ارتباط شخصيت ها با رانندگي چگونه است؟

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

ارتباط شخصيت ها با رانندگي چگونه است؟

۱۰۴ بازديد

ارتباط شخصيت ها با رانندگي افراد چگونه است؟ شخصيت هر فرد مجموعه‌­اي از ويژگي‌ها و خصوصيات اخلاقي است كه نحوه تعامل او با دنيا را مشخص مي­‌كند. به عبارتي مي‌­توان اين چنين بيان كرد كه سبك شخصيتي هر فرد، بر تمامي رفتارها و تعاملات وي تاثير خواهد گذاشت. با گسترش شهرها و توجه به وسايل نقليه شخصي براي رفت و آمد در سطح شهر، شايد بتوان گفت كه رانندگي و تردد يكي از رفتارهايي است كه شخصيت افراد را به معرض نمايش مي­‌گذارد. با توجه به اينكه تقريبا تمامي ما در دنياي حاضر، بخشي از روز را مشغول رانندگي هستيم و يا در تعامل با چنين افرادي قرار داريم، بهتر است تا نكاتي راجع به چگونگي بروز صفات شخصيتي در رفتار رانندگي را با يكديگر مورد بررسي قرار دهيم تا با آگاهي بيشتري به برخي از رفتارهاي خود و ديگران نگاه كنيم.

 تماس با مشاور



منبع: ارتباط شخصيت ها با رانندگي چگونه است؟


ارتباط شخصيت ها با رانندگي

تيپ شخصيتي A و B

در يك تقسيم بندي ساده، انسان‌­ها به دو گروه يا تيپ شخصيتي A و B تقسيم مي­‌شوند. افراد داراي تيپ شخصيتي A، افرادي رقابت­‌جو هستند. آن‌­ها تلاش مي­‌كنند تا در همه كارها برنده باشند، بهترين اجرا را از خودشان به نمايش بگذارند و در يك زمان كوتاه چندين كار را به طور همزمان انجام دهند.

با توجه به آنچه گفته شد مي­‌توان حدس زد كه احتمالا يك راننده با تيپ شخصيتي A، معمولا با سرعت بالايي رانندگي مي‌­كند و يا در حين رانندگي مشغول انجام كارهاي ديگري مثل برقراري يك تماس تلفني، غذا خوردن، هماهنگي يك قرار ملاقات، مطالعه و مرور چند نكته و... مي­‌شود چرا كه معتقد است بايد زمان را مديريت كند و به چندين كار در طول روز سر و سامان بدهد. يك راننده با شخصيت A، با احتمال بيشتري رفتارهاي لجبازانه­‌اي نظير راه ندادن به ساير اتومبيل­‌ها، بوق زدن­‌هاي ممتد براي حركت سريع‌­تر اتومبيل‌­هاي جلويي و يا حتي رفتارهاي پرخاشگرانه را از خود نشان خواهد داد.

در مقابل اين گروه، تيپ شخصيتي B قرار دارد، آن‌ها به دنبال اثبات چيزي به ديگران يا مسابقه دادن بر سر اثبات توانايي‌هاي‌شان نيستند و در شرايط مختلف سعي مي­‌كنند با آرامش و تمركز و به دور از تنش رفتار نمايند و احتمالا در حين رانندگي صرفا بر روي همين مسئله تمركز مي­‌كنند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه روانشناسي شخصيت كليك كنيد.

ارتباط شخصيت ها با رانندگي | رفتار تكانه‌‌­اي

روان­شناسان براي توصيف رفتارهايي كه به يكباره و بدون فكر انجام مي­‌گيرد از اصطلاح (رفتار تكانه‌­اي) استفاده مي­‌كنند كه در آن رفتار به ناگهان در ذهن فرد شكل مي­‌گيرد و فرد نيز، احساس مي­‌كند كه بايد بلافاصله اين رفتار را عملي كند. بررسي­‌ها نشان مي­‌دهد كه بسياري از رفتارهاي پرخطر در رانندگي، به دليل تصميم‌گيري‌هاي تكانه‌­اي و غيرمنطقي اتفاق مي‌افتد. رفتارهايي نظير سرعت‌­ بالاي ناگهاني، بي‌توجهي به قوانين و مقررات راهنمايي و رانندگي، ايجاد مزاحمت و يا مسابقه گذاشتن با راننده­‌هاي ديگر مي‌­تواند تحت تاثير رفتارهاي تكانه­‌اي باشند.

شخصيت نمايشي

به طور كلي دو دسته از افراد دوست دارند كه هميشه مورد توجه و در صدر قرار داشته باشند، دسته اول افرادي هستند كه از خانواده و اطرافيان همواره توجه بي قيد و شرطي را دريافت كرده­‌اند و درنتيجه تحمل چيزي غير از اين را ندارند؛ دسته دوم، افرادي هستند كه بالعكس، هرگز مورد تاييد قرار نگرفته‌­اند و تلاش‌هايشان از سوي اطرافيان توجه و بازخورد مثبتي را به همراه نداشته است. در نتيجه آن‌ها احساس مي­‌كنند كه همواره بايد با رفتارهايي كه شدت بالايي دارند، توجه ديگران را به سمت خود جلب نمايند.

هردو گروه از افرادي كه در بالا گفته شد، به احتمال زياد در رانندگي­‌ به دنبال نمايش خود و توانايي‌هاي‌شان يا به نوعي مغلوب كردن ديگران هستند؛ آن‌­ها با رفتارهايي نظير سبقت و يا سرعت غيرمجاز، حركات نمايشي يا هر رفتار ديگري كه توجه همگان را به آن­‌ها جلب نمايد قابل تشخيص از ديگران هستند.

ارتباط شخصيت ها با رانندگي | شخصيت پرخاشگر

به هرگونه رفتاري كه به عمد و برعليه ديگران انجام بگيرد، پرخاشگري مي‌گويند. انسان‌هاي پرخاشگر، خشم خود را به دو صورت نمايش مي‌­دهند. آن‌ها يا آشكارانه با ديگران درگير مي­‌شوند و يا خشم خود را به صورت منفعلانه بروز مي­‌دهند.

عنصري كه در رفتار دسته اول به خوبي قابل مشاهده است، عصبانيت است. آن‌ها به شكلي كاملا مستقيم، خشم خود را به سمت هدفشان نشانه­ مي‌­روند و به صورت كلامي يا حتي فيزيكي با ديگران درگير مي­‌شوند. رانندگاني كه نسبت به ديگران از كلام تند استفاده مي‌كنند و يا برخورد فيزيكي دارند، در اين گروه قرار مي‌گيرند. افرادي كه خشم خود را به صورت منفعلانه نشان مي‌­دهند، در واقع به هنگام عصبانيت، رفتار تندي از خود نشان نمي‌­دهند اما در مقابل همه تلاششان را در جهت آزار و اذيت فرد مورد نظر به كار مي‌‌برند.

رانندگاني كه خشم منفعلانه دارند، درست مانند گروه اول، به سختي از كنار اشتباهات سايرين مي­‌گذرند اما برخلاف آن‌ها و به جاي درگيري مستقيم، با رفتارهايي مانند استفاده از نور بالا، اجازه سبقت ندادن، بوق زدن طولاني و ساير رفتارهاي اين چنيني خشم خود را نشان مي‌­دهند.

براي شناخت بيشتر در زمينه ابعاد شخصيت كليك كنيد.

شخصيت منفعل

شخصيت منفعل، به گروهي از انسان­‌ها گفته مي­‌شود كه قدرت تصميم گيري در شرايط مختلف را نداشته و همواره تابع رفتار ديگران هستند. آن­‌ها نمي­‌توانند در هيچ يك از امور زندگي مستقلانه و به تنهايي تصميم بگيرند و هميشه صرفا اجرا كننده راي و تصميم ديگران خواهند بود. افراد منفعل در رانندگي احتمالا تحت تاثير سايرين قرار مي‌گيرند، در مقابل تخلفات و نقض حقوقشان سكوت مي­‌كنند و يا در بياني آشناتر به همه رانندگان مقابل اجازه مي‌­دهند كه مقدم بر آن­‌ها حركت كنند.

ارتباط شخصيت ها با رانندگي | سبك شخصيتي حل مسئله

انسان­‌ها به شكل­‌هاي مختلفي مسائل و مشكلات زندگيشان را حل مي­‌كنند، به طور كلي و در يك دسته بندي ساده مي‌­توان بيان داشت كه برخي از انسان‌ها با مسائل به شيوه‌ه­اي منطقي و برخي ديگر به شكل هيجاني برخورد مي­‌كنند. يكي از شرايطي كه نياز به تصميم­‌گيري و حل مسئله دارد، رانندگي و به خصوص برخورد با راننده­‌هاي ديگر است. يك راننده با سبك حل مسئله هيجاني، هنگام برخورد با راننده ناشي و يا تخلف از قوانين توسط ديگران، به احتمال زياد عصباني شده و يا عكس­‌العملي مشابه نشان خواهد داد. اما يك راننده با سبك حل مسئله منطقي، به جاي توجه به رانند‌ه­‌هاي ديگر به شرايط و وضعيت خودش مي‌انديشد.

 

سوالات متداول

آيا امكان دارد كه يك فرد چند سبك شخصيتي داشته باشد؟

بله. مثال­‌هايي كه در بالا ذكر شد، هركدام مي‌تواند با توجه به علل مختلفي بروز پيدا كند. براي مثال سبقت غير مجاز، مي‌­تواند يك رفتار تكانه­‌اي، خشمي منفعلانه و يا تلاشي براي خودنمايي و نمايش باشد.

براي آشنايي بيشتر در زمينه اختلالات شخصيت كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباط شخصيت ها با رانندگي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.


منبع: ارتباط شخصيت ها با رانندگي چگونه است؟

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.