اس سيتالوپرام يا قرص اس سيتاور دارويي از گروه مهاركنندههاي بازجذب سروتونين است كه در درمانهاي افسردگي و اختلال اضطراب فراگير مورد استفاده قرار ميگيرد. اين دارو همانند داروهاي ديگر داراي دوزهاي مصرفي مشخص براي هر درمان است. توجه داشته باشيد كه مصرف و قطع اين دارو بايد زير نظر پزشك انجام شود چراكه ميتواند عوارض متعددي براي فرد به وجود آورد. افرادي كه اس سيتالوپرام مصرف ميكنند بايد با شرايط نگهداري، عوارض، ميزان مصرف و موارد منع مصرف آن آگاهي داشته باشند. در ادامه به بررسي بيشتر اين موضوع خواهيم پرداخت پس با ما همراه باشيد.
براي دريافت مشاوره در زمينه داروي اس سيتالوپرام مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع : قرص اس سيتالوپرام | موارد مصرف، عوارض و اثرات لگزاتال
قرص اس سيتالوپرام
اس سيتالوپرام دارويي است كه براي درمان افسردگي و اختلال اضطراب فراگير (GAD) استفاده ميشود. اين دارو از دسته داروهاي ضد افسردگي است كه موجب مهار كردن بازجذب سروتونين توسط گيرندههاي پيشسيناپسي ميشود. اين گروه دارويي موجب بالا رفتن عملكرد سروتونين در مغز مصرف كننده ميشود. داروي اس سيتالوپرام فقط با نسخه پزشك قابل تهيه است كه به اشكال قرص و محلول در بازار وجود دارد.
براي آگاهي بيشتر در زمينه داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد.
دوز مصرف دارو
دوز مصرفي در نوجوانان براي درمان افسردگي
دوز اوليه مصرف اين دارو، 10 ميلي گرم و يك بار در روز است كه پس از حداقل ۳ هفته، در صورت نياز ميتوان دوز مصرفي را تا 20 ميليگرم افزايش داد.
دوز مصرفي در افراد بزرگسال براي درمان افسردگي
دوز اوليه مصرف، 10 ميلي گرم به صورت يك بار در روز است كه پس از حداقل 1 هفته و در صورت نياز ميتوان دوز مصرفي را تا 20 ميليگرم افزايش داد.
دوز مصرفي در افراد بزرگسال براي درمان اضطراب
دوز اوليه مصرف اس سيتالوپرام، 10 ميلي گرم و به صورت يك بار در روز است كه پس از حداقل 3 هفته، در صورت نياز دوز مصرفي را ميتوان تا 20 ميليگرم افزايش داد.
دوز مصرفي در افراد مسن يا افراد داراي بيماري كبدي براي درمان اضطراب و افسردگي
دوز اوليه مصرف به صورت 10 ميليگرم و يك بار در روز است.
براي آشنايي بيشتر در زمينه درمان افسردگي كليك كنيد.
عوارض قرص اس سيتالوپرام
همان طور كه ميدانيد، مصرف يك دارو به همان اندازه كه اثرات درماني براي شما دارد، ممكن است يك سري عوارض ناخواسته هم برايتان رقم بزند. توجه كنيد كه همه عوارض جانبي حاصل از مصرف دارو، به شكل همزمان در فرد مشاهده نميشود. با اين حال بهتر است در زمان مشاهده هر يك از عوارض زير، به يك پزشك متخصص مراجعه كنيد.
- كما
- سر درد و سرگيجه
- تشنج
- كاهش دفع ادرار
- ضربان قلب شديد يا نامنظم
- عطش
- درد و گرفتگي عضلات
- اسهال و استفراغ
- تنگي نفس
- ورم صورت، زانو و دست
- خستگي و ضعف غير عادي
بعضي از عوارض جانبي مصرف قرص اس سيتالوپرام نيازي به مراقبتهاي پزشكي ندارد. ممكن است اين اثرات با گذشت زمان و تنظيم بدن با دارو، از بين بروند. پزشك متخصص درباره راههاي پيشگيري يا كاهش بعضي از عوارض به شما اطلاعات و راهكارهايي را ارائه مي دهد. درصورتي كه عوارض جانبي همچنان ادامه داشت و يا آزار دهنده بودند بهتر است با پزشك خود مشورت كنيد. همچنين ميتوانيد از مشاوره تلفني در صورت مواجهه با عوارض اين دارو بهره ببريد.
براي آگاهي بيشتر در زمينه مشاوره تلفني كليك كنيد.
عوارض جانبي متداول قرص اس سيتالوپرام
يبوست، كاهش ميل جنسي، اسهال، خشكي دهان، احتباس گاز در معده، سوزش سر دل، كاهش توانايي رانندگي، خواب آلودگي يا خواب آلودگي غير معمول و مشكلات خواب از جمله عوارض جانبي اين دارو هستند.
عوارض در خردسالان
مطالعات نشان ميدهد كه استفاده از اس سيتالوپرام براي افسردگي در افراد بالاي ۱۲ سال محدوديتي ندارد. با اين حال، ايمني و كارايي اين دارو همچنان در افراد زير ۱۲ سال تأييد نشده است. ممكن است اين دارو موجب كاهش اشتها و يا حتي از دست دادن وزن در فرد شود. نوجواناني كه اين دارو را مصرف ميكنند بايد هر از چند گاهي، به صورت منظم قد و وزن خود را اندازه گيري كنند.
عوارض در سالخوردگان
پژوهشها تاكنون نتواستهاند هيچ محدوديتي براي مصرف اين قرص در افراد مسن مشخص كنند. اما در حالت كلي در بيماران مسن كه به هيپوناترمي (كمبود سديم خون) يا بيماريهاي كبدي مبتلا هستند، براي اطمينان بيشتر بهتر است كه دوز دارو را متناسب با وضعيت شخصي شان تنظيم كنند.
عوارض در دوران شيردهي
تحقيقاتي كه در دوران شيردهي انجام شده است، نشان دهنده آن است كه مصرف اس سيتالوپرام موجب بروز تاثيرات مضر در نوزاد ميشود. بنابراين بهتر است كه با مشورت پزشك، مصرف اس سيتالوپرام را در اين دوران قطع كنيد.
براي اطلاعات بيشتر در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.
مصرف صحيح قرص اس سيتالوپرام
توجه كنيد كه اين دارو را طبق توصيه و تجويز پزشك مصرف كنيد. مراقب باشيد كه به مقدار بيشتر آن را مصرف نكنيد و بعد از بازه زماني گفته شده توسط پزشك، مصرف دارو را قطع كنيد. همچنين ممكن است كه قرص اس سيتالوپرام همراه يا بدون غذا مصرف شود. بنابراين اگر پزشك شما براي مصرف دارو در زمان خاص، دستور خاصي داده است برطبق آن عمل كنيد.
در صورتي كه از محلول خوراكي اس سيتالوپرام استفاده ميكنيد، قبل از مصرف آن را به خوبي تكان دهيد. از قاشق اندازه گيري كه براي آن گذاشته شده، سرنگ دهاني و يا فنجان مخصوص تعيين شده براي مصرف دوز استفاده كنيد. توجه داشته باشيد كه ممكن است قاشق چايخوري خانگي ميزان مناسب دوز مورد نيازتان را نداشته باشد.
موارد منع مصرف قرص اس سيتالوپرام
درصورتي كه حساسيت شديدي به اس سيتالوپرام، سيتالوپرام يا ساير تركيبات فرمولاسيون، داريد از مصرف اين دارو پرهيز كنيد. همچنين از مصرف همزمان با پيموزايد، مصرف همزمان يا با فاصله دو هفتهاي از مهار كنندههاي MAO بپرهيزيد.
شرايط نگهداري
توجه داشته باشيد كه اين دارو را در ظرف بسته و در دماي اتاق نگهداري كنيد. همچنين دارو بايد از حرارت، رطوبت، نور و يخ زدگي دور نگه داشته شود. مطمئن شويد كه دور از دسترس اطفال است و تاريخ انقضاي داروي خود را بدانيد.
براي آگاهي بيشتر در زمينه مشاوره تلفني كليك كنيد.
سوالات متداول
در صورت فراموشي يك دوز از دارو بايد چه كرد؟
در صورت فراموشي، در اسرع وقت دوز تجويز شده داروي خود را دريافت كنيد اما اگر زماني كه به ياد آوردهايد مصرف دارويتان را فراموش كردهايد منتهي به مصرف دوز بعدي دارو باشد، بهتر است از مصرف آن صرف نظر كنيد. طبق برنامه قبل دارو را مصرف كرده و هرگز دوز را دو برابر نكنيد.
براي دريافت مشاوره در زمينه داروي اس سيتالوپرام مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع : قرص اس سيتالوپرام | موارد مصرف، عوارض و اثرات لگزاتال