هفته بيستم بارداري زماني است كه فرزندتان به سرعت در حال بزرگتر شدن است و تغييرات ظاهري شما به طور كاملاً واضح نمايان خواهد شد. يكي از علائم رايجي كه مادران در هفته بيستم بارداري گزارش ميكنند اين است كه اشتهايشان به طور كامل باز ميگردد و آنها ولع زيادي نسبت به خوردن غذاها تجربه ميكنند. از ديگر تجربيات مرتبط با اين هفته ميتوان به حس كردن حركات جنين اشاره كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد علائم مادر و تغييرات جنين در اين دوران از بارداري تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.
منبع : هفته بيستم بارداري | علائم و تغييرات جنين در هفته بيستم بارداري
علائم مادر در هفته بيستم بارداري
طي شدن هرچه بيشتر بارداري و افزايش رشد كودك براي اغلب مادران خوشايند است. شما در هفته بيستم بارداري به احتمال زياد انرژي بيشتري نسبت به قبل داريد و ميل جنسيتان نسبت به قبل افزايش مييابد. با اين حال حاملگي همواره ناگزير از تجربه علائم ناخوشايند است. در نتيجه در اين دوران نيز شما علائم ناخوشايندي را تجربه ميكنيد كه از جمله آنها ميتوان به مواردي نظير سوزش معده، تورم و درد دست و پا اشاره كرد. در ادامه به توضيحات بيشتري در مورد علائم تجربه شده در هفته بيستم بارداري خواهيم پرداخت.
براي آگاهي بيشتر در زمينه دوران بارداري كليك كنيد.
ترشحات واژينال از علائم مادر در هفته بيستم بارداري
افزايش ترشحات در اين دوران تا زمان زايمان امري طبيعي است كه ميتواند براي بانوان ناخوشايند باشد. با اين حال اين واكنش راه حل بدن شما براي پاك كردن ناحيه واژن از انواع باكتريها است. در صورتي كه اين ترشحات زرد يا سبز بوده و با بوي ناخوشايند همراه باشد اين وضعيت را با پزشك خود در ميان بگذارد.
گرفتگي عضلات پا
گرفتگي عضلات پا در اين دوران از بارداري معمولاً بسيار شايع است. براي كاهش اين علامت لازم است كه به ميزان كافي آب بنوشيد و روزانه زماني را به انجام حركات كششي اختصاص دهيد.
سوزش سر معده و مشكلات هاضمه
با بزرگتر شدن هرچه بيشتر كودك فشار بيشتري نيز به معده شما وارد خواهد شد. اين مسئله باعث ميشود كه از اين هفته مشكلات گوارشي بيشتري را تجربه كنيد. براي كاهش اين مشكلات توصيه ميشود كه رژيم غذايي سالمتري داشته باشيد و از خوردن غذاهاي اسيدي و تند خودداري كنيد.
ورم عضلاني از علائم مادر در هفته بيستم بارداري
ورم عضلاني در اين دوران معمولاً امري طبيعي است و پس از زايمان به مرور فروكش ميكند. در نتيجه جاي نگراني براي آن وجود ندارد. اما اگر اين تورمها به صورت ناگهاني يا شديد باشند بايد حتماً آن را به پزشك اطلاع دهيد.
كم شدن حجم تنفس
با بزرگ شدن حجم رحم فشار بيشتري به ريههاي شما نيز وارد خواهد شد. اين مسئله باعث ميشود كه حجم تنفستان كاهش يابد. اين موضوع به خصوص در مادراني كه دوقلو باردار هستند بيش از ديگران ديده ميشود. تنها كاري كه بايد انجام دهيد اين است كه به خودتان سخت نگيريد و براي انجام فعاليتها بيش از پيش به خودتان فرصت بدهيد.
براي اطلاعات بيشتر در زمينه بارداري كليك كنيد.
تغييرات جنين در هفته بيستم بارداري
فرزند شما در هفته بيستم چيزي در حدود 16 سانتي متر قد و نزديك 300 گرم وزن دارد. رشد موهاي سر و بدن كه از قبل شروع شده در اين زمان ادامه مييابد. همچنين در هفته بيستم مايعي سفيد و غليظ كودك را در بر ميگيرد كه از او در برابر مايع آمنيوتيك محافظت ميكند.
يكي از مهمترين تغييرات جنين در هفته بيستم بارداري، تكامل هرچه بيشتر دستگاه تناسلي است كه باعث ميشود بتوانيد از طريق سونوگرافي جنسيت جنين را تشخيص دهيد. اگر در اين هفته موفق به تشخيص جنسيت فرزندتان نشديد نهايتاً تا دو هفته ديگر از آن آگاه ميشويد.
براي شناخت بيشتر در زمينه خطرات دوران بارداري كليك كنيد.
سؤالات متداول
- آيا در هفته بيستم بارداري اشتها افزايش مييابد؟
بله هرچقدر كه شما از ماههاي اوليه بارداري فاصله ميگيريد، علائم مرتبط با حالت تهوع و استفراغ كه منجر به بياشتهايي ميشدند كاهش مييابند. در نتيجه اشتهاي شما بهبود خواهد يافت و ميتوانيد با داشتن وعدههاي غذايي سالم ميزان كالري مورد نياز خود و جنين را دريافت كنيد.
- در هفته بيستم بارداري خوردن چه مواد غذايي ضروري است؟
در اين هفته معمولاً توصيه ميشود كه مواد غذايي حاوي ويتامين ب را بيشتر مصرف كنيد. بخصوص مادراني كه گياه خوار هستند ذخاير بدني كمتري از اين ويتامين دارند و بايد در مورد دريافت كافي آن اطمينان حاصل كنند.
براي دريافت مشاوره در زمينه هفته بيستم بارداري مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع : هفته بيستم بارداري | علائم و تغييرات جنين در هفته بيستم بارداري