ال اس دي | نشانه ها و عوارض مصرف ال اس دي

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

ال اس دي | نشانه ها و عوارض مصرف ال اس دي

۱۴۱ بازديد

ال اس دي (LSD) چيست و به چه منظوري استفاده مي شود؟ ال اس دي در طبقه مواد توهم زا قرار دارد و جوانان از آن به منظور تجربه هيجان بيشتر  در زندگي ستفاده مي كنند. LSD مرز بين خيال و واقعيت را از بين مي برد و تمايز اين دو را براي مصرف كننده دشوار مي كند.به دليل عوارض ناخوشايندي كه اين ماده بر ذهن و روان فرد مي گذارد، بسياري از خانواده ها پس از اطلاع از اينكه فرزندشان ال اس دي مصرف مي كند بسيار مضطرب و نگران شده و دست به اقدامات عجولانه اي مي زنند. با اين حال  بهتر است با آگاهي از نقش خانواده در ترك اعتياد و دريافت مشاوره ترك اعتياد بهترين روش براي رو به رو شدن با فرد مصرف كننده را اتخاذ نماييد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك اعتياد و مواد اعتياد آور مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265تماس بگيريد.

 

منبع : ال اس دي | نشانه ها و عوارض مصرف ال اس دي


ال اس دي

ال اس دي ماده توهم زاي نيمه صنعتي است كه از تركيب نوعي قارچ و ماده دي اتيل آميد توليد مي شود. اين ماده گيرنده هاي سروتونين كه در درك و تفسير واقعيت نقش دارند را فعال مي كند. مغز به طور طبيعي محرك هاي اضافه و نامربوط را فيلتر مي كند تا به ادراك صحيح تري از واقعيت دست پيدا كند.با فعال شدن بيش از حد گيرنده هاي سروتونين محرك هاي نامربوطي در مغز پردازش مي شوند كه ادراك از واقعيت را مخدوش مي كند.

با مصرف LSD فرد باور دارد كه چيزي را احساس كرده در حالي كه  تجربيات او فقط در مغزش اتفاق افتاده است. گاهي حواس فرد مصرف كننده با يكديگر تداخل مي كنند. به طور مثال فرد مصرف كننده از ديدن صداها يا شنيدن رنگ ها صحبت مي كند. اين توهم زا به صورت خوراكي و در شكل كپسول، قرص، آدامس و قطره استفاده مي شود و تا 60 دقيقه بعد از مصرف اثرات خود را نشان مي دهد.

 

نشانه هاي مصرف ال اس دي

ال اس دي تأثيرات ادراكي زيادي بر حواس پنج گانه، احساسات و تفكر بر جاي مي گذارد. از جمله مهم ترين تاثيرات آن مي توان به موارد زير اشاره كرد:

- بينايي فرد به شكل ديدن رنگ هاي تند، ديد تار، هاله نور، و تغيير در شكل و رنگ اجسام تحت تأثير قرار مي گيرد.

- مصرف كننده دچار لرزش، احساس فشار بر بدن و احساس سبكي در سر مي شود.

- فرد احساس سرخوشي، خوشبختي، آرامش و زندگي در يك رؤيا دارد و هم زمان دچار اضطراب و گيجي مي شود. ممكن است تغييرات سريع خلق نيز مشاهده شود.

- ادراك زمان در فرد تحريف مي شود، طوري كه ممكن است كند يا تند شدن گذر زمان براي فرد اتفاق بيفتد.

  • افكار غيرمعمول كه با سرعت عبور مي كنند و احساس برتري نيز در اين افراد تجربه مي شود.

 

عوارض مصرف ال اس دي

LSD عوارض متنوعي ايجاد مي كند كه بعضي از آن ها مدتي بعد از مصرف از بين مي روند و بعضي از آن ها نيز اثرات بلند مدت هستند كه در فرد مدت هاي طولاني  و يا تا پايان عمر باقي مي مانند.

عوارض كوتاه مدت

يكي از مهم ترين خطرات مصرف ال اس دي پيش بيني ناپذيري آن است. به اين صورت كه هر شخصي به شيوه اي متفاوت به اين ماده واكنش نشان مي دهد. ذهنيت، توقعات، افكار، محيط، استرس و روحيه فرد در زمان مصرف ال اس دي نحوه تاثير آن را متفاوت مي كند.

LSD مي تواند باعث احساس بهزيستي و ارتقاء بينش نسبت به خلاقيت و حل مسأله شود. با اين حال با توجه به پيش بيني ناپذيري اثرات آن، احتمال دارد مصرف ال اس دي به يك كابوس واقعي بدل شود. ترس شديد، احساس پارانويا و گسست از خويشتن در طي مصرف ممكن است اتفاق بيفتند. گاهي فرد مصرف كننده احساس مي كند كه در حال مرگ است يا در جهنم زندگي مي كند. 

تاثيرات ال اس دي بر جسم عبارتند از:

  • گشادي مردمك ها، افزايش تعريق، افزايش ضربان قلب، افزايش فشار خون و دماي بدن 
  • كاهش اشتها، خشكي دهان، سرگيجه و بي خوابي
  • لرزش، و احساس ضعف و بي حسي 

عوارض بلند مدت

LSD  مانند همه مواد اعتياد آور در بدن تحمل ايجاد مي كند و به دوز مصرفي بيشتري در دفعات بعدي نياز دارد، تا فرد را به لذت تجربه شده قبلي برساند. اين روند در ال اس دي بسيار سريع تر طي مي شود. به طور مثال اگر سه روز متوالي يك دوز مشابه مصرف شود، در روز سوم عملا هيچ تأثيري در مصرف كننده مشاهده نمي شود و فرد مجبور است براي كسب تاثيرات قبلي ميزان مصرف خود را افزايش دهد. 

اعتياد جسمي به ال اس دي وجود ندارد اما اعتياد رواني آن به حدي شديد است كه مي تواند عوارض و آسيب هاي جدي ايجاد كند. براي مثال مصرف اين ماده مي تواند باعث بروز سايكوز به صورت بلند مدت در فرد شود يا در مبتلايان به اسكيزوفرني بيماري را تشديد كند. به علاوه اين ماده خود عاملي براي ورود به دنياي اعتياد است و احتمال تجربه ساير مواد ديگررا نيز بالا مي برد. از جمله ديگر عوارض بلند مدت ال اس دي مي توان به فلش بك اشاره كرد.  فلش بك به معناي ادراك (و نه يادآوري) مجدد توهمات زمان مصرف و اختلال در جهت يابي است . اين تجربه ناخوشايند حتي بعد از يك بار مصرف ال اس دي نيز مي تواند در فرد ايجاد شود. 

 

درمان و ترك ال اس دي

ترك ال اس دي بستگي زيادي به دوز مصرفي، مدت زمان مصرف و از همه مهم تر شخصيت و محيط بيمار دارد. روان درماني و مشاوره فردي مهم ترين روش در اين راه است كه ترك بدون آن بسيار دشوار و حتي غير ممكن مي شود. چرا كه اين ماده اعتياد جسمي ندارد اما عوارض و اعتياد رواني آن بسيار شديد است و در نتيجه به مداخلات روان شناختي جدي تري نياز دارد. در ترك اين ماده از روش هاي روان درماني گوناگوني استفاده مي شود از جمله اين ها مي توان به درمان هاي شناختي- رفتاري، درمان هاي انگيزشي، خانواده درماني براي افزايش آگاهي خانواده از اين ماده و گروه درماني به همراه ساير افراد درگير در اعتياد اشاره كرد.

در همه اين روش ها ريشه اعتياد به طور جدي مورد بررسي قرار گرفته و حل و فصل مي شود. هم چنين آسيب هاي رواني كه تحت تاثير مصرف به فرد وارد شده مورد ارزيابي قرار گرفته و برنامه درماني متناسب با مشكل براي فرد در نظر گرفته مي شود. هم چنين درمان فقط به ترك محدود نمي شود و راهكارهايي براي دوران پس از ترك، نحوه مقابله با وسوسه ها و پيشگيري از مصرف مجدد نيز به فرد ارائه مي شود. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك اعتياد و مواد اعتياد آور مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265تماس بگيريد.

 

منبع : ال اس دي | نشانه ها و عوارض مصرف ال اس دي

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.