وابستگي مرد به خانواده | مشكلي كه قابل حل است (راهكار عملي)

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

وابستگي مرد به خانواده | مشكلي كه قابل حل است (راهكار عملي)

۱۳۶ بازديد

وابستگي مرد به خانواده بعد از ازدواج مي‌تواند بسيار براي زن آزاردهند باشد. اين مسأله در در فرهنگ عامه بار منفي هم دارد و در اصطلاح به اين مردان مي‌گويند شوهران بچه ننه. وابستگي مرد به خانواده خود عواقب متعددي از جمله؛ تهديد سلامت ازدواج، عدم استقلال شخصيتي مرد وابسته به خانواده، عدم تمايل مرد وابسته به خانواده به پيشرفت هاي فردي و اجتماعي و... را به همراه دارد. به همين منظور در اين مقاله خصوصيات اين مردان تعريف مي‌شود و چند راهكار عملي براي بهبود اين وضعيت ارائه مي‌شود. علاوه براين مي‌توانيد از مشاوره خانواده براي حل اين مشكل كمك بگيريد. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه وابستگي مرد به خانواده مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : وابستگي مرد به خانواده | مشكلي كه قابل حل است (راهكار عملي)


وابستگي مرد به خانواده | تعريف وابستگي

نكته اي كه قبل از ورود به بحث اصلي بايد به آن اشاره كرد اين است كه وابستگي مرد به خانواده در دو معنا به كار مي رود. گاه منظور وابستگي مالي است يعني اينكه مرد در مسير توسعه‌ي شخصيت خود و كسب طبقه اجتماعي و كاري از كمك خانواده خود بهره مي برد تا در اين مسير به موفقيت برسد. براي مثال در بنگاه اقتصادي پدر و برادرش كار مي‌كند. اما گاهي اوقات نظر خانواده مرد حكم وحي مُنزل را براي تمام اقدامات مرد در زندگي بازي ميكند. در اين حالت مرد بدون جلب نظر خانواده خود هيچ اقدامي نمي تواند انجام دهد. اين وضعيتي است كه كمتر زني مي‌تواند تحمل كند.  موضوعي كه در اين مقاله قصد بررسي آن را داريم تعريف دوم يعني جانشيني اراده خانواده پدري بر اراده مرد است.

 

اختلال شخصيت وابسته

مردي كه به خانواده‌اش وابستگي دارد ممكن است دچار اختلال شخصيت وابسته باشد. براي تشخيص اين مسأله و كسب اطمينان بهتر است باهم در جلسات روان‌درمانيشركت كنيد. شما به عنوان همسر چنين مردي، بايد بدانيدبرخورد با شخصيت وابسته چگونه بايد باشد.  وضعيتي است كه آرامش خاطر و ادامه‌ي مسير زندگي در فرد مبتلا تمام و كمال در گرو ديگران است. اين افراد براي جلب تاييد ديگران از هيچ اقدامي فروگذار نمي‌كنند. چنين افرادي بدون كمك ديگران هيچ تصميمي نمي توانند بگيرند و هيچ كاري نمي‌توانند انجام دهند. در اين مقاله قصد بررسي مرداني را داريم كه نسبت به خانواده خود (پدر و مادر) خود اختلال شخصيت وابسته دارند و سعي در ارائه راهكار جهت بهبود وضعيت اين دسته از مردان در زندگي مشترك شده است.

 

وابستگي مرد به خانواده : مشكلات متعدد

امروزه به دليل توسعه ي علم و آگاهي، سبك زندگي بشر در جوامع بزرگ و درحال توسعه با سبك زندگي اي كه در گذشته رواج داشته است به كلي متفاوت شده است. براي مثال در گذشته عرف جوامع غالبا به اين شكل بوده كه مرد نان‌آور خانه محسوب شده و زن امور مربوط به خانه را مديريت مي كرده است. ولي امروزه در غالب موارد زنها هم شاغل هستند و درآمد دارند. در نتيجه بين سبك جديد و سنت قديم زندگي مشترك، تفاوتهايي وجود دارد كه بعضا ممكن است به چشم تضاد به آنها نگاه شود. در چنين شرايطي وابستگي رفتاري مرد به خانواده خود مي‌تواند عواقب متعددي به همراه داشته باشد. از جمله اينكه شخصيت مستقل مرد در زندگي مشترك به رسميت شناخته نمي‌شود. يا ممكن است مدام در كشاكش بين اولويت دادن به پدر و مادر و همسرش قرار بگيرد. 

 

وابستگي مرد به خانواده : چند راهكار عملي

در ادامه بحث به معرفي راهكارهاي كاهش وابستگي منفي مرد به خانواده اش خواهيم پرداخت.

1. با همسرتان گفتگو كنيد : چه كسي تعيين‌كننده است

اين موضوع را به همسر خود بگوييد كه زندگي مشترك شما تنها به شما تعلق دارد. نقش ديگران در تصميم گيري هاي شما براي زندگي مشتركتان صرفا در حد پيشنهاد دادن است. شما و همسرتان در قبول يا رد اين پيشنهادات مختار هستيد. اين شما هستيد كه در رابطه با امور مربوط به زندگي مشتركتان تصميم نهايي را مي گيريد. براي او روشن كنيد كه در غير اين صورت هرگز طعم شيرين زندگي مستقل را نخواهيد چشيد.

2. پيامدهاي وابستگي افراطي را نشان دهيد

هيچ گاه از بيان واقعيت نترسيد. به مواردي كه دخالت خانواده شوهرتان باعث ايجاد تنش در زندگي مشترك شما شده است اشاره كنيد. براي او توضيح دهيد كه دخالت هاي خانواده اش چه نتايج ناگواري براي شما به همراه داشته است. هنگام صحبت در رابطه با اين موضوعات خونسردي خود را حفظ كنيد. به همسر خود بفهمانيد كه هنوز هم او را دوست داريد و به همين خاطر است كه اين حرف ها را به او مي‌زنيد.

3. بين او و خانواده‌اش جدايي نيندازيد

اين مورد يكي از مهم ترين نكاتي است كه هنگام صحبت با شوهر خود كه به خانواده اش وابستگي شديد دارد، بايد رعايت كنيد. چنين مرداني هرگاه احساس كنند كه چيزي رابطه آنها با خانواده شان را تهديد مي كند سريعا عكس‌العمل شديدي نشان مي دهند. پس هنگامي كه با شوهر خود در اين رابطه صحبت مي كنيد ابتدا خيال او را راحت كنيد كه قرار نيست كسي خانواده اش را از او بگيرد و بعدا با او در رابطه با لزوم استقلال شخصيتي او از خانواده و يا هركس ديگري صحبت كنيد.

4. هيچ گاه او را متهم نكنيد

اگر هنگام صحبت در رابطه با چنين موضوعي شوهرتان را متهم كنيد او احساس مي كند كه ارتباط داشتن او با خانواده اش از نظر شما يك جرم است و در چنين شرايطي با واكنش شديد او مواجه مي شويد. سعي كنيد به هر شكل معقولي كه مي توانيد شوهر خود را به انجام فعاليت ها و اقدامات مستقل از اعمال نظر  خانواده اش ترغيب كنيد و پس از موفقيت او در چنين چالش هايي از صميم قلب او را تشويق كنيد.

فراموش نكنيد كه همسر شما در چنين وضعي به كمك شما نياز دارد و كمك به او در راستاي اصلاح شخصيت وي به عنوان شريك زندگي وظيفه ي شما است. در نتيجه بايد گفت كه چنين شرايطي كاملا قابل اصلاح است اما اين موضوع به درايت شما بستگي دارد كه تا چه حد بتوانيد از وابستگي كاذب و مضر شوهرتان نسبت به خانواده اش بكاهيد. از صحبت با يك مشاور متخصص در امور خانواده هم مي‌توانيد كمك بگيريد. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه وابستگي مرد به خانواده مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : وابستگي مرد به خانواده | مشكلي كه قابل حل است (راهكار عملي)

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.