قرص سيتالوپرام | موراد مصرف و عوارض قرص سيتالوپرام

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

قرص سيتالوپرام | موراد مصرف و عوارض قرص سيتالوپرام

۱۷۹ بازديد

سيتالوپرام يكي از داروهايي است كه براي درمان افسردگي مورد استفاده قرار مي گيرد. اين دارو نيز مانند ديگر داروهاي اعصاب و روان براي مصرف نياز به تجويز پزشك دارد. اما وابستگي و تبليغات هاي مختلف درباره اين قبيل داروها باعث مي شود مورد سوء مصرف و يا استفاده بي مورد قرار گيرند؛ در نتيجه پس از مدتي فرد نه تنها براي مشكلي كه دارو را مصرف مي كرده درمان نشده بلكه با عوارض ناخواسته آن مواجه مي شود. به دليل حساسيت هاي مصرف اين دارو قطع ناگهاني و خودسرانه دارو مجاز نبوده و بايد تحت نظر پزشك اين كار صورت گيرد. در ادامه به بررسي همه جانبه داروي سيتالوپرام مي پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه داروي سيتالوپرام مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

قرص سيتالوپرام

قرص سيتالوپرام يكي از انواع داروهاي ضد افسردگي، كه به عنوان مهاركننده باز جذب سروتونين عمل مي كند. از اين دارو اغلب براي درمان افسردگي و گاهي براي حملات پانيك مورد استفاده قرار مي گيرد. سيتالوپرام بسياري از افراد را در برابر افسردگي مقاوم كرده است؛ اما عوارض جانبي ناخواسته اي نيز به همراه دارد. اين دارو را به صورت قرص و يا شربت استفاده مي كنند.

موارد مصرف سيتالوپرام

همانطور كه گفته شد سيتالوپرام عمدتا براي درمان افسردگي تجويز مي شود. ديگر موارد مصرف اين دارو عبارتند از؛ اختلالات خوردن، الكليسم، حملات پانيك، ملال پيش از قاعدگي و فوبياي اجتماعي.

نكته بسيار مهم: متاسفانه در بازار، بسياري از داروهايي كه به عنوان داروي تاخيري، درمان زود انزالي و يا لاغري توصيه و تجويز مي شود، داروهاي درمان اختلالات اعصاب و روان است و بايد پيش از مصرف كاملا با اين داروها و عوارض آن آشنا باشيد و در دام سودجو ها قرار نگيريد.

عوارض سيتالوپرام

مانند هر داروي ديگري سيتالوپرام مي تواند براي برخي افراد عوارضي داشته باشد و براي برخي هيچ عارضه اي نداشته باشد. يكي از رايج ترين عوارض بالا رفتن تحمل بدن به دارو و در نتيجه وابستگي به آن است. در ادامه به بررسي عوارض سيتابوپرام پرداخته ايم:

عوارض رايج

عوارض رايج سيتالوپرام در بيشتر از يك درصد مصرف كنندگان اتفاق مي افتد. در صورت مشاهده اين عوارض به مصرف آن مي توانيد ادامه دهيد، اما موضوع را با پزشك خود در ميان بگذاريد:

  1. خشكي دهان
  2. عرق كردن بيش از حد
  3. ناتواني در خوابيدن
  4. خواب آلودگي در طول روز
  5. احساس خستگي و ضعف

عوارض جدي

عوارض شديد و جدي در كمتر از يك درصد مصرف كنندگان اتفاق مي افتد. در صورت مشاهده آن ها فورا  به پزشك مراجعه كنيد.

  1. درد يا فشار در قفسه سينه و يا تنفس هاي كوتاه
  2. سرگيجه شديد و يا غش كردن
  3. نعوظ دردناك كه بيشتر از 4 ساعت طول بكشد
  4. خونريزي هايي كه بند نمي آيد؛ مثل بردن انگشت كه در طي 10 دقيقه بند نمي آيد
  5. افكار خود كشي
  6. سردردهاي شديد، گرفتگي مداوم عضلات، ضعف و گيجي طولاني مدت
  7. استفراغ و تهوع، سرفه همراه با خون، مدفوع همراه با خون
  8. خونريزي از لثه بدون هيچ دليلي
  9. تغيير در پريود مثل لكه بيني در بين دوره ها، خون ريزي شديد
  10. آلرژي و حساسيت به دارو

چند حقيقت درباره سيتالوپرام

  1. اغلب 4 تا 6 هفته طول مي كشد تا سيتابوپرام اثر كند.
  2. عوارضي مثل خستگي، خشكي دهان و عرق كردن رايج بوده و بعد از چند هفته از بين مي روند.
  3. اگر پزشكتان تصميم به قطع دارو داشته باشد، مصرف آن را به صورت تدريجي كم كرده تا از عوارض جانبي ديگر جلوگيري كند.
  4. سالتالوپرام در بازار با نام تجاري سيپراميل شناخته مي شود.

چطور عوارض سيتالوپرام را كاهش دهيم؟

براي هر كدام از عوارض خفيف كه نيازي به قطع دارو نيست مي توان كاري انجام داد:

خشكي دهان: جويدن آدامس هاي بدون شكر

عرق كردن بيش از حد: سعي كنيد لباس هاي كمتري بپوشيد، استفاده از مام هاي قوي و يا خنك نگه داشتن بدن موثر است. در صورتي كه تاثيري نداشت احتمالا بهتر است از داروهاي ديگر ضد افسردگي استفاده كنيد.

ناتواني در خوابيدن: سيتالوپرام را در ابتداي روز مصرف كنيد.

خواب آلودگي: سيتالوپرام را در ميانه روز مصرف كرده و از رانندگي و استفاده از ابزاري كه نياز به هوشياري دارند بپرهيزيد.

احساس خستگي و ضعف: از رانندگي و استفاده از ابزارهايي كه نياز به هوشياري دارند بپرهيزيد و از خوردن نوشيدني هاي الكلي خودداري كنيد.

مصرف سيتالوپرام در دوران بارداري

اگر در زماني كه سيتالوپرام مصرف مي كرديد باردار شديد، با پزشكتان مشورت كرده و بدون دستور پزشك مصرف آن را قطع نكنيد. اين دارو مشكلات بسيار كمي را ممكن است براي جنين شما به وجود آورد؛ بنابراين ممكن است به دليل اهميت وضعيت افسردگي و اثرات مثبت دارو پزشكتان دستور قطع آن را ندهد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه داروي سيتالوپرام مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع : قرص سيتالوپرام | موراد مصرف و عوارض قرص سيتالوپرام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.