بي انگيزگي | شناسايي علل و درمان بي انگيزگي

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

بي انگيزگي | شناسايي علل و درمان بي انگيزگي

۱۰۸ بازديد

بي انگيزگي به طور كلي، نداشتن انرژي و محرك كافي براي انجام دادن كار و فعاليت است. نداشتن انگيزه به خودي خود، مسئله حادي نيست اما اگر ناديده گرفته شود و براي درمان آن به گذشت زمان اكتفا كنيد، مسئله پيچيده‌تر خواهد شد و حتي ممكن است نوعي از افسردگي را تجربه كنيد. «بي انگيزه‌ام، خسته‌ام، حوصله هيچ كاري ندارم، احساس مي‌كنم افسرده‌ام، هيچ كس حتي پدر، مادر و همسرم مرا نمي‌فهمد و ...» اين‌ها جملاتي هستند كه فرد بي‌انگيزه و افسرده هر روز تكرار مي‌كند. در اين مطلب به بررسي علل بي انگيزگي و نحوه برطرف نمودن آن مي‌پردازيم. پيش از آن توصيه مي‌كنيم مقاله افسردگي را نيز مطالعه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان بي انگيزيگي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.


منبع : بي انگيزگي | شناسايي علل و درمان بي انگيزگي

علل بي انگيزگي چيست؟

انگيزه نيروي محركه انسان براي رسيدن به اهداف و خواسته هايش است. اما گاهي با وجود اين نيرو و اراده، هدفي وجود ندارد يا اگر اهدافي هم هست، آنقدر دور از دسترس، مبهم و از هم گسيخته است كه راه رسيدن به آن مشخص نيست. بنابراين مهم‌ترين علت بي انگيزگي، نداشتن هدف منطقي و در دسترس است. بي انگيزگي در هر دوره‌اي از زندگي اتفاق مي‌افتد و دليل متفاوتي دارد گاه اين دلايل با علل بروز افسردگي همخواني دارند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه علل افسردگي كليك كنيد.

اما نكته مهم اين است كه نبايد بي انگيزگي كه با آن مواجه مي‌شويد را مشابه با حالات و روحيات خود در دوره‌هاي قبلي زندگي بپنداريد. از جمله دلايل بي انگيزگي مي توان به موارد زير اشاره داشت:

1. نداشتن اعتماد به نفس:

رابطه اعتماد به نفس و انگيزه رابطه‌اي دو طرفه است. به نحوي كه بي انگيزگي باعث عدم كارايي شما مي‌شود؛ اين عدم كارايي، باعث احساس ناكارآمدي، مفيد نبودن و در نهايت كاهش اعتماد به نفس مي‌شود. فقدان اعتماد به نفس به شما مي‌گويد تو هيچ كار مفيدي نمي‌تواني بكني.

2. افسردگي:

نداشتن انگيزه و اعتماد به نفس، زير مجموعه‌هاي اختلال افسردگي هستند. افسردگي يك معضل بسيار شايع و آزار دهنده است و اگر در زمان مناسب به آن توجه نشود مي‌تواند باعث پايين آمدن كيفيت زندگي شما بشود. براي شناسايي اين اختلال لازم است علائم آن را بشناسيد. علائم افسردگي بي انگيزگي را نيز در بر مي‌گيرد. براي آشنايي با علائم افسردگي كليك كنيد.

افسردگي يك روند صعودي دارد، يعني از مقدار كم شروع شده و به افسردگي حاد مي‌رسد. لازم است كه در صورت مشاهده كوچكترين علائم افسردگي و قبل از رسيدن به مرحله حاد براي درمان افسردگي اقدام نماييد. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه پيشنهاد مي‌كنيم مقاله درمان افسردگي را مطالعه كنيد.

3. نداشتن محرك بيروني:

انگيزه، محرك دروني انسان‌هاست. نيرويي كه از درون شما را تقويت مي‌كند. اما يكي از عوامل مؤثر در ايجاد انگيزه‌هاي دروني محرك‌هاي بيروني است. نياز به تشويق، تأييد، پول، امكانات، توجه و ... برخي از اين محرك‌هاي دروني مي‌باشند.

4. سبك زندگي ناسالم:

عدم تحرك، نداشتن فعاليت مفيد، مصرف مواد مخدر و الكل، مقايسه دائم خود با ديگران، نداشتن خودشناسي، ارتباط معيوب با اطرافيان و ... برخي از موارد سبك زندگي ناسالم هستند كه موجب بي انگيزگي مي‌شوند. در صورتي كه به شناخت درستي از خود دست يابيد و اهداف را مشخص كنيد، مي‌توانيد به صورت مؤثرتري سبك زندگي خود را انتخاب كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه خودشناسي كليك كنيد.

5. نداشتن مهارت سازگاري و حل مسئله:

اينكه شما ندانيد در هر مرحله از زندگي بايد چه كنيد و نسبت به تغييرات چه واكنشي نشان دهيد، نياز به فراگيري مهارت‌هاي حل مسئله و سازگاري داريد. اين دو مهارت مهم، مانند هر مهارت ديگري قابل يادگيري است. افراد سالم و با انگيزه، مي‌دانند كه چگونه بايد در مقابل اتفاقات مختلف اقدام كنند و مي‌توانند خود را براي تمام شرايط، آماده نگه دارند. در اين زمينه مطالعه مقاله حل مسئله مي‌تواند مفيد باشد.

بي انگيزگي پس از ازدواج، معضل زوج‌هاي جوان

افسردگي و بي انگيزگي پس از ازدواج، امري بسيار معمول اما آسيب‌زاست كه بيشتر در خانم‌ها اتفاق مي‌افتد. آن‌ها فكر مي‌كنند كه اگر ازدواج نمي‌كردند يا با يك شخص ديگر ازدواج مي‌كردند، مي‌توانستند به هر چيزي كه مي‌خواستند برسند. گاهي حتي زوجين براي درمان بي انگيزگي تصميم به بچه دار شدن مي‌گيرند، اما بايد بدانيد درمان يك زن بي انگيزه بسيار راحت‌تر از يك مادر بي انگيزه است. جداي از تأثير همسر و فرزندان در بي انگيزگي، نقش خود فرد در جدي گرفتن اهداف و روياها بسيار مهم است. برخي از دلايل بي انگيزگي پس از ازدواج به شرح زير است: 

1. نداشتن شناخت از جنس مخالف:

مردان اكثرا زمان زيادي بيرون از منزل و در محيط كار هستند، حتي اگر دچار بي انگيزگي شوند، ناچارند كه كار خود را انجام دهند. اما زنان، به خصوص زنان خانه دار، اكثر اوقات در خانه تنها هستند و وقتي همسرشان مي‌آيد از او انتظار دارند كه توجه كافي به او داشته باشد. اين مسئله به دليل عدم شناخت هر دو جنس از يكديگر بوده، اما قابل حل مي‌باشد. مردان بايد نيازهاي زن و زنان بايد نيازهاي مرد را بدانند و در زندگي تا حد امكان در مورد اين مسائل صحبت كنند.

2. وظايف و نقش جديد:

معمولا تصورات زوجين پيش از ازدواج با چيزي كه بعد از ازدواج براي آن‌ها اتفاق مي‌افتد بسيار متفاوت است؛ اين مسئله ناشي از عدم آگاهي و شناخت آن‌ها از مقوله ازدواج مي‌باشد. لازم است زوجين پيش از ازدواج به طور كامل نسبت به وظايف خود آگاهي پيدا كنند و در اين مسير، مشاوره پيش از ازدواج جدي و مستمر بسيار مهم است.

3. نداشتن شناخت از فرد مقابل:

شناخت همسر پيش از ازدواج، به شما كمك مي‌كند تا علايق، ارزش‌ها و خط قرمز‌هاي طرف مقابل را بشناسيد و نسبت به آن‌ها براي ازدواج خود تصميم بگيريد. بسياري از جوانان فكر مي‌كنند زندگي فقط عاشقانه هاييست كه پيش از ازدواج با آن مواجه شده‌اند. در صورتي كه زندگي زير يك سقف بسيار متفاوت است و اين عدم شناخت به مرور زمان باعث شوكه شدن و بي انگيزگي مي‌شود.

4. وابستگي به والدين:

وابستگي يكي از زوجين يا هر دو آن‌ها به والدين خود، باعث عدم تعادل در انتظارات و توقعات زن و شوهر از هم مي‌شود. ارتباط زياد با خانواده، تعارض در زندگي زناشويي را ايجاد مي‌كند. اين مسائل باعث مي‌شود زن و شوهر نتوانند با توقعات منطقي از هم، زندگي خود را هدفمند و جذاب پيش ببرند.

چگونه افكار گذشته باعث بي انگيزگي مي‌شود؟

غرق شدن در حسرت‌ها، عشق‌ها، روياها و اشتباهات گذشته باعث مي‌شود كه شما نتوانيد از زمان حال خود لذت ببريد. شما دائما زندگي خود، همسر و شرايطتان را با گذشته مقايسه مي‌كنيد و دچار نااميدي مي‌شويد. بدترين اتفاق، زماني است كه شما ازدواج كرده‌ايد و همسر خود را با خواستگارها يا معشوقه‌هاي سابق خود مقايسه مي‌كنيد. اين مسئله شما را دچار بي انگيزگي و افسردگي خواهد كرد و ممكن است براي تغيير اين جريان، حتي تصميم به جدايي نيز بگيريد.

گاه متوجه مي‌شويد كه نمي‌توانيد به هيچ نحوي از افكار گذشته خود خلاص شويد. برخي افراد با وجودي كه اهدافي را براي خود تعيين مي‌كنند نمي‌توانند انگيزه لازم را براي آن‌ها به دست بياورند. در اين صورت لازم است تا براي بهبود شرايط و تأمين سلامت روان خود از مشاوره افسردگي بهره بگيريد.

آينده مبهم و بي انگيزگي

بسياري از افراد، هميشه بدي‌ها را مي‌بينند و بدترين شرايط را براي آينده خود متصور مي‌شوند. نگراني از كار، درآمد، ازدواج، تحصيل و بسياري از افكاري كه تا زمان نگذرد تكليف آن‌ها مشخص نيست، باعث مي‌شود فرد هيچ حركتي نكند و اين نااميدي به مرور زمان باعث بي انگيزگي و افسردگي مي‌شود. بايد ياد بگيريد در زمان حال زندگي كنيد.

هدفمندي؛ درمان بي انگيزگي

همانطور كه گفتيم، هيچ چيز مانند داشتن هدف، به شما انگيزه نمي‌دهد. اما اينكه هدف تا چه اندازه منطقي است و براي رسيدن به آن چه كارهايي لازم است بكنيد، در اين راه بسيار مهم است. بايد هدفي كه مشخص مي‌كنيد متناسب با امكانات، شرايط زندگي و علايق و رويا‌هاي خودتان باشد.

يكي از مهمترين فاكتورهاي افزايش انگيزه و هدفمندي، داشتن شغل يا فعاليتي است كه متناسب با تمايلات شما باشد. اين كار به افزايش اعتماد به نفس شما كمك مي‌كند و اگر با درآمد همراه باشد، انگيزه شما را براي پيشرفت بيشتر خواهد كرد. براي آگاهي از چگونگي انتخاب شغل مناسب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان بي انگيزگي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.


منبع : بي انگيزگي | شناسايي علل و درمان بي انگيزگي

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.