جلب اعتماد همسر آن هم بعد از شكستن يك عهد، مانع از بزرگ شدن شكاف در رابطه زناشويي خواهد شد. بياعتمادي، عدم تلاش زوجين و مقصر دانستن ديگري در بسياري از موارد تبديل به يك معضل بزرگتر شده و در طول زمان مسائل را پيچيده ميكند. عهد شكني از هر نوع و با هر شدتي كه باشد عامل اصلي بياعتمادي بين زوجين است. جلب اعتماد در هر مرحله از رابطه اهميت داشته و نياز به يك تلاش مداوم دارد. براي داشتن يك رابطه سالم و شاد هر دوي شما به آرامش روحي كه از طريق اعتماد بدست آمده باشد، نياز داريد. وفاداري و پايبند بودن در رابطه لازمه اعتماد است اما بايد بدانيد اين مفاهيم تنها مربوط به تعهد در رابطه جنسي نبوده بلكه اعتماد داراي مفهوم عميقتري است كه در ادامه اين مطلب درباره حفظ و ايجاد آن صحبت كردهايم.
منبع: جلب اعتماد همسر | روش هاي افزايش و تجديد اعتماد همسر
چه زماني بايد جلب اعتماد همسر خود را جدي بگيريد؟
شاهد هستيم بسياري از زوجهاي جوان به جاي تجديد عهد و جلب اعتماد همسرشان، در مواقعي كه با مشكلي مثل خيانت روبهرو ميشوند، عجولانه تصميماتي از روي هيجان ميگيرند. گذشته از عهدشكني و روابط فرازناشويي موقعيتهاي مختلف ديگري هم ممكن است بياعتمادي را ايجاد كند.
بياعتمادي به هر دليلي كه ميان شما و همسرتان ايجاد شده باشد، براي گذر از آن نياز به تلاش مشترك هردوي شماست. البته كسي كه موجب بياعتمادي شده مسئوليت بيشتري دارد، اما اين موضوع، توجيه خوبي براي منفعل بودن شما در رابطه نيست. بنابراين طرفي كه بياعتمادي را ايجاد كرده بايد مسئوليت را قبول كرده و براي نشان دادن حسن نيت خود تلاش كند. در عين حال طرف مقابل هم بايد در جهت اعتماد دوباره گام بردارد و تمام مسئوليت را به ديگري واگذار نكند.
مراحل جلب اعتماد همسر
اگر به دنبال جلب اعتماد همسر هستيد براي به دست آوردن اعتماد او بهتر است از مراحل زير عبور كنيد. حتي اگر به تازگي كاري كردهايد كه اعتماد شريكتان سلب شده است، براي تجديد اعتماد بايد تلاش خود را بكنيد.
انتظار خشم او را داشته باشيد
در اولين برخوردها منتظر خشم وي باشيد. خشم و ناراحتي طبيعيترين عكس العملها در يك رابطه ضربه ديده است. شما صادقانه و خاضعانه تمام ماجرا را بدون پنهان كاري تعريف كنيد و اجازه دهيد شريكتان هيجاناتش را تخليه كند.
آرام كردن او با پذيرش مسئوليتها از راه هاي جلب اعتماد همسر
تمام مسئوليت اتفاقي كه افتاده است را بپذيريد و اشتباه خود را قبول كنيد. با بيان جملهاي مثل "من ميدانم كار خيلي بدي كردهام و در برابر تو مقصرم نشان دهيد كه او و رابطه تان ارزشمند است.
براي آگاهي بيشتر در زمينه افزايش مسئوليت پذيري كليك كنيد.
با عذرخواهي نشان دهيد او را درك ميكنيد
با فروتني عذرخواهي كنيد. اين اولين گامي است كه به سمت جلب اعتماد وي ميتوانيد برداريد. احساسات وي را تصديق كنيد و به او بفهمانيد از كاري كه كردهايد عميقا پشيمان هستيد. فراموش نكنيد انكار كردن و كوچك جلوه دادن كارتان يا بيان دلايلي كه شما را به اين عهدشكني وادار كرده است، فقط آتش خشم وي را شعله ورتر ميسازد و شما را فردي بهانهتراش و غيرقابل اعتماد جلوه ميدهد. آسيبهاي دروغ گفتن به همسر بسيار خطرناكتر ميتواند باشد.
به دنبال جبران كردن گذشته از راه هاي جلب اعتماد همسر
از همسرتان بپرسيد چه كاري براي جبران ميتوانيد بكنيد؟ ممكن است اشتباه شما غيرقابل جبران باشد ولي پرسيدن اين سوال به شريكتان حس خوبي ميدهد و نشان ميدهد شما واقعا در صدد جبران هستيد. بايد به مواردي كه قول آن را دادهايد، متعهد بوده و به آنها عمل كنيد. قولي بدهيد كه مطمئن باشيد ميتوانيد به آن عمل كنيد.
با اعتماد سلب شده خود چه كنم؟
اگر شما فردي هستيد كه بياعتماد شدهايد، اول بررسي كنيد كه چه اتفاقي افتاده است. سعي كنيد كل مسئله و ماجرا را به صورت شفاف بفهميد. سعي نكنيد احساساتتان را سركوب كنيد يا خود را بيتفاوت نشان دهيد. كاملا متوجه احساسات خود باشيد و به خود زمان دهيد و حرفهاي همسرتان را بشنويد. ببينيد آيا از كاري كه كرده پشيمان هست يا نه؟ قصد عذرخواهي دارد يا نه؟
اگر از شما عذرخواهي كرد، فكر كنيد ببينيد ميتوانيد بگذريد؟ اين شماييد كه بايد تصميم بگيريد. پس صبور باشيد و صحبت كنيد. توقعاتتان را بيان كنيد و بگوييد در چه صورتي او را ميبخشيد و از اين پس چه ميخواهيد؟
اگر مشكل شما حادتر است، مثلا خيانت رخ داده يا آسيبي كه به شما وارد شده بيش ازحدي است كه بتوانيد بگذريد؛ بهتر است از فردي قابل اعتماد جهت تصميم گيري مشورت بگيريد. اما از آنجا كه در چنين شرايطي احساسات بر شما غلبه ميكنند نصيحتها كمترين تاثير را خواهند داشت. مشاوران روانشناسي با آگاهي از احساسات و هيجانات شما ميتوانند شما را براي گرفتن يك تصميم گيري مناسب هدايت كنند.
راهكارهاي كلي افزايش و جلب اعتماد همسر
1- به تعهدات خود پايبند باشيد. هر دفعه كه قولي بدهيد و به آن عمل نكنيد زمينه را براي كم شدن اعتماد طرف مقابلتان فراهم ميكنيد.
2- به همسرتان نشان دهيد كه حواستان به او هست و خواستهها و نيازهايش را در نظر ميگيريد. اين به معني ناديده انگاشتن خودتان نيست بلكه بايد تعادلي بين خواستههاي خود و خواستههاي شريكتان برقرار كنيد.
3- حواستان باشد رازهاي وي را فاش نكنيد. اين كار شديدا به اعتماد وي آسيب ميرساند.
4- اگر ميخواهيد به شما اعتماد كنند، خودتان هم بايد اعتماد متقابل داشته باشيد.
5- اشتباهاتتان را بپذيريد. هر انساني اشتباهاتي مرتكب ميشود، مهم اين است كه اشتباهاتتان را بپذيريد و آنها را تكرار نكنيد.
6- به حريم خصوصي شريكتان وارد نشويد و در آن سرك نكشيد. هر كس نياز به فضاي خصوصي دارد. سعي كنيد اين مرز را شناسايي كنيد و به آن احترام بگذاريد.
7- از شريكتان در مواقع لزوم حمايت كنيد و به او ثابت كنيد كه در مواقع بحراني ميتوانيد به كمكش بشتابيد و اينگونه جلب اعتماد همسر خود را بدست آوريد.
8- به درد و دلهاي او گوش دهيد و حواستان باشد از آنچه كه در موردش ميدانيد در مواقع بحراني عليهاش استفاده نكنيد. اين كار شديدا اعتماد ميان فردي را از بين ميبرد.
9- از كلمات تحقيرآميز و فحشهاي ركيك بپرهيزيد.
10- در صدد حل اختلافات و درمان آسيب هاي خيانت به كمك متخصصان و مشاوره خيانت باشيد.
سوالات متداول درباره جلب اعتماد همسر
آيا شوهري كه يك بار خيانت كرده، باز هم خيانت خواهد كرد؟
هنوز هيچ آزمايش يا راهكار مشخصي به وجود نيامده است كه به ما بگويد آيا كسي كه يك بار به همسرش خيانت كرده است، صددرصد دوباره اين كار را خواهد كرد يا نه. اما يك سري نشانهها هستند كه ميتوانند درباره اين موضوع به ما سرنخ بدهند. مهمترين اين سرنخها آن است كه مشخص شود آيا رفتار خيانت آميز همسر، يك اتفاق بوده است و يا اينكه او مبتلا به يك اختلال يا مشكل رواني است؟ در زمينه متخصصان روان شناسي و مشاوره ميتوانند به شما كمك كنند.
خيانت همسرم باعث آسيب به فرزندم ميشه؟
اين مسئله ميتواند با توجه به سن فرزند تاثيرات متفاوتي را ايجاد كند. به عنوان مثال فرزندان تا قبل از تجربه بلوغ، ممكن است به شدت در خود فرو رفته و يا پرخاشگر شوند. بياشتهايي، بدغذايي، افت تحصيلي، كج خلقي، ناخن جويدن، شب ادراري و كابوسهاي شبانه از جمله ديگر علائمي است كه اين كودكان از خود بروز ميدهند. ممكن است كودك علائمي از جمله بياشتهايي عصبي و يا بيماريهاي روان تني را نيز بروز دهد. همچنين نوجوانان نيز در اين شرايط واكنشهاي توام با پرخاشگري و مشكلات متعدد سازگاري را بروز ميدهند و گيج و آشفته ميشوند.
براي دريافت مشاوره در زمينه جلب اعتماد در ارتباطات ميان فردي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع: جلب اعتماد همسر | روش هاي افزايش و تجديد اعتماد همسر