بالا رفتن سن ازدواج

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

بالا رفتن سن ازدواج

۱۵۲ بازديد

بالا رفتن سن ازدواج مسئله ايست كه اين روزها باعث نگراني بسياري از خانواده‌ها و جامعه شده است. ازدواج مساله پيچيده اي است كه براي موفقيت در آن، بايد ملاك‌هاي فراواني رعايت شود. براي رسيدن به اين ملاك‌ها ممكن است زمان زيادي طول بكشد. اما چگونه مي‌توان به درستي اين ملاك‌ها براي ازدواج پي برد؟ ازدواج در سنين پايين و بالا هر كدام مسائل و مشكلات مربوط به خود را دارد. اما موضوع بالا رفتن سن ازدواج آن هم به طور گسترده مساله اي است كه بايد با نگاهي جامع‌تر به آن نگريست. حتي در جوامع غربي نيز جوانان به ازدواج و تشكيل خانواده به شكل‌هاي مختلف تشويق مي‌شود، چرا كه يكي از فاكتورهاي سنجش سلامت جامعه، بررسي ميزان ازدواج و طلاق است. در ادامه به دلايل و پيامدهايي كه بالا رفتن سن ازدواج با خود به همراه دارد، صحبت خواهيم كرد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه سن مناسب براي ازدواج مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265تماس بگيريد.

 

منبع : بالا رفتن سن ازدواج


علل بالارفتن سن ازدواج

اولين دليل بالا رفتن سن ازدواج كه به ذهن مي‌رسد، گرايش كمتر پسرها به ازدواج به دليل شرايط اقتصادي و گرايش كمتر دختران به دليل عدم اعتماد و يافتن پسر مناسب است. مشكلات اقتصادي باعث شده كه مردان نتوانند مقدمات لازم و توقعات جامعه براي ازدواج را فراهم كنند و همين مسئله باعث بالا رفتن سن ازدواج شده. همچنين افزايش ميزان بيكاري يكي ديگر از دلايل مهم براي بالا رفتن سن ازدواجاست. برخي از علل ديگر:

بالارفتن سطح تحصيلات:

بالا رفتن سطح تحصيلات هم ورود به بازار كار را به تعويق مي‌اندازد و هم باعث آگاه شدن جوانان از ازدواج و مسئوليت‌هاي آن مي‌شود. بسياري از دختران از ترس اينكه بعد از ازدواج نتوانند تحصيل كنند، درس را به ازدواج ترجيح مي‌دهند.

روابط قبل از ازدواج:

رابطه پيش از ازدواج، اكثر جذابيت‌هاي ازدواج را براي جوانان از بين مي‌برد. جوانان ترجيح مي‌دهند به جاي هزينه‌هاي سنگين و تعهدهاي لازم براي ازدواج، از طريق همين روابط نيازهاي خود را برآورده كنند. افزايش تنوع طلبي جنسي نيز يكي از پيامدهاي اين مسئله است. با چنين ديدگاهي ديگر لزوم تعهد ابدي به يك نفر براي جوانان منطقي به نظر نمي‌رسد.

ارتباطات گسترده مجازي:

با افزايش ارتباطات مجازي افراد بيشتر در مورد همسر ايده آل خود ترديد مي‌كنند. با گسترش ارتباطات امكان يافتن كسي كه داراي ايده آل‌هاي شما باشد بيشتر مي‌شود، در حالي كه هنوز شرايط ازدواج شما به حد آن ايده آل‌ها ترسيده. پس براي رسيدن به آن‌ها دائم ازدواج خود را به عقب مي‌اندازيد. اين تفكر كه هميشه يك فرد بهتر وجود دارد در ذهن تان پرورش يافته و تبديل به يك نوع وسواس مي‌شود.

دخالت و توقعات والدين:

والدين در جوامع سنتي‌تر، فشار زيادي به جوانان براي ازدواج مي‌آوردند. فشارهايي كه در مورد دختران به خاطر ترس از فساد بيشتر مي‌باشد. همين مسائل باعث بي ميلي به ازدواج و بعضا ازدواج‌هاي ناموفق مي‌شود. بر عكس حساسيت‌هاي بيش از حد خانواده‌ها براي ازدواج فرزندانشان، مسير ازدواج را براي آن‌ها دشوارتر مي‌كند. 

 

سن مناسب ازدواج را چگونه تشخيص دهيم؟

براي ازدواج هر خانواده اي ملاك‌هاي فراواني مد نظر دارد اما مهم‌ترين آنها بلوغ عاطفي و رواني است. به دليل تربيت نادرست توسط سيستم‌هاي آموزشي و والدين، متاسفانه سن بلوغ عاطفي و رواني به سرعت در حال افزايش است. در نتيجه طبيعتا بايد سن ازدواج بالا برود. ازدواج در سنين پايين به دليل عدم وجود اين نوع بلوغ، همچنين ناتواني در تامين هزينه‌هاي زندگي، به هيچ وجه توصيه نمي‌شود. ازدواج در سنين بالا نيز به دلايلي كه در ادامه مطرح شده، پيامدهاي بيشتري دارد. براي درك و يافتن بهترين زمان ازدواج، شرايط شما توسط يك روانشناس و متخصص ازدواج بايد بررسي و تحليل شود.

 

پيامدهاي بالا رفتن سن ازدواج

شايد پيامد خاص و زيان باري براي بالا رفتن سن ازدواج در شرايط كنوني جامعه نتوان مطرح كرد، اما به طور كلي برخي از پيامدهاي بالا رفتن سن ازدواج شامل موارد زير است:

_ افزايش خطرات زايمان و احتمالات ناباروري در زنان بالاي 35 سال

_ كاهش توانايي جسمي و روحي براي تربيت فرزند در سنين بالا

_ افزايش روابط نا آگاهانه پيش از ازدواج و بالارفتن آسيب‌هاي اجتماعي مثل كودكان تك والد، آسيب‌هاي روحي و رواني، فساد و فحشا و...

 

بالا رفتن سن ازدواج خوب است يا بد؟

واقعيت اين است كه جوانان ما به دليل عدم تربيت درست و نداشتن مهارت‌هاي لازم، همچنين مشكلات اقتصادي، آماده ازدواج نيستند و براي پختگي زمان بيشتري نسبت به گذشته لازم دارند. مهم‌ترين نكته اي كه بايد براي ازدواج در نظر گرفت، خودشناسي است. جوانان بايد كاملا بدانند از خود و زندگيشان چه مي‌خواهند و چه كسي مي‌تواند آن‌ها را رشد داده و تكميل كند. تا زماني كه آمادگي‌هاي لازم براي ازدواج، فقط در بلوغ جنسي خلاصه شود و والدين بخواهند هزينه زندگي زوج‌هاي جوان را هم بدهند، روز به روز به آمار طلاق‌هاي كشور افزوده شده و تبصره‌ها و قوانين دردي دوا نمي‌كند.

 

بايد چه كنيم؟

در مرحله اول، بايد والدين مهارت‌هاي لازم زندگي را به فرزندان آموزش دهند، (با فرض اينكه خود والدين آنها را بلدند)، سپس جوانان را به خودشناسي كامل رسانده تا هدف خود را از زندگي درك كنند و فردي را پيدا كنند كه با اهداف و روياهاي آنها همخواني داشته باشد. مورد سوم تجربه استقلال براي جوانان است. جوانان بر اساس ماهيت وجودي خود، نياز به استقلال داشته و بايد بتوانند در موارد بدون حمايت والدين از پس خود بر بيايند.

بدون داشتن موارد بالا، ازدواج نمي‌تواند انتخاب درستي باشد. لازم است كه اين مراحل به طور كامل و زير نظر يك متخصص طي شود. حال اين اتفاقات مي‌تواند در 25 سالگي يا 45 سالگي بيافتد. مشاوره پيش از ازدواج به شما كمك مي‌كند تا براي ازدواج آمادگي لازم را يافته و انتخاب صحيحي داشته باشيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه سن مناسب براي ازدواج مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265تماس بگيريد.

 

منبع : بالا رفتن سن ازدواج


تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.