برخورد با دانش آموزان طلاق چگونه بايد باشد؟

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

برخورد با دانش آموزان طلاق چگونه بايد باشد؟

۱۰۸ بازديد

برخورد با دانش آموزان طلاق مسأله‌اي است كه خانواده و به خصوص معلمان و مديران مدارس بايد با آن آشنايي دقيق و حرفه‌اي داشته باشند. در واقع طلاق مي‌تواند آسيب‌هاي زيادي را به افراد هم در محيط خانواده و هم در محيط مدرسه وارد ‌سازد. از آنجايي كه يك كودك نمي‌داند كه چطور بايد با مسأله‌اي به نام طلاق روبه‌رو شود، اين مهم مستقيماً روي تحصيل او تأثير منفي مي‌گذارد و ممكن است دانش آموز وضعيت خود را دائماً با ديگران مقايسه كند. به همين دليل است كه والدين و معلمان بايد به صورتي كاملاً آگاهانه با اين افراد برخورد داشته باشند تا بتوانند آسيب‌هاي رواني ناشي از طلاق را در آن‌ها به حد چشمگيري كاهش دهند. در ادامه به بررسي بيشتر اين موضوع خواهيم پرداخت پس با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه برخورد با دانش آموزان طلاق مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

 

 

منبع : برخورد با دانش آموزان طلاق چگونه بايد باشد؟

 

برخورد با دانش آموزان طلاق

طلاق وقتي در سنين مدرسه براي كودكي رخ مي‌دهد مي‌تواند عمق فاجعه را بيشتر سازد. در واقع تصور زندگي بدون پدر و مادر براي يك دانش آموز بسيار سخت است. از اين رو درك كردن دانش آموز طلاق از طرف محيط‌هايي كه در آن قرار مي‌گيرد، مثل مدرسه، امري ضروري است. طرز رفتار درست با دانش آموز طلاق مي‌تواند در بهبود روحيه او بعد از تجربه يك واقعه ناگوار، تأثير مثبتي داشته باشد و كمك مي‌كند تا اين دوران سخت را راحت‌تر پشت سر بگذارد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه فرزندان طلاق كليك كنيد.

 

تصوير طلاق در ذهن دانش آموزان و مشكلات ناشي از آن

در سن 7 تا 9 سالگي، كودكان دبستاني به اين فكر هستند كه چگونه در درس‌هايشان موفق شوند و با هم سن و سال‌هاي خود ارتباط خوبي برقرار كنند. اما وقتي كه مسأله طلاق به وجود مي‌آيد، يك كودك مدرسه‌اي مقايسه كردن خودش با ديگران را آغاز مي‌كند. وقتي مي‌بيند كه همسالانش با پدر و مادرشان زندگي مي‌كنند و دائم داستان‌هاي آن‌ها را مي‌شنود به مرور زمان افت تحصيلي پيدا مي‌كند و اعتماد به نفس خود را از دست مي‌دهد. با به جود آمدن هيجانات متعارض در دانش آموز طلاق، عملكرد او به شدت اُفت پيدا مي‌كند.

 

برخورد با دانش آموزان طلاق | مشكلات دانش آموزان طلاق در مدرسه

مسئولان مدرسه دائماً به اهميت خانه و خانواده مي‌پردازند و در اين مورد با دانش آموزان صحبت مي‌كنند. بعد از مدتي دانش آموز از خودش مي‌پرسد چرا اين اتفاق بايد براي من رخ بدهد؟ همين عامل باعث مي‌شود كه آن‌ها گوشه‌گير و منزوي شوند و مشكلات زيادي را تجربه كنند.

مهم‌ترين مشكلي كه دانش آموز طلاق با آن درگير مي‌شود مشكلات رفتاري و حواس پرتي است يعني هر كاري مي‌كنند جز اينكه به درس و كلاس توجه داشته باشند. به همين دليل وقتي مدرسه از شرايط دانش آموز خود با خبر باشد مي‌تواند رفتار درست و اصولي را نسبت به آن‌ها در پيش بگيرد. آموزش صحيح به دانش آموزان طلاق از طرف مربيان صورت مي‌گيرد و اين مهم مي‌تواند شرايط كودك را بهبود ببخشد.

براي شناخت بيشتر در زمينه مشكلات دانش آموزان طلاق در مدرسه كليك كنيد.

 

برخورد با دانش آموزان طلاق بر اساس شرايط سني

دانش آموزان طلاق فقط در سنين دبستاني نيستند، از هر سني ممكن است اين مشكل براي يك دانش آموز رخ دهد. به همين دليل بايد بدانيم كه هر سني ويژگي‌ها و شرايط خاص خود را دارد و بايد با توجه به سن كودك طلاق، رفتارهاي مناسبي را در پيش بگيريم.

 

والدين دانش آموزان طلاق بايد چگونه رفتار كنند؟

كودك طلاق دوست دارد كه از نعمت پدر و مادر به صورت مساوي برخوردار باشد، اما اين مهم نمي‌تواند بعد از طلاق اتفاق بيافتد. بعد از طلاق ممكن است محل زندگي كودك تغيير كند و دائم از يك مدرسه به مدرسه ديگر برود، اين مهم عملكرد دانش آموز را به كلي كاهش مي‌دهد. براي اينكه فشارهاي رواني ناشي از طلاق بر روي دانش آموزان كم شود، والدين بايد از مشاوره‌هاي طلاق استفاده كنند و بهترين طرز رفتار و برخورد را در قبال كودك خود داشته باشند.

پدر و مادر هر دو بايد در خصوص درس و مدرسه فرزند خود ديدگاه و عملكرد يكساني داشته باشند. هرچقدر هم كه والدين مشكلات زيادي دارند و در هيچ موردي نمي‌توانند به توافق برسند، بايد در خصوص مدرسه و درس كودك خود، يك نقطه نظر مشترك دست پيدا كنند. اگر يكي از والدين نسبت به تحصيل كودك خود سخت‌گير باشد و ديگري به اين موضوع اهميت ندهد، به صورت طبيعي كودك جذب يكي از والدين مي‌شود و در ذهن او تصويري دوگانه از والدين خوب و يا بد شكل مي‌گيرد.

براي اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره طلاق كليك كنيد.

 

رفتار مربيان در مدرسه در برخورد با دانش آموزان طلاق چگونه بايد باشد؟

مربيان مدرسه بايد نسبت به دانش آموزان طلاق و نحوه برخورد و درك آن‌ها، عملكرد خوبي داشته باشند. هر چقدر آن‌ها حرفه‌اي‌تر و حساب‌ شده‌تر رفتار كنند، از ميزان و شدت مشكلات كودكان طلاق در مدرسه كاهش پيدا مي‌كند. توجه به نكات زير مي‌تواند براي مربيان مدرسه مفيد باشد.

صحبت در مورد خانواده‌هاي تك والدي يا طلاق

مربيان معمولاً در مورد يك تصوير رايج از خانواده، يعني پدر، مادر و فرزند حرف مي‌زنند اما بايد از اين جهت‌گيري‌ها پرهيز كنيد و در مورد همه خانواده‌ها از جمله خانواده‌هاي تك والدي يا طلاق نيز صحبت كنيد. اين مهم را بايد به دور از هرگونه سوگيري‌هاي منفي و يا مثبت انجام دهيد.

عدم به كار بردن ترحم و قضاوت در رفتار

مربيان مدرسه بدون هيچ قضاوت و ترحمي بايد از دانش آموزان طلاق بخواهند در مورد خانواده‌هاي خود صحبت كنند. معلم نبايد دانش آموز را مجبور كند بلكه اين كار بايد كاملاً داوطلبانه انجام شود تا دانش آموز تحت فشار رواني قرار نگيرد.

 

نكات مهم در رفتار مربيان براي كاهش مشكلات دانش آموزان طلاق در مدرسه

1- در كتاب‌هاي درسي مباحثي در خصوص خانواده وجود دارد كه شما مي‌توانيد با شاخ و برگ دادن به مطالب آن، در خصوص طلاق و علت‌هاي آن صحبت كنيد.

2- نبايد احساس دلسوزي و ترحمي را نسبت به دانش آموز داشته باشيد و طوري رفتار نكنيد كه كودك دچار بزرگترين مصيبت دنيا شده است.

3- برخي از دانش آموزاني كه در آستانه طلاق هستند، ممكن است از اين موضوع سوء استفاده كنند و درس نخوانند. به همين دليل مربيان با آگاهي از اين موضوع بايد براي آن‌ها برنامه‌هاي درسي ويژه‌اي را طراحي كنند و در كنار آن به مسائل رواني مثل افسردگي آن‌ها نيز توجه ويژه‌اي داشته باشند.

4- ممكن است يك دانش آموز بخواهد در مورد مسأله طلاق خود در سر كلاس درس حرف بزند. اهميتي ندارد كه كلاس رياضي است و يا علوم، با جان دل، پذيراي صحبت‌هاي او باشيد و زماني را براي برخورد مناسب با دانش آموزان طلاق كلاس خود در نظر بگيريد.

5- برخي از كودكان واكنش‌هاي شديد رفتاري را از خود نشان مي‌دهند و ممكن است كنترلي روي اين رفتارها نداشته باشند. از اين رو مربيان بايد اين موضوع را با روانشناس و يا مشاوره مدرسه مطرح كنند.

براي آشنايي بيشتر در زمينه مشاوره طلاق تلفني كليك كنيد.

 

سخن پاياني

اگر والدين دانش آموز مدرسه‌اي دارند بايد او را در اولويت قرار دهند. رفتار درست با دانش آموزان طلاق مسأله‌ مهمي است كه علاوه بر تأثير منفي در روحيه فرد، عملكرد درسي‌اش را نيز كاهش مي‌دهد. بايد با دانش آموزان طلاق طوري رفتار كنيد كه ضمن درك اين قضيه، متوجه شوند كه در پايان راه نيستند و با وجود طلاق والدين‌شان باز هم آن‌ها مي‌توانند موفقيت‌هاي زيادي را به دست آورند.

 

سؤالات متداول

معلمان در خصوص دانش آموزان طلاق كلاس خود چه نكاتي را بايد بدانند؟

بايد بدانند كه چه تعداد دانش آموز طلاق در كلاسشان است و همچنين چه مدت از طلاق والدينشان مي‌گذرد. اين مهم به آن‌ها كمك مي‌كنند تا بفهمند كه دانش آموز در چه مرحله‌اي از بحران و يا التيام قرار دارند.

بيشترين احساساتي كه دانش آموزان طلاق آن را دريافت مي‌كنند، چيست؟

احساس خشم و غمگين بودن رايج‌ترين احساساتي است كه دانش آموزان طلاق با آن مواجه مي‌شوند.

براي دريافت مشاوره در زمينه برخورد با دانش آموزان طلاق مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.


منبع : برخورد با دانش آموزان طلاق چگونه بايد باشد؟

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.