مشكلات روابط زناشويي مجموع تمام مسائلي است كه در ارتباطات و كنشهاي بين زن و شوهر انجام ميشود. روابط جنسي، مسائل مربوط به شغل و خانه داري، ارتباط با خانوادهها و دوستان، سلايق و علايق دو طرف و... همه و همه در حوزه روابط زناشويي قابل بررسي هستند. مشكل در هر قسمتي از زندگي، ميتواند ريشه دار شده و به مرور زمان به زندگي آسيب برساند. در اين شرايط نصيحتها و راهنماييهاي ديگران نيز اثر خود را از دست ميدهد و حتي ممكن است اين ميانجيگريها روابط زناشويي را بدتر كند. زوجين ميتوانند با صحبت در مورد مشكلات، راهكاري براي حل آنها پيدا كنند. آگاهي از دلايل مشكلات زناشويي در حل آنها به شما كمك ميكند.
منبع: مشكلات روابط زناشويي | از علل تا راههاي حل مشكلات زناشويي
مشكلات روابط زناشويي
حوزه مشكلات روابط زناشويي بسيار گسترده است و گاهي افراد به اشتباه، روابط زناشويي را فقط رابطه جنسي تلقي ميكنند. همانطور كه گفته شد رابطه زناشويي، مجموع تمام جزئيات زندگي زن و شوهر است و هر كدام ميتواند نقصي داشته باشد. اين نواقص بايد به سرعت برطرف شده تا روي ديگر جنبههاي رابطه تاثير نگذارد. در ادامه، اصلي ترين مسائل روابط زناشويي را بررسي ميكنيم:
1. مشكلات روابط زناشويي در رابطه جنسي
اصلي ترين و مهم ترين دغدغه زوجين، اختلافات بر سر روابط جنسي با همسرشان است. بي ميلي يكي از طرفين، درخواست زياد همسر براي رابطه و نارضايتي از رابطه، شايع ترين مباحث در اين زمينه هستند. لازم است كه زن و شوهر درمورد خواستهها و وظايف خود نسبت به همسرشان آگاه باشند و در جايي غير از تختخواب، در اين مورد بحث و تبادل نظر كنند. اگر نتوانستند با هم درباره تفاوتها به توافقي برسند، حتما براي دريافت مشاوره جنسي اقدام كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره جنسي كليك كنيد.
2. مشكلات روابط زناشويي پس از زايمان
در اكثر موارد، ميل جنسي زنان بعد از زايمان كاهش مييابد و اين مساله باعث نگراني زن و شوهر ميشود. در صورت ناآگاهي، ممكن است اين مساله ساده و طبيعي به مشكلات جدي و پيچيدهاي ختم شود. در حالي كه اين مساله موقتي است و پس از مدتي و با عادي شدن سطح هورمونها، به حالت قبل بر ميگردد. مشاوره جنسي در اين شرايط بسيار تاثير گذار است.
3. مشكلات مالي در روابط زناشويي
شكايت درباره اين مسئله عمدتا از طرف زنان مطرح ميشوند. بافت فرهنگي ما به نحوي است كه وظيفه تامين هزينههاي منزل به عهده شوهر است و اگر او در اين زمينه ناتوان باشد و زن در تامين هزينهها به او كمك نكند، فشار حاصل از اين مسئله به كشمكشهاي فراواني ختم ميشود. در طرف ديگر اين قضايا، خساست همسر نيز دغدغه بسياري از خانم هاست. اينكه همسرشان دسترسي آنها را به پول محدود كرده و نيازهاي خانواده را با وجود داشتن پول، به خوبي برآورده نميكند.
4. ارتباط و آشنايان
يكي ديگر از مشكلات روابط زناشويي، ارتباطات زن و شوهر و تاثير مخرب آنها روي زندگي زوجين است. خانوادههاي زن و شوهر، اصلي ترين نقش را در اين اختلافات بازي ميكنند و با دخالتهايشان ميخواهند زندگي فرزندشان آنگونه شود كه آنها دوست داشته و يا ميخواستهاند. زن و شوهر بايد بدانند كه خانواده مستقلي دارند و نسبت به زندگي زناشويي متعهد هستند؛ پس بايد نصايح و راهنماييهاي ديگران را تا حدي معقول بشنوند.
بسياري از زوجين اظهار دارند كه همسرشان او را در كنار خانواده خود فراموش كرده و از اين مساله گلهمند هستند. لازم است كه زوجين درباره اين مسئله با هم بحث و تبادل نظر داشته باشند، توقعات و انتظارات خود را بيان كنند و درصورت عدم نتيجه، به زوج درمانگر مراجعه نمايند.
5. بد اخلاقي هاي همسر
يكي ديگر از شكايات عمده زوجين بر سر بد اخلاقي، پرخاشگري، بي احترامي، غر زدن، ارتباط ناسالم با فرزندان و... است. مسئله خلق و خو با اينكه تحت تاثير شرايط محيطي است، اما بيشتر از ژنتيك و محيط خانوادگي ناشي ميشود. در صورت بيمارگون بودن و بيش از حد بودن اين بدخلاقيها، مشكلات زوجين بيشتر شده و حضور يك روانشناس براي حل ريشه اي مسائل ضروري است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشكلات زوجين كليك كنيد.
6. مشكلات در روابط روزمره
بسياري از درگيريهاي پيچيده، بر سر مسائل كوچك اما در يك زمان طولاني رخ ميدهد. اختلاف نظر در رسيدگي به كارهاي منزل و وظايف خانه داري (خصوصا زماني كه زن شاغل است) ميتواند بسيار حساسيت برانگيز باشد. طبق بافت فرهنگي جامعه، مرد بيرون از خانه و زن در خانه فعاليت كند اما اين بافت امروزه دستخوش تغييرات فراواني شده است و زن و شوهر بايد حداقل در اوايل زندگي نسبت به تقسيم وظايف و مسئوليتها با هم به توافق رسيده و بر سر تعهدات خود بمانند.
7. اعتياد
از اعتياد به عنوان عامل خانمان سوز خانوادهها نام برده ميشود و اگر فردي درگير آن شود، تمام مشكلات بالا به همراه آن پيش ميآيد. اكثر جداييها و فسادها از اعتياد ناشي شده و آسيبهاي جبران ناپذيري به خود فرد، خانواده، اطرافيان و حتي جامعه خواهد زد. از طرفي گرايش به اعتياد و ترك مواد مخدر، رابطهاي دو طرفه با خانواده دارد. براي درك بهتر اين موضوع مقاله نقش خانواده در ترك اعتياد را مطالعه كنيد.
روزمرگي، آفت زندگي زناشويي
شايد براي شما سوال باشد كه چرا زوجين پس از يك ازدواج عاشقانه، به مرور زمان دچار عادت و ركود ميشوند. زوجين بايد بدانند كه زندگي شبانه روزي كنار يك نفر منجر به خستگي خواهد شد. برخي كارهايي كه ميتوانيد براي برطرف كردن برخي از مشكلات روابط زناشويي استفاده كنيد، عبارت اند از:
-هر دو طرف زماني براي تنها بودن و مستقل بودن داشته باشيد.
-درباره تمام مسائل، بدون سوگيري و قضاوت با هم صحبت كنيد.
-هرگز خود، همسر و خانوادهتان را با ديگران مقايسه نكنيد.
-سعي كنيد در تمام ابعاد زندگي خود تفاوت و تغيير ايجاد كنيد.
- مهارتهاي حل مسئله و مهارت سازگاري را ياد بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مهارت هاي حل مسئله كليك كنيد.
صحبت در مورد مشكلات روابط زناشويي
رابطه زناشويي به مراقبت بسياري نياز دارد؛ تنها عشق و علاقه و انتخاب صحيح همسر كافي نيست و بايد هرچند وقت يكبار رابطهتان را تقويت كنيد تا در روابط زناشويي خود با مشكل مواجه نشويد. صحبت كردن به حل مشكلات روابط زناشويي كمك ميكند. صحبت در اين زمينه اصولي دارد كه عبارتند از:
1. در يك فضاي آرام با همسر خود صحبت كرده و ريشه مشكلاتتان را پيدا كنيد.
2. ناراحتيها و مشكلات خود را در رابطه، ابراز كنيد. البته در بيان آنها دقت داشته باشيد تا همسرتان احساس نكند كه مورد قضاوت قرار گرفته است.
3. در حين صحبت به عقايد و نظرات يكديگر احترام بگذاريد تا مشكلات بيشتر نشود.
4. در نهايت يك راه حل مشترك براي حل مشكلات پيدا كنيد.
چگونه مشكلات زناشويي را حل كنيم؟
بسياري از علل مشكلات روابط زناشويي، با يك صحبت دوطرفه و محترمانه بين زوجين برطرف خواهد شد. هرگز مسائل كوچك زندگي را ناديده نگيريد، چراكه همين مشكلات كوچك كم كم به معضل و غدهاي تبديل خواهد شد كه حل كردن آن بسيار دشوار است. هركس سبك شخصيتي خود را دارد و راهنماييهاي ديگران صرفا ممكن است براي زندگي خودشان مناسب باشد. تا حد امكان سعي كنيد از روانشناسان و مشاوره روابط زناشويي و زوج درمانگر درخواست راهنمايي كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره روابط زناشويي كليك كنيد.
براي دريافت مشاوره در زمينه روابط زناشويي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع: مشكلات روابط زناشويي | از علل تا راههاي حل مشكلات زناشويي