قرص هاي آرام بخش | موارد مصرف، عوارض و آثار قرص هاي آرام بخش

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

قرص هاي آرام بخش | موارد مصرف، عوارض و آثار قرص هاي آرام بخش

۱۰۴ بازديد

در دنياي پر استرس امروز، بسياري از افراد دائماً درگير اضطراب‌ها و تنش‌هاي آزاردهنده هستند. قرص هاي آرام بخشيكي از گزينه‌هايي است كه بسياري از افراد به آن فكر مي‌كنند و در مورد آن از متخصصين سؤال مي‌پرسند. اين قرص‌ها به سه دسته بنزوديازپين‌ها، باربيتورات‌ها و ساير داروهاي متفرقه تقسيم مي‌شوند. اما واقعاً قرص هاي آرام بخش چه كمكي به افراد مي‌كنند؟ در چه مواردي مي‌توان از آن‌ها استفاده كرد؟ آيا مصرف اين داروها مي‌تواند درماني براي اضطراب‌ها و ترس‌هاي مزمن باشد؟ ما در اين مقاله تلاش كرده‌ايم تا به تمامي اين سؤالات پاسخ دهيم پس تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص هاي آرام بخش مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : قرص هاي آرام بخش | موارد مصرف، عوارض و آثار قرص هاي آرام بخش

 

قرص هاي آرام بخش

قرص هاي آرام بخش از جمله داروهايي هستند كه در درمان انواع اختلالات اضطرابي و مشكلات خواب تجويز مي‌شوند. با اين حال از مشكلات عمده اين داروها اين است كه مصرف آن‌ها در دراز مدت وابستگي جسماني ايجاد مي‌كند و به همين خاطر مي‌توان گفت كه اين داروها قابليت اعتيادآوري دارند.

قرص هاي آرام بخش فعاليت مغز را كند مي‌كنند و درنتيجه از همين طريق در القاي خواب و ايجاد اثر آرامش بخشي تأثيرگذار هستند. طبق طبقه‌ بندي دارويي اين قرص‌ها در سه گروه اصلي جاي مي‌گيرند كه بنزوديازپين‌ها، باربيتورات‌ها و ساير داروهاي متفرقه را شامل مي شوند. ما در ادامه به هركدام از اين گروه‌ها به صورت جداگانه پرداخته‌ايم.

براي آگاهي بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

بنزوديازپين‌ها

بنزوديازپين‌ها از جمله داروهاي آرام بخشي هستند كه علاوه بر درمان اضطراب و بي‌خوابي در اختلال صرع نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرند. اين داروها بر اساس مدت اثر خود به سه زيرگروه عمده تقسيم مي‌شوند كه شامل داروهاي كوتاه اثر، متوسط الاثر و بلند اثر است. از جمله بنزوديازپين‌هايي كه به طور رايج توسط پزشكان تجويز مي‌شود مي‌توان به آلپرازولام، كلونازپام و كلرديازپوكسايد اشاره كرد. 

باربيتورات‌ها

باربيتورات‌ها از جمله ديگر آرام بخش و خواب‌آورها هستند كه از برخي از آن‌ها در جهت درمان صرع و تشنج نيز استفاده مي‌شود. از جمله داروهاي آرام بخش ضد تشنج مي‌توان به فنوباربيتال اشاره كرد. اين دارو معمولاً به عنوان خط اول درمان براي درمان تشنج فراگير در كودكان تجويز مي‌شود. برخي از قرص هاي آرام بخش كه در گروه باربيتورات‌ها قرار دارند تأثيرات بسيار سريع و عميقي ايجاد مي‌كنند كه معمولاً از آن‌ها در عمل‌هاي جراحي به تنهايي يا در كنار ساير داروهاي بيهوشي استفاده مي‌كنند. براي مثال داروي تيوپنتال از جمله داروهايي است كه به صورت آمپول در شرايط جراحي تزريق مي‌شود.

براي اطلاعات بيشتر در زمينه باربيتورات‌ها كليك كنيد.

داروهاي آرام بخش متفرقه

برخي از داروهاي آرام بخش وجود دارند كه از نظر مكانيسم اثر در هيچ يك از دو گروه بنزوديازپين‌ها و باربيتورات‌ها قرار نمي‌گيرند. با اين حال اين داروها تأثيرات مشابهي با اين دو گروه دارويي دارند و مي‌توانند در درمان اختلالات اضطرابي مؤثر باشند. از جمله داروهاي اين گروه مي‌توان به بوسپيرون، زولپيدم، زالپلون و اسزوپي كلون اشاره كرد. از جمله مزاياي اين داروها اين است كه عوارض جانبي كمتري دارند، وابستگي كمتري ايجاد كرده و كمتر در ريتم خواب تداخل مي‌كنند. به همين خاطر قطع كردن آن‌ها راحت‌تر است و پس از آن نيز فرد كمتر با مشكلات خواب مواجه مي‌شود.

براي اطلاعات بيشتر در زمينه علائم استرس و اضطراب كليك كنيد.

 

عوارض جانبي مصرف قرص هاي آرام بخش

عوارض جانبي هركدام از زيرگروه‌هاي قرص هاي آرام بخش مي‌تواند با يكديگر متفاوت باشد. موارد زير علائمي هستند كه در بين هر سه گروه اين داروها رايج هستند.

- احساس سرگيجه و خواب‌آلودگي

- تجربه مشكلاتي در حافظه

- بروز ناهماهنگي‌هاي حركتي

- كاهش سرعت تنفس و ضربان

- تشديد شدن افسردگي

- بروز تغييرات خلقي و مشكلات رفتاري

- بروز تحمل دارويي، وابستگي و اعتياد

 

سؤالات متداول

- من دائماً در طول روز احساس دلشوره دارم و در مورد كوچك‌ترين مسائل نگرانم.آيا مصرف قرص هاي آرام بخش مي‌تواند به من كمك كند؟

براي اينكه در مورد مصرف داروهاي آرام بخش به تصميم قطعي برسيد حتماً بايد با يك متخصص مشورت كنيد. دريافت تشخيص مشكل شما بر درمان آن مقدم است. درنتيجه لازم است كه ابتدا به يك روانشناس مراجعه كنيد تا وضعيت رواني‌تان مورد ارزيابي قرار بگيرد و بروز اختلالاتي نظير اختلال اضطراب فراگير بررسي شود.

در صورتي كه روانشناس تشخيص دهد كه شما نيازمند دريافت دارو هستيد به يك روانپزشك ارجاع داده خواهيد شد. با اين حال توجه داشته باشيد كه قرص هاي آرام بخش درماني موقتي محسوب مي‌شوند و به دليل ايجاد وابستگي، مصرف آن‌ها در دراز مدت توصيه نمي‌شود. به همين خاطر پيگيري جلسات رواندرماني و مشاوره براي مشاهده نتايج درماني پايدار بسيار اهميت دارد.

براي شناخت بيشتر در زمينه درمان اضطراب كليك كنيد.

- من بعد از قطع داروهاي آرام بخش مشكلات خوابم دو چندان شده است. بايد براي رفع اين مشكل چه كار كنم؟

معمولاً بنزوديازپين‌ها در بخشي از خواب به نام خواب REM مداخله مي‌كنند و به همين دليل پس از قطع شدن پريشاني‌هايي در ريتم خواب فرد ديده مي‌شود. به همين خاطر قطع خواب‌آورها بايد زير نظر پزشك و به تدريج صورت بگيرد. ممكن است پزشك داروهاي شما را به مواردي نظير زولپيدم يا زالپلون تغيير دهد تا عوارض جانبي كمتري را پس از قطع آن‌ها تجربه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص هاي آرام بخش مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.


منبع : قرص هاي آرام بخش | موارد مصرف، عوارض و آثار قرص هاي آرام بخش

 

آلپرازولام یک داروی آرام‌بخش و ضداضطراب است که به عنوان یک بنزودیازپین شناخته می‌شود. این دارو به طور عمده برای کاهش اضطراب، استرس، و اختلالات خواب استفاده می‌شود. با افزایش فعالیت گیرنده‌های گاما-آمینوبوتیریک اسیدی (GABA) در مغز، آلپرازولام باعث ایجاد اثر آرام‌بخش و ضداضطراب می‌شود. GABA یک مواد شیمیایی در مغز است که وظیفه کاهش فعالیت نورون‌ها و اعصاب را دارد. با افزایش تأثیر GABA، آلپرازولام 0.5 باعث مهار فعالیت اضطراب‌زای نورون‌ها می‌شود و در نتیجه، بهبود در وضعیت روحی و کاهش احساسات منفی مانند استرس و نگرانی ایجاد می‌کند.

 

همچنین، مهمترین نکته در مصرف آلپرازولام این است که باید تحت نظر پزشک و با رعایت دقیق دستورات و نسخه پزشکی مصرف شود. مصرف نادرست یا زیاد می‌تواند منجر به عوارض جانبی جدی شود. همچنین، این دارو در طولانی مدت نباید به صورت خودسرانه قطع یا تغییر داده شود، و هرگونه تغییر در مصرف باید با مشاوره پزشک صورت گیرد.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.