اگر در دوران شيردهي باردار شدهايد، احتمالا سوالات زيادي برايتان مطرح شده است. آيا شيردهي در دوران بارداري براي سلامت من و فرزندانم مشكلي ايجاد ميكند؟ از شير گرفتن فرزند اول در چه زماني مناسب است؟ آيا ميتوانم هر دو را شير دهم؟ همه اين سوالات و احساسات قابل درك هستند، در حالي كه تصميم گيري درباره ادامه شير دهي و يا اصلا نگهداشتن جنين داخل شكم چندان آسان نيست. شناخت مزايا، خطرات و چگونگي آمادگي شما و فرزندتان براي از بين بردن آسيبها كمك ميكند تا تصميم بگيريد چه چيزي براي شما و فرزندانتان مناسب است. پيشنهاد ميكنيم مقاله بارداري را مطالعه كنيد.
منبع: بارداري در دوران شيردهي چه چالشهايي را به همراه دارد؟
شيردهي در دوران بارداري | احتمال حاملگي در دوران شير دهي
زنان بعد از زايمان حتي اگر به نوزاد خود شير ندهند حداقل تا شش هفته قدرت بارداري ندارند. اما بعد از شش هفته حتي اگر پريود نشده باشيد احتمال بارداري مجدد وجود دارد. در صورتي كه قصد بچه دار شدن نداريد بايد از روشهاي پيشگيري استفاده كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه احتمال حاملگي كليك كنيد.
علائم بارداري در دوران شيردهي
علائم بارداري در دوران شيردهي ممكن است كمي متفاوت باشد. يكي از اين علائم زخم سينه است. حتي اگر به نوزاد خود شير نميدهيد هم ممكن است اين زخمها به همراه درد در نواحي ظاهر شوند. علاوه بر اين بارداري در دوران شيردهي با خستگي مفرط و بيش از حد همراه است و نسبت به بارداري در حالت عادي در مدت زمان بيشتري به طول ميانجامد؛ چرا كه بدن مجبور ميشود مواد مغذي مورد نياز مادر و جنين را همزمان تأمين كند. در سه ماهه اول بارداري حالت تهوع مادر شدت ميگيرد. در اين شرايط بهتر است بيشتر از غذاهاي پروتئين دار استفاده كنيد. براي كسب اطلاعات از ديگر علائم بارداري كليك كنيد.
آيا شيردهي در بارداري خطري دارد؟
بسياري از زنان حامله نگرانند كه شيردهي در دوران بارداري باعث انقباضات خفيف در رحم و نتيجتا زايمان زودرس شود. در حالي كه در يك بارداري سالم اين انقباضات طبيعي است. اين نگرانيها از اين جهت است كه هورمون اوكسي توسين (هورمون آزاد كننده شير مادر)، تا حدي باعث تشديد انقباضات ميشود؛ اما مقدار اين هورمون به قدري كم است كه نميتواند منجر به زايمان زودرس شود. بهتر است بدانيد اين انقباضات براي جنين در حال رشد شما نيز مشكلي ايجاد نميكند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه زايمان زودرس كليك كنيد.
از طرفي هورمونهايي كه در دوران بارداري ترشح ميشوند نيز وارد شير شما شده و از اين طريق به كودك بزرگترتان منتقل ميشود؛ اما نگران نباشيد اين هورمونها براي كودك شما هيچ خطري ندارند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه دوران بارداري كليك كنيد.
چه زمانهايي شيردهي در بارداري ممنوع است؟
با اين كه شيردهي در بارداري امن در نظر گرفته شده، اما در مواردي نبايد به شيردادن ادامه داد. مواردي كه در آن شيردهي ممنوعيت دارد به شرح زير است:
_ اگر بارداري خطرناك داريد يا در معرض خطر زايمان زودرس هستيد
اگر دوقلو باردار هستيد
اگر رابطه جنسي در دوران بارداري منع شده باشد
اگر خونريزي يا درد رحمي داريد
توجه: با وجو شرايط بالا موضوع را با پزشك خود در ميان بگذاريد تا تعيين كند به شيردادن ادامه دهيد يا قطع آن بهتر است.
شيردهي در دوران بارداري | آيا كودكم آمادگي ورود بچه بعدي را دارد؟
براي به دنيا آوردن فرزند دوم يكي از جنبههايي كه بايد در نظر بگيريد اين است كه كودك بزرگتر شما چقدر آمادۀ پذيرش فرزند بعدي است. شخصيت، سن، الگوهاي تربيتي، پاسخ رفتاري و رواني كودك شما به حاملگي از جمله عوامل تعيين كننده ميزان آمادگي كودك هستند.
موضوع ديگر از شير گرفتن فرزند بزرگتر است. در اكثر مواقع شير مادر در ماههاي 4 تا 5 بارداري كم شده و يا طعمش تغيير ميكند؛ كودك در اين شرايط تمايلش به شير خوردن كم ميشود و زودتر از آن چه كه خودتان فكرش را ميكرديد، از شير گرفتن اتفاق ميافتد. اما گاهي كودك شما ممكن است به خاطر دلبستگياش به سينهتان، آمادگي جدا شدن از سينه مادر را نداشته باشد.
توجه كنيد كه اگر فرزند اول شما زير شش ماه است و شما حامله شدهايد، بايد به تغذيه او بيشتر اهميت بدهيد. لازم است از شير كمكي استفاده كنيد و غذاي كمكي را در وعدههاي بيشتري بدهيد چرا كه ميزان شير شما بسيار كم ميشود.
شيردهي در دوران بارداري | چطور دو تا بچه را با هم بزرگ كنم؟
بهتر است از خودتان بپرسيد كه آيا آماده آوردن فرزند ديگري هستيد؟ حاملگي و ورود كودكي ديگر ميتواند رابطه شما و فرزند اولتان را تحت تاثير قرار دهد. به علاوه مسئوليت شما بيشتر شده و انرژي بيشتري بايد صرف نگهداري از فرزندانتان بكنيد. اگر همسرتان در اين زمينه با شما همكاري ندارد، موضوع را به روشي موثر با او مطرح كنيد. با صحبت كردن درباره احساسات و نگرانيهايتان به دنبال راه حل باشيد. در اين جور مواقع ميتوانيد از كمك ديگران نيز بهره ببريد. شايد فكر كنيد، كمك پدر بزرگ و مادر بزرگ برايشان زحمت دارد؛ در حالي كه نگهداري از نوه حس كارآمد بودن به والدينتان ميدهد.
حتي اگر كسي را براي كمك نداريد، با گرفتن مشاوره كودك به دنبال بهترين روش براي كم كردن خستگي ناشي از وظايف مادري خود باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.
چالشهاي بارداري در دوران شير دهي
تغييرات فيزيكي مثل،حساسيت نوك پستان، تهوع، كاهش شير و... همزمان با شيردهي احتمالا برايتان دشواريهايي را به همراه خواهد داشت. با تمركز بر چيزي غير از عوامل ناراحت كننده ميتوانيد مقداري از احساسات بد خود بكاهيد.
بسياري از زنان نگراناند كه شير دادن موجب خستگي و بي حالي در بارداري شود. به همين دليل براي شير دادن دو دل ميشوند. اما طبق مشاهدات تغذيه با شير مادر به تنهايي باعث خستگي نميشود. در واقع نشستن و شير دادن به شما اين امكان را ميدهد كه استراحت كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه خستگي و بي حالي در بارداري كليك كنيد.
اهميت تغذيه مناسب در بارداري به همراه شيردهي
اگر تصميم به شير دهي در دوران بارداري داريد، پس بايد تغذيه بهتري براي حفظ سلامت جنين و كودك بزرگ تر خود در نظر بگيريد. در صورتي كه كودك اول شما غذاي كمكي ميخورد، شما بايد حداقل 500 كالري در روز دريافت كنيد و اگر كودكتان زير شش ماه است نياز به دريافت 650 كالري خواهيد داشت. توجه داشته باشيد اين ميزان كالري علاوه بر ميزان 350 كالري در سه ماهه دوم و 450 كالري در سه ماهه سومي است كه شما نياز داريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه شروع غذاي كمكي نوزاد كليك كنيد.
براي دريافت مشاوره در زمينه شيردهي در دوران بارداري مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع: بارداري در دوران شيردهي چه چالشهايي را به همراه دارد؟