دوستان معتاد

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

دوستان معتاد

۳ بازديد

تاثير دوستان در اعتياد چيست؟ ممكن است دوستاني معتاد به يك ماده مخدر داشته باشيد و يا متوجه شده‌ايد فرزندتان دوستاني معتاد دارد. اغلب اين دوستان اطرافيان خود را به مصرف مواد تشويق مي‌كنند. خيلي از افراد اين تعارفات و تشويق‌ها را بي تاثير مي‌پندارند؛ اما واقعا تاثير دوستان در اعتياد چه قدر است؟ آيا چنين دوستاني مي‌توانند عاملي براي شروع اعتياد باشند؟ طبق تحقيقات بيشتر اعتيادها از نوجواني شروع مي‌شوند. براي يك نوجوان دوستان اهميت زيادي دارند و تلاش مي‌كنند از عقايد و افكار هم سن‌هاي خود پيروي كنند. در واقع آن‌ها اين كار را براي آنكه عضوي از آن گروه باشند انجام مي‌دهند. حال اگر اين دوستان معتاد باشند، احتمال گرايش به سمت مواد به ميزان زيادي افزايش پيدا مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد نقش دوستان در اعتياد تا پايان مطلب با ما همراه باشيد. 

منبع: دوستان معتاد

تاثير دوستان در اعتياد چيست؟ ممكن است دوستاني معتاد به يك ماده مخدر داشته باشيد و يا متوجه شده‌ايد فرزندتان دوستاني معتاد دارد. اغلب اين دوستان اطرافيان خود را به مصرف مواد تشويق مي‌كنند. خيلي از افراد اين تعارفات و تشويق‌ها را بي تاثير مي‌پندارند؛ اما واقعا تاثير دوستان در اعتياد چه قدر است؟ آيا چنين دوستاني مي‌توانند عاملي براي شروع اعتياد باشند؟ طبق تحقيقات بيشتر اعتيادها از نوجواني شروع مي‌شوند. براي يك نوجوان دوستان اهميت زيادي دارند و تلاش مي‌كنند از عقايد و افكار هم سن‌هاي خود پيروي كنند. در واقع آن‌ها اين كار را براي آنكه عضوي از آن گروه باشند انجام مي‌دهند. حال اگر اين دوستان معتاد باشند، احتمال گرايش به سمت مواد به ميزان زيادي افزايش پيدا مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد نقش دوستان در اعتياد تا پايان مطلب با ما همراه باشيد. 

منبع: دوستان معتاد

 

نوجوان و اعتياد | نقش دوستان در اعتياد

اعتياد يك پديده مهلك و مخرب در هر جامعه‌ايست. اعتياد نوجوانان به معناي از بين رفتن نيروي كار و والدين نسل بعد است. دو موضوع اصلي در ارتباط با سن اعتياد و علل گرايش به اعتياد داراي اهميت مي‌باشد:

1. پايين آمدن ميانگين سني به اعتياد: به همراه پايين آمدن سن اعتياد، مصرف برخي از مواد اعتياد آور از جمله حشيش، شيشه و ماريجوآنا در سنين نوجواني و جواني نسبت به گذشته افزايش يافته است. براي كسب اطلاعات در زمينه مواد اعتياد آور كليك كنيد.

2. گروه دوستان معتاد: در تحقيقاتي كه در زمينه علت يابي پديده اعتياد انجام شده، مشخص گرديد كه يكي از مهم‌ترين دلايل اعتياد افراد به خصوص نوجوانان، فشار همسالان و داشتن دوستان مصرف كننده مواد است. براي كسب اطلاع در زمينه تعريف اعتياد كليك كنيد.

چرا نوجوانان در برابر اعتياد آسيب پذيرترند؟

در دوران كودكي، فرد تحت تاثير خانواده است ولي با افزايش سن نقش همسالان و دوستان پررنگ مي‌شود و در دوران نوجواني به اوج خود مي‌رسد؛ چرا كه نوجوانان در اين سنين در جست و جوي استقلال هستند و تلاش مي‌كنند تا هويتشان را در كنار دوستان خود تعريف كنند. معمولا نوجوانان در برابر مواد مخدر و اعتياد بيش از ساير گروه‌ها آسيب پذير هستند؛ چرا كه هنوز به خودشناسي واقعي و مهارت نه گفتن دست نيافته‌اند. براي كسب اطلاعات در زمينه خودشناسي و مهارت نه گفتن كليك كنيد.

علاوه بر اين‌ها نداشتن مهارت حل مسئله و دشواري در كنترل هيجانات منجر به تشديد ناتواني فرد در كنترل مصرف مواد خواهد شد. آگاهي از اهميت خانواده و اتخاذ يك سبك فرزندپروري مناسب از همان دوران كودكي، نوجوان را در برابر خطرات اين دوره ايمن خواهد كرد. براي اطلاع بيشتر در زمينه اهميت خانواده و سبك فرزندپروري كليك كنيد.

تاثير دوستان در اعتياد

نوجوانان در برابر مشكلات زندگي و مسائلي كه با آن‌ها مواجهه مي‌شوند (مانند عدم درك شدن توسط بزرگسالان) از خانواده و اجتماع دور شده و درصدد پيدا كردن تكيه گاه‌هاي ديگري بر مي‌آيند. پس به سمت دوستان جذب مي‌شوند زيرا دوستان نه تنها او را سرزنش نمي‌كنند بلكه احساس درك متقابل را در فرد ايجاد خواهند كرد. نوجوانان معمولاً تحت تأثير اعمال، رفتار، گفتار و افكار دوستان خود قرار مي‌گيرند و خواسته‌ها و نظرات آنان را با مقاومت كمتري مي‌پذيرند، چرا كه با بودن در كنار آن‌ها احساس فرديت و استقلال بيشتري مي‌كنند. در اين شرايط  نوجوانان آسيب پذيرترند و زمينه انحراف به سمت اعتياد فراهم مي‌شود.

علاوه بر موارد گفته شده يكي از ويژگي‌هاي نوجواني هيجان خواهي است. در جمع‌هاي نوجوانان اموري مانند استعمال سيگار و مواد مخدر و مصرف الكل براي براي افزايش هيجان و سرگرمي رواج دارد. ارتباط و دوستي با همسالان مبتلا به سوء مصرف مواد، عامل زمينه ساز قوي براي ابتلاي نوجوانان به اعتياد است. برخي در ابتدا مواد مجاني به دوست خود تعارف مي‌كنند و پس از معتاد شدن در قبال گرفتن مواد از آن‌ها پول مي‌گيرند و اين گونه برخي افراد مواد فروش كسب درآمد مي‌كنند. از طرفي شرط ورود به برخي از گروه‌ها همرنگ شدن با ساير اعضاست. بنابراين اصرار و فشار براي مصرف مواد و مسخره كردن افرادي كه از مشاركت امتناع مي‌كنند، فرد را براي مصرف مواد و گرفتن تاييد دوستان تحريك مي‌كند. براي كسب اطلاعات در زمينه مسخره كردن كليك كنيد.

عوامل زمينه ساز گرايش به دوستان معتاد

از پارامترهاي مهم دوره نوجواني، هويت يابي، استقلال از خانواده، افزايش گرايش نوجوان به دوستان و الگويابي است. ناتواني براي عبور موفقيت آميز از اين دوره، شرايط را براي انحراف فرد به سمت سوء مصرف مواد و اعتياد فراهم مي‌كند.

1- هويت

فرد اگر نتواند هويت تثبيت شده‌اي پيدا كند، تعادل رواني وي به هم خورده و دچار نااميدي، گوشه گيري، انزوا و بي اعتمادي خواهد شد كه مي‌تواند زمينه ساز سوء مصرف مواد يا اعتياد شود. همچنين اختلال بحران هويت در طول زمان منجر به بروز اختلالات شخصيت در فرد مي‌شود. در اختلال شخصيت مرزي احتمال گرايش به مصرف مواد بسيار بالا مي‌باشد. براي كسب اطلاع از اختلالات شخصيت و اختلال شخصيت مرزي كليك كنيد.

چنان چه خانواده و جامعه زمينه لازم را براي هويت يابي فرد فراهم آورند و اين نياز به صورت مناسب برآورده شود، فرد براي رسيدن به هويت و ابراز وجود راه‌هاي انحرافي يا عضويت در گروه‌هاي خلاف را انتخاب نمي‌كند. در غير اين صورت فرد جذب كساني مي‌شود كه فرصت ابراز وجود را در اختيار او قرار دهند. براي مثال وقتي والدين نوجوان را به رسميت نمي‌شناسند و با او مانند كودك برخورد مي‌كنند، باعث مي‌شوند تا نوجوان براي شنيده شدن با رفتارهايي مانند سيگار و اعتياد نشان دهد كه ديگر كودك نيست. براي اطلاع از بحران هويت كليك كنيد.

2- تاثير دوستان در اعتياد | گسست از خانواده

عدم صميميت و فقدان رابطه عاطفي بين والدين و فرزندان احتمال فرار از خانه، پناه بردن به شخص يا گروه‌هاي ديگر را افزايش مي‌دهد. در واقع هنگامي كه فرد فكر مي‌كند در خانواده و جامعه جايگاهي ندارد، احساس انزوا و طرد شدگي كرده و زمينه سركشي فراهم مي‌شود.

در واقع زماني كه نيازهاي عاطفي فرد در محيط خانواده برآورده نشود، او سعي مي‌كند اين نياز را با اتكا بر دوستان و گروه‌هاي ديگر برطرف نمايد. در اين شرايط آسيب پذيري او نسبت به اعتياد افزايش مي‌يابد و ممكن است براي كم كردن احساسات ناخوشايند و فراموش كردن كمبودهاي عاطفي مصرف مواد و سيگار را شروع كند. براي كسب اطلاع از ترك سيگار كليك كنيد.

3- نياز به تعلق

نياز به تعلق داشتن، نياز به پذيرفته و تاييد شدن افراد در گروه دوستان و همسالان از جمله نيازهاي مهم به خصوص در نوجواني است.  پس برخي از افراد براي ارضا اين نياز، به راحتي با گروه مورد نظر خود همنوايي مي‌كنند، هنجارهاي گروه خود را مي‌پذيرد و از عقايد آن‌ها تقليد مي‌كنند. نوجوانان با هدف رسيدن به استقلال، شروع به سازمان‌دهي گروه‌هاي اجتماعي خاص خود مي‌نمايند.

معمولا اولين مصرف مواد به دنبال تعارف‌هاي دوستان رخ مي‌دهد؛ ارتباط دوستي با همسالان مبتلا به مواد مخدر، عامل زمينه ساز قوي براي ابتلاي نوجوان به اعتياد است. نوجوانان به تعلق داشتن به يك گروه بسيار نيازمندند و پيوستن به گروه‌هايي كه مواد مصرف مي‌كنند، بسيار آسان است. هر چه پيوند فرد با خانواده، مدرسه و اجتماعات سالم كمتر باشد، احتمال پيوند او با اين قبيل گروه‌ها بيشتر است. براي كسب اطلاع در زمينه اعتياد در نوجوانان كليك كنيد.

4- الگويابي و همانند سازي

وقتي فرد عضويت در گروهي را مي‌پذيرد، تمايل دارد با ارزش‌ها و نگرش‌هاي گروه هماهنگ شود. الگو پذيري و همانند سازي از مهم‌ترين روش‌هاي يادگيري اجتماعي در كودكي و نوجواني است. يكي از علل ناهنجاري‌هاي اجتماعي مانند اعتياد، الگو برداري ناصحيح است. افرادي كه بيش از حد از دوستان و همسالان خود تاثير مي‌پذيرند، در زمينه‌هاي مختلف از جمله اعتياد با هم تعامل و همانند سازي مي‌كنند.

ترك مواد و تاثير دوستان در اعتياد فرد

بعد از ترك مواد بايد رابطه خود را با دوستاني كه اعتياد دارند قطع كنيد. حتي اگر دوستان شما از ترك كردن‌تان احساس خوبي داشته باشند و شما را تشويق كنند، ديدار با آن‌ها يكي از مهم‌ترين عواملي است كه احتمال لغزش مجدد را به وجود مي‎آورد؛ چرا كه داشتن روابط با اين افراد زندگي گذشته را براي شما تداعي كرده و باعث ايجاد وسوسه براي مصرف دوباره است. نقش خانواده در ترك اعتياد در نوجواني بسيار اهميت مي‌يابد، خانواده ها بايد با دريافت مشاوره خانواده به پيدا و حل كردن علت اصلي اعتياد فرزندشان بپردازند. براي كسب اطلاعات در زمينه نقش خانواده در ترك اعتياد و مشاوره خانواده كليك كنيد.

سخن آخر در مورد تاثير دوستان در گرايش به اعتياد

علاوه بر نوجوانان، بزرگسالان نيز در برابر اعتياد آسيب پذير هستند. همان طور كه دوست معتاد بر نوجوان تاثير دارد، بر يك فرد بزرگسال نيز مي‌تواند تاثير بگذارد. فراموش نكنيد هر موضوعي كه نابهنجار و معضل تلقي شود به مرور زمان براي فرد ممكن است امري عادي جلوه كند. بنابراين خطرات بودن در چنين گروه‌هايي را جدي بگيريد و قبل از درمان به فكر پيشگيري باشيد. همانطور كه نوجوانان به دلايل مختلف مي‌توانند آسيب پذير باشند، علل گرايش به اعتياد در بزرگسالان نيز عامل خطرناكي محسوب مي‌شود. براي آگاهي بيشتر از علل گرايش به اعتياد كليك كنيد. 

مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي

آگاهي از تاثير دوستان در اعتياد به والدين كمك مي‌كند تا از اعتياد فرزندان خود پيشگيري كنند. با استفاده از خدمات مشاوره مي‌توانيد روش‌هاي برقراري ارتباط با نوجوانان را بياموزيد و با ايجاد ارتباطات سالم، فرزند خود را از روابط دوستي خطرناك دور نگه داريد. مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي اين امكان را مهيا كرده تا در هر كجا كه هستيد، به صورت تلفني با متخصصان و روانشناسان اين مركز تماس گرفته و در اين زمينه با آنان مشورت نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تاثير دوستان در اعتياد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق شماره 02122018502 و يا از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: دوستان معتاد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.