اين سوال كه كودكم بيش فعال است يا بازيگوش همواره از آن دسته سوالاتي است كه بسياري از مادران در جلسات مشاوره كودك از متخصصين ميپرسند. يكي از اشتباهات رايج والدين اين است كه شيطنت زياد كودك را اشتباها بيش فعالي تلقي ميكنند و از اين بابت به ميزان زيادي نگران ميشوند. در حالي كه شيطنت كودك و جنب و جوش او ميتواند از عوامل گوناگوني نشات بگيرد و يا در بسياري از موارد طبيعي باشد. ما در اين مقاله تلاش كردهايم تا بر اساس اطلاعات روانشناسي در مورد تفاوت بين بازيگوشي و بيش فعالي در كودكان توضيحاتي را ارائه دهيم. اگر شما هم در اين مورد سوالاتي داريد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه هستيد تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.
براي دريافت مشاوره در زمينه كودكم بيش فعال است يا بازيگوش مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع : كودكم بيش فعال است يا بازيگوش
كودكم بيش فعال است يا بازيگوش | بيش فعالي چيست؟
براي اينكه بازيگوشي و شيطنت فرزندتان را با اختلال بيش فعالي اشتباه نگيريد ابتدا لازم است كه درك دقيقي از اين اختلال داشته باشيد. يك تصور غلط اين است كه هرگونه فعاليت زياد كودك به معناي دچار بودن به اختلال بيش فعالي در نظر گرفته شود. در حالي كه بيش فعالي نوعي اختلال در سيستم برانگيختگي مغز است كه باعث ميشود فرد براي به دست آوردن سطح مشابهي از برانگيختگي و توجه، به دريافت محركهاي بيروني بيشتري نياز داشته باشد. همين امر باعث گرايش او به فعاليتهاي بيشتر ميشود و معمولاً با نقايصي در توجه و تمركز همراه است. تشخيص بيش فعالي حتماً بايد توسط متخصصان سلامت روان نظير روانشناسان باليني و روان پزشكان صورت بگيرد. مصرف و تجويز هرگونه قرص در صورت عدم ابتلاي كودك به اين اختلال ميتواند عوارض جانبي بسياري را به همراه داشته باشد.
كودكم بيش فعال است يا بازيگوش | علائم هشدار دهنده در مورد بيش فعالي
بسياري از مادران اين سؤال را مطرح ميكنند كه چه علائمي هشدار دهنده بيش فعالي است و چه زماني مراجعه به متخصص براي تشخيص بيش فعالي در كودك ضرورت پيدا ميكند؟ در جواب به اين سؤال بايد گفت كه بروز مشكلات در سه حوزه ميتواند در مورد وجود بيش فعالي به شما هشدار دهد اين سه حوزه موارد زير را شامل ميشود.
- دچار بودن به مشكلاتي در حفظ و نگهداشتن توجه
- انجام فعاليت بيش از حد معمول در مقايسه با ساير همسن و سالان
- عمل كردن بدون فكر كه در اصطلاح روانشناسي به آن تكانشگري گفته ميشود.
كودكم بيش فعال است يا بازيگوش | مثالهاي عيني در مورد رفتارهاي كودكان بيش فعال
والدين معمولاً به دنبال مثالهاي عيني در مورد رفتارهاي كودكان بيش فعال هستند تا بتوانند راحتتر نشانههاي مربوط به آن را بشناسند. ما در ادامه به چند مورد از اين مثالها اشاره كردهايم. آشنايي با اين موارد به شما كمك خواهد كرد كه در صورت بيش فعالي فرزندتان زودتر براي درمان اقدام كنيد و از آسيبهاي مرتبط با آن نظير آسيبهاي تحصيلي و رفتاري نيز زودتر پيشگيري نماييد و به جواب سوال كودكم بيش فعال است يا بازيگوش نزديكتر شويد.
- كودك به دليل دچار بودن به نقص توجه نميتواند روي مسئله خاصي نظير بازي يا تكاليف مدرسه براي مدت طولاني متمركز شود و دائماً حواسش از كاري كه انجام ميدهد پرت ميشود.
- وقتي مستقيم با او صحبت ميكنيد به نظر ميرسد كه به حرفهايتان گوش نميدهد و در اصطلاح انگار نميشنود.
- ممكن است كودك دائماً وسايلش را در مدرسه و يا جاهاي ديگر جا بگذارد.
- در انجام فعاليتهايي كه نياز به صبر و تأمل دارد نظير ايستادن در صف بسيار مشكل دارد.
- آرام نشستن براي او دشوار است و دائماً در جاي خود تكان ميخورد.
- وسط حرف ديگران ميپرد و نميگذارد صحبت بقيه تمام شود.
- نميتواند بدون سر و صدا فعاليتهاي مربوط به بازي و سرگرمياش را انجام دهد.
در صورتي كه اين رفتارها را در كودك مشاهده ميكنيد و نتوانستيد پاسخي براي اين سوال كه كودكم بيش فعال است يا بازيگوش پيدا كنيد، براي دريافت تشخيص مناسب به يك روانشناس باليني يا روان پزشك مراجعه كنيد.
سؤالات متداول
- اختلال بيش فعالي تا چه حد در بين كودكان شايع است؟
اختلال بيش فعالي شيوعي بين 3 تا 5 درصد در ميان كودكان دارد و معمولاً پسران بيش از دختران به آن مبتلا ميشوند.
- آيا بيش فعالي كودكم ميتواند تا بزرگسالي ادامه يابد؟
اگر به موقع درمانهاي روانشناختي و دارويي مناسب را شروع نكنيد و يا اين اختلال در كودكي تشخيص داده نشود ميتواند تا بزرگسالي همراه فرد بماند.
براي دريافت مشاوره در زمينه كودكم بيش فعال است يا بازيگوش مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.