تفكر خلاق | فوائد و راه هاي به دست آوردن تفكر خلاق

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

تفكر خلاق | فوائد و راه هاي به دست آوردن تفكر خلاق

۱۴۰ بازديد

تفكر خلاق چيست و چگونه پرورش مي يابد؟ تفكر خلاق يكي از ده مهارت زندگي است كه علم روان شناسي آن را براي رشد ضروري مي داند. اين مهارت به افراد كمك مي كند تا دنياي پيرامون خود را به شيوۀ ديگري ببينند. مهارت تفكر خلاقانه و پرورش آن مي تواند باعث مي شود فرد همواره خلاقيت و نو آوري بيشتري به خرج دهد و نسبت به ديگران در زمينه هاي مختلف موفقيت بيشتري كسب نمايد. با تفكر خلاق، فرد در زمينه ديگر مهارت ها نيز بهتر عمل مي كند. براي مثال كسي كه مهارت حل مسئله توام با تفكر خلاق دارد، راه حل هاي بهتري براي مسائل اش پيدا مي كند. اگر به دنبال اطلاعات در زمينه اين مهارت ت و نحوه ي پرورش آن هستيد، در ادامه ي اين مقاله به نكاتي در اين باره اشاره خواهيم كرد كه مطالعه ي آن مي تواند براي شما مفيد باشد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه مهارت تفكر خلاق مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره ي 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : تفكر خلاق | فوائد و راه هاي به دست آوردن تفكر خلاق

فوائد داشتن تفكر خلاق

داشتن مهارت تفكر خلاق در طول زندگي به غناي زندگي افراد كمك مي كند. چرا كه با استفاده از خلاقيت مي توان چالش و هيجان بيشتري را به زندگي وارد كرد. افراد خلاق به ميزان بيشتري آرزوهاي خود را دنبال مي كنند، احساس ماجراجويي و لذت بيشتري را نيز تجربه مي كنند. علاوه بر اين ها خلاقيت به افكار تخيلي و تحليلي جهت مي دهد، آن ها را يكپارچه مي كند و باعث ايجاد تعادل در مسير تفكر مي شود.

 

ويژگي هاي افراد خلاق

افرادي كه تفكر خلاق را به ميزان مطلوبي در خود پرورش داده اند مي توانند مسائل زندگي خود را به شيوه هاي متفاوت و جديدي حل كنند. اين افراد به خاطر وجود خلاقيت داراي ويژگي هاي منحصر به فردي هستند كه موارد زير نمونه هايي از آن هاست:

- به نو آوري و تصميم گيري مستقل علاقه دارند.

- پديده هاي پيچيده را به پديده هاي ساده ترجيح مي دهند.

- از پديده هاي جزئي قواعد كلي را استخراج مي كنند و بالعكس مي توانند از يك قاعدۀ كلي راه حل جزئي و عيني استنتاج نمايند.

- مي توانند به خوبي بين تفكر منطقي و تفكر غير منطقي هماهنگي ايجاد كنند.

- براي آن ها انگيزه هاي دروني نظير خودشكوفايي بيشتر از محرك ها و انگيزه هاي بيروني نظير تحسين ديگران، به دست آوردن پول و موارد اين چنيني اهميت دارد.

 

شرايط ابراز تفكر خلاق

تفكر خلاق به عنوان يكي از مهارت هاي زندگي، قابليت پرورش و بهبود دارد. اما براي اين امر بايد شرايط لازم فراهم شود تا فرد بتواند اين توانايي را در خود پرورش دهد. تفكر خلاق در شرايط زير بهتر رشد مي كند:

آزادي در ابراز عقايد: در شرايط و موقعيت هايي كه افراد مي توانند بدون ترس و اضطراب عقايد خود را آزادانه بيان كنند، خلاقيت بيشتر رشد مي كنند. براي مثال آزادي در خانواده يكي از شروط پرورش خلاقيت در كودكان مي باشد.

داشتن فرصت و زمان كافي: اعمال محدوديت زماني فرد را از عمل خلاقانه باز مي دارد، چرا كه زمان معمولا براي يادگيري اهداف از قبل تعيين شده مشخص مي شود.

مهم دانستن اشتباهات: آگاهي از اشتباهاتِ خود نقش اساسي در شكل گيري تفكر خلاق دارد، چرا كه اين اشتباهات تفكر شما را رو به جلو هدايت مي كنند.

اعتماد داشتن به دانش و مهارت هاي شخصي: هنگامي كه فرد به خود و توانايي هايش اعتماد داشته باشد مي تواند با تكيه بر آن ها چيزهاي منحصر به فردي بيافريند. بدون اين اعتماد، فرد جرات امتحان راه حل هاي جديد را پيدا نخواهد كرد. در واقع تفكر خلاق نياز به جرات مندي دارد.

 

توصيه هاي عملي براي رشد تفكر خلاق در كودكان

وجود تفكر خلاق براي رشد و حيات يك جامعه ضروري است. اگر اين ويژگي از همان مراحل كودكي پرورش يابد، فرد فرصت بيشتري براي خودشكوفايي پيدا خواهد كرد. به همين دليل بسياري از والدين به دنبال روش هاي تربيتي براي پرورش خلاقيت در كودك خود هستند تا بتواند خلاقانه بيانديشد و رفتار كند. يكي از آن ها استفاده از هنر براي پرورش خلاقيت مي باشد. اگر شما هم مي خواهيد اين ويژگي را در فرزند خود ايجاد كنيد و براي رشد آن بكوشيد به توصيه هاي زير دقت كنيد:

1- براي فرزند خود سوالاتي مطرح كنيد كه او را به حدس زدن و فكر كردن درباره علت ها و معلول ها اتفاقات تشويق كند.

2- هنگامي كه مي خواهيد تصميمات ساده اي بگيريد با فرزندتان گفتگوهاي صميمانه برقرار كنيد و اجازه دهيد تا او هم نظرات خود را آزادانه بيان كند.

3- ايده هايي را كه فرزندتان مطرح مي كند جدي بگيريد و از آن ها مشتاقانه استقبال كنيد.

4- هنگامي كه او نظر يا كار خلاقانه اي انجام مي دهد با استفاده از تشويق هاي كلامي اين رفتار را تقويت كنيد.

5- براي فرزندتان معما طرح كنيد. او را در معرض چالش و مجهولات گوناگون قرار دهيد.

6- فرزندتان را به پرسيدن و جستجوي راه حل ها عادت دهيد.

7- او را از آزمون و خطا نترسانيد و او را در جهت اين كار تشويق كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه مهارت تفكر خلاق مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره ي 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : تفكر خلاق | فوائد و راه هاي به دست آوردن تفكر خلاق


تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.