين

در صورت مواجه شدن با فردي كه در اثر مصرف كوكائين دچار اوردوز شده است. حتما با اوژانس تماس بگيريد تا اقدامات اوژانسي لازم براي رسيدگي و درمان اوردوز را به شما بياموزند. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تشخيص و ترك اعتياد به كوكائين مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: كوكائين | علائم، نشانه ها و عوارض اعتياد به كوكائين

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.