رفتار با فرزند ناتني | رفتار صحيح با فرزند ناتني چگونه بايد باشد؟

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

رفتار با فرزند ناتني | رفتار صحيح با فرزند ناتني چگونه بايد باشد؟

۱۱۴ بازديد

آگاهي از شيوه صحيح رفتار با فرزند ناتني از اهميت خاصي برخوردار است چراكه تنها راهي كه مي‌تواند شرايط را براي زندگي اين فرزندان هموار كند، نحوه برخورد صحيح والدين است. پدر و مادر هر دو نقش‌هايي تازه را پذيرفته‌اند كه با داشتن كمي آگاهي و به كار بردن رفتارهاي مدبرانه مي‌توانند شرايط را براي خانواده جديد هموار كنند. صبور بودن، برگزاري مهماني‌هاي دونفره و يا ايجاد تعامل مثبت از جمله روش‌هاي صحيح رفتاري با فرزند ناتني است. همچنين لازم است در برخورد با اين كودكان يكسري اصول اوليه را رعايت كنيد تا بتوانيد به بهتر شدن رابطه هر دو طرف كمك كنيد. در ادامه به بررسي بيشتر شيوه رفتار با فرزندان ناتني مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره در زمينه رفتار با فرزند ناتني مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

 

منبع : رفتار با فرزند ناتني | رفتار صحيح با فرزند ناتني چگونه بايد باشد؟

 

رفتار با فرزند ناتني

رفتار با فرزند ناتني امروزه شرايطي بهتر از قبل را طي مي‌كند. در گذشته برخورد يكي از زوجيني كه بايد با يك فرزند جديد زندگي خود را آغاز مي‌كرد كمي سخت و غيرقابل تحمل بود. اما امروزه با وجود فرهنگ سازي‌هايي كه انجام شده والدين مي‌توانند رفتارهايي بهتر و منطقي‌تري را از خود نشان دهد. اما گاهي مسائل و مشكلاتي در اين رابطه به وجود مي‌آيد كه با روش‌هايي كه در ادامه به آن مي‌پردازيم، مي‌توانيد آن را بهبود ببخشيد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه خانواده ناتني كليك كنيد.

 

روش‌هاي صحيح رفتار با فرزند ناتني

ايجاد تعامل مثبت هنگام رفتار با فرزند ناتني

مطمئن باشيد فرزند ناتني نيز خواهان برقراري ارتباط با شماست. از اين رو وقتي شما اولين قدم را با انديشه‌ها و رفتارهاي مثبت به سمت او برداريد، مي‌توانيد با او تعاملي سازنده برقرار كنيد. اين تعامل مي‌تواند با يك پرسش و پاسخ ساده در مورد اينكه او روزش را چگونه گذرانده آغاز شود و با مديريت شما به گفت‌وگوهاي دوستانه برسد.

با فرزند ناتني مثل فرزند خود رفتار كنيد

فرزندان ناتني حساس‌تر از فرزندان تني شما هستند. از اين رو ممكن است كوچكترين رفتارهاي شما را زير نظر بگيرند. آن‌ها مي‌توانند احساس كنند كه مورد كم توجهي قرار گرفته‌اند و اين احساس را با رفتارهايي چون دعوا، قهر، بي محلي و نخوردن غذا به شما نشان دهند. هر طوري كه با فرزند خودتان رفتار مي‌كنيد، با فرزند ناتني نيز همان رفتار را انجام دهيد.

ارائه توضيحات لازم به فرزندان خود

فرزندان شما ممكن است نسبت به اينكه به فرزند ناتني محبت بيشتر و توجهي متفاوت‌تر داريد، حساس شوند و حسادت كنند. به آن‌ها توضيح دهيد كه فرزند جديد در شرايط سختي قرار دارد و بايد بتواند جايگاه خود را در خانواده پيدا كند. با اين توضيحات آن‌ها را در همدلي خود شريك مي‌كنيد و ارتباط بين فرزندان را نيز بهبود مي‌بخشيد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه سبك‌هاي فرزندپروري كليك كنيد.

هنگام رفتار با فرزند ناتني به امور درسي او توجه كنيد

فرزند ناتني دوست دارد دائماً مورد توجه قرار بگيرد. او از اينكه وضعيت تحصيلي‌اش مورد توجه خانواده جديد است خوشحال مي‌شود. اگر متوجه شود كه كسي به درس خواندن او اهميتي نمي‌دهد ممكن است با لج كردن، نرفتن به مدرسه، دعوا كردن با همكلاسي و درس نخواندن اعتراض خود را نشان دهد. پس بهتر است قبل از اينكه با اين مشكلات مواجه شويد، وضعيت درسي او را پيگيري كرده و در درس خواندن نيز به او كمك كنيد.

فضايي براي صحبت كردن اختصاص دهيد

محيط خانه را امن و مكاني براي گفت‌وگوهاي مسالمت آميز قرار دهيد. به عنوان والدين در نظر داشته باشيد كه نبايد متكلم وحده باشيد بلكه اجازه دهيد همه به خصوص فرزند ناتني حرف‌هايش را بزنند. شنوده بودن كمك مي‌كند تنش‌ها بخوابد و هرگونه اختلافي قبل از اينكه به بحراني بزرگ تبديل شود، برطرف گردد.

مهماني‌هاي دو نفره

شما به عنوان پدر و يا مادر فرزند جديد، زمان‌هايي را با او به مهماني برويد. مهماني‌هاي دو نفره و صرف وقت براي با هم بودن، كمك مي‌كند تا بتوانيد با سلايق، علاقه‌ها و ويژگي‌هاي رفتاري يكديگر آشنا شويد. با اين كار فرزند ناتني متوجه مي‌شود كه براي خانواده جديد مهم است و در شرايط جديد ارتباطاتش را بهبود مي‌بخشد.

هنگام رفتار با فرزند ناتني صبور باشيد

فرزند ناتني نيازمند زمان است تا بتواند جايگاه خود را در خانواده پيدا كند. در اين زمان ممكن است رفتارهايي هيجاني نيز از خود نشان دهد. پرخاشگري، بحث، دعوا، به كار بردن اصلاحاتي چون «تو مادر و يا پدر واقعي من نيستي»، جيغ زدن، غذا نخوردن و هزاران رفتار معقول و غيرمعقول را از خود نشان دهد. والدين بايد براي رفتارهاي اين چنيني صبر از خود نشان دهند. فرزند جديد وقتي رفتار محبت آميز و سرشار از آرامش خانواده جديد را مشاهده مي‌كند، به مرور زمان از گارد خود پايين مي‌آيد و سعي مي‌كند رفتارهاي خود را تغيير دهد.

اين مهم از فرزندي به فرزند ديگر متفاوت است. لازم به ذكر است برخي از فرزندان به راحتي و بدون هيچ نگراني و استرسي زندگي خود را با خانواده جديد آغاز مي‌كنند و هيچ مشكلي هم ندارند. از اين رو اين مورد نسبي است و نمي‌توانيم رفتارهاي هيجاني يك فرزند ناتني را به ديگران نيز تعميم دهيم.

براي اطلاعات بيشتر در زمينه زندگي با والدين ناتني كليك كنيد.

 

كليدهاي اصلي در برقراري و حفظ رابطه با فرزند ناتني

  • به عنوان والدين در وضعيت‌هاي هيجاني خود مسلط باشيد.
  • از طريق مطالعه و مراجعه به مشاور، شيوه‌هاي مقابله با فرزند ناتني را بياموزيد.
  • از روش‌هاي تربيتي مثبت و اصولي استفاده كنيد.
  • رفتارهاي نامطلوب و جزئي فرزند ناتني را ناديده بگيريد، تا او حساس‌تر نشود.
  • نسبت به فرزند ناتني بي‌اعتنا نباشيد و اگر او به شما بي‌اعتنايي كرد، دلخور نشويد.

 

كوتاه سخن اينكه...

پذيرش خانواده جديد براي يك فرزند ناتني سخت است. از اين رو اين مهم براي والدين نيز مي‌تواند ناراحت كننده و دردناك باشد. اگر با روش‌هاي گفته شده و ديگر راه حل‌ها نتوانستيد رابطه خود را بهبود ببخشيد، بهتر است با يك مشاوره خانواده مشورت كنيد. مشاوره به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد رفتارهاي اصولي و حرفه‌اي را براي رفتار با فرزند ناتني در پيش بگيرد. 

براي آشنايي بيشتر در زمينه مشاوره خانواده كليك كنيد.

 

سؤالات متداول

در صورتي كه فرزند ناتني دشنام بدهد چه رفتاري بايد با او داشته باشيم؟

دشنام دادن يك فرزند ناتني به دليل اعتراض نسبت به وضعيت جديد است. از اين رو شما بايد صبور باشيد و با كلمات محبت آميز او را آرام كرده و با رويكردي مثبت با او رفتار كنيد. در بيشتر موارد فحش دادن او را ناديده بگيرد، اما اگر از حد عادي خود گذشت، بهتر است كه با يك روانشناس مشورت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رفتار با فرزند ناتني مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : رفتار با فرزند ناتني | رفتار صحيح با فرزند ناتني چگونه بايد باشد؟

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.