ديابت نوع يك | علل، علائم و درمان ديابت نوع 1

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

ديابت نوع يك | علل، علائم و درمان ديابت نوع 1

۱۱۷ بازديد

ديابت نوع يك كه قبلاً به آن ديابت وابسته به انسولين يا ديابت نوجوانان گفته مي‌شد معمولاً در كودكان، نوجوانان و بزرگسالان تشخيص داده مي‌شود اما امروزه در هر سني ممكن است فرد را درگير خود كند. اگر مبتلا به ديابت نوع يك هستيد، لوزالمعده شما انسولين توليد نمي‌كند يا اين كار را بسيار كم انجام مي‌دهد. انسولين هورموني است كه قند خون را قادر مي‌سازد تا وارد سلول‌هاي بدن شما شود كه مي‌تواند از آن براي توليد انرژي استفاده كند. قند خون بالا به بدن آسيب مي‌رساند و باعث بسياري از علائم و عوارض ديابت در شما مي‌شود. روش‌هاي درماني مختلفي مانند ورزش كردن، كاهش استرس روزمره و رعايت اصول تغذيه‌اي براي بهبود ديابت افراد مفيد است. در ادامه مقاله به بررسي بيشتر علل، علائم و درمان اين نوع ديابت خواهيم پرداخت پس تا انتها همراه ما باشيد.
تماس با مشاور



منبع : ديابت نوع يك | علل، علائم و درمان ديابت نوع 1

ديابت نوع يك

افراد مبتلا به ديابت نوع يك كمتر از ديابت نوع دو هستند و تقريباً 10 درصد از افراد ديابتي مبتلا به اين نوع ديابت مي‌باشند. در حال حاضر هيچ كس نمي‌داند كه چگونه مي‌توان از اين نوع ديابت جلوگيري كرد اما با پيگيري توصيه‌هاي پزشك براي داشتن يك زندگي سالم مي‌توان آن را مديريت كرد. كنترل قند خون، معاينات منظم و آموزش خودمديريتي ديابت، مي‌تواند به افراد مبتلا به ديابت كمك كند.

براي شناخت بيشتر در زمينه ديابت كليك كنيد.

 

علل ديابت نوع يك

ديابت نوع يك در اثر يك واكنش خود ايمني ايجاد مي‌شود. در واقع بدن به اشتباه به خود حمله مي‌كند و سلول‌هاي لوزالمعده را كه مسئول توليد انسولين هستند از بين مي‌برند. اين روند مي‌تواند ماه‌ها يا سال‌ها پيش از بروز علائم ادامه يابد. برخي از افراد نيز به صورت ژنتيكي به ديابت نوع يك مبتلا مي‌شوند يعني ممكن است يكي از والدين آن‌ها اين بيماري را داشته باشد و آن را به فرزندش منتقل كند. البته هميشه اين اتفاق رخ نمي‌دهد. ممكن است يكي از والدين به اين بيماري مبتلا باشد اما آن را به فرزندش منتقل نكند.

 

علائم و عوامل خطر

قبل از اينكه علائم ديابت نوع يك ديده شود ممكن است ماه‌ها يا سال‌ها طول بكشد تا سلول‌هاي بتا به اندازه كافي از بين بروند. احتمال دارد فرد اصلاً متوجه نشده باشد كه دچار ديابت شده است. علائم اين بيماري چند هفته و يا چند ماه پس از مبتلا شدن خود را نشان مي‌دهد و به مرور زمان به شدتش افزوده مي‌شود.

مهم‌ترين علائم ديابت نوع يك

احساس تشنگي بيش از حد و غيرعادي، خشكي دهان، تكرر ادرار، كاهش وزن بدون دليل، افزايش اشتها، كمبود انرژي، خواب آلودگي، عفونت باكتريايي پوست، عفونت قارچي پوست، خارش، خشكي پوست، جريان خون ضعيف در پوست و عفونت مخمر تناسلي در دختران از جمله شايع‌ترين علائم اين نوع ديابت در افراد است.

مهم‌ترين علائم شديد و خطرناك ديابت نوع يك

علائم ارائه شده در بالا رايج هستند و قبل از اينكه علائم شدت بگيرد فرد را درگير مي‌كند. در صورتي كه فرد مراقبت‌هاي پزشكي را رعايت نكند و يا داروهاي خود را به موقع مورد استفاده قرار ندهد علائم بيماري او شدت بيشتري به خود مي‌گيرد. علاوه بر نشانه‌هاي بالا برخي ديگر از علائم نيز در او ظاهر مي‌شوند.

بي حسي و يا سوزش پاها، تاري ديد، پايين آمدن ناگهاني قند خون (هيپوگليسمي)، بيهوشي يا كوما (بسياري از بيماران قبل از كوماي ديابتي، فاقد هر گونه علائم هشدار دهنده هستند) از جمله اين علائم هستند. اين نشانه‌ها از علائم بسيار خطرناك اين بيماري محسوب مي‌شود كه فرد بايد سريع تحت مراقبت‌هاي پزشكي و درماني قرار بگيرد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه مشاوره تلفني كليك كنيد.

 

تشخيص با آزمايش

اگر فكر مي‌كنيد برخي از علائم اين بيماري را داريد مي‌توانيد هر چه سريع‌تر به پزشك مراجعه كنيد. با چند تست خون، پزشك متخصص مي‌تواند تشخيص دهد كه وضعيت قند خون و سطح A1c شما در چه وضعيتي قرار دارد. در كنار آن، تست تحمل گلوكز هم به پزشك كمك مي‌كند تا صد در صد مطمئن شود كه آيا شما به ديابت نوع يك مبتلا هستيد يا خير.

 

درمان ديابت نوع يك

افراد مبتلا بايد از انسولين استفاده كنند و پزشك تجويز مي‌كند كه بيمار بايد چند بار در طول روز اين كار را انجام دهد. هدف پزشك اين است كه سطح انسولين خون فرد را در حالت استاندارد نگه دارد. اگر تشخيص داده شد كه شما مبتلا هستيد بايد در همه بخش‌هاي زندگي خود تحولات اساسي ايجاد كنيد. بايد دائم قند خون خود را چك كنيد و هميشه آن را در يك سطح استاندارد نگه داريد. بايد بتوانيد به موقع بخوابيد و به موقع از خواب بيدار شويد. اصول تغذيه براي افراد ديابتي بسيار مهم است. از اين رو شما بايد بتوانيد در مواد غذايي كه مي‌خوريد انقلابي ايجاد كنيد. همچنين بايد عادات سبك زندگي سالم را نيز كه در ادامه به آن اشاره خواهيم كرد رعايت كنيد تا به درمان ديابت نوع يك خود كمك كنيد.

- انتخاب مواد غذايي سالم و رعايت اصول تغذيه‌اي طبق تجويز پزشك

- ورزش روزانه و فعال بودن از نظر جسمي

- قند خون خود را آزمايش كرده و نتايج را ثبت كنيد

- كنترل كلسترول خون

- كاهش و حذف استرس از زندگي

- از پاها، پوست و چشمان خود مراقب بيشتري كنيد

- مراجعه منظم به پزشك براي چكاب 

براي شناخت بيشتر در زمينه درمان استرس شديد كليك كنيد.

 

كوتاه سخن اينكه...

هر كسي ممكن است به ديابت نوع يك مبتلا شود. از اين رو بهترين كار براي مراقبت از خودمان اصلاح رژيم غذايي است. همچنين بايد خودمراقبتي را جزء اصلي برنامه‌هاي زندگي خود قرار دهيد تا از شدت گرفتن اين بيماري جلوگيري به عمل آوريد.

 

سؤالات متداول

فعاليت فيزيكي براي مبتلايان به ديابت نوع يك چگونه بايد باشد؟

در حين ورزش ممكن است قند خون فرد اُفت كند از اين رو هر ورزشي كه انجام مي‌دهيد بايد با پزشك خود مشورت كرده و در حين ورزش نيز قند خون خود را چك كنيد.

آيا براي پيشگيري از ديابت راه حلي وجود دارد؟

در حال حاضر هيچ راه‌حل شناخته‌ شده‌اي براي پيشگيري از ابتلا به ديابت نوع يك وجود ندارد اما برخي از پژوهشگران معتقدند افرادي كه سبك زندگي سالمي دارند كمتر از ديگران به اين بيماري مبتلا شده‌اند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ديابت مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.


 

منبع : ديابت نوع يك | علل، علائم و درمان ديابت نوع 1

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.