طولاني شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نبايد طولاني شود؟

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

طولاني شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نبايد طولاني شود؟

۹۳ بازديد

طولاني شدن دوران عقد با چه مشكلاتي همراه است؟ بسياري از خانواده‌ها به دلايل مختلفي تصميم مي‌گيرند تا مدت زمان ميان مراسم عقد و جشن عروسي و آغاز زندگي را با فاصله‌اي در نظر بگيرند. اگرچه به وجود آوردن اين فاصله در بعضي مواقع يك راهكار مناسب براي سر و سامان بخشيدن به بسياري از مسائل است؛ با اين حال بسيار اهميت دارد كه اين فاصله را چه مدتي در نظر مي‌گيريد. با طولاني شدن دوران عقد، معمولا اتفاقات ناخوشايندي پيش مي‌آيد كه مي‌تواند لطمه‌هاي جبران ناپذيري به زندگي زوج‌ها وارد كند و حتي منجر به طلاق آن‌ها شود. آسيب‌هايي كه در طي اين دوران براي زوجين پيش مي‌آيد و همچنين راهكارهاي مديريت اين شرايط، موضوعي است كه در ادامه به آن خواهيم پرداخت پس همراه ما باشيد.

 تماس با مشاور



منبع: طولاني شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نبايد طولاني شود؟

زمان عقد كردگي چقدر بايد باشد

براي اين دوران از زندگي نمي‌توانيم قانوني تعيين كنيم. شما مي‌بايست با توجه به شرايط زندگي خودتان، به يك توافق برسيد. با اين حال توصيه روانشناسان و مشاوران خانواده اين است كه (هرچه كمتر، بهتر!). معمولا فاصله حدودي 6 ماه تا يك سال، توسط اكثر خانواده‌ها به عنوان فاصله عقد و عروسي مطلوب در نظر گرفته مي‌شود. به خاطر داشته باشيد كه هرچقدر اين زمان بيشتر از يك سال مي‌شود، شما به سمت خطر و پيامدهاي منفي در حال حركت هستيد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه طولاني شدن دوران عقد كليك كنيد.

 

دلايل طولاني شدن دوران عقد

1. باور اشتباه

يك تصور اشتباه در زمينه دوران عقد اين است كه طرفين مي‌خواهند باهم آشنا شوند. توجه داشته باشيد كه هرگونه آشنايي، مي‌بايست پيش از جاري شدن خطبه عقد صورت بگيرد. پس از وقوع عقد به لحاظ قانون كشور، شما زن و شوهر هستيد و اگر پس از اين دوران مي‌خواهيد شروع به آشنايي با همسرتان كنيد، بايد بپذيريد كه درصورت مخالفتتان، نمي‌توانيد به راحتي از همسرتان جدا شده و جدايي شما به منزله اقدام براي طلاق است. در نتيجه براي اينكه از بروز چنين تجربه‌اي در زندگي خود جلوگيري كنيد، هرگونه آشنايي و اختصاص زماني در اين زمينه را به دوران نامزدي موكول كنيد. اگر به لحاظ شرعي و يا سنت‌هاي خانوادگي با اين مسئله مخالفيد، مي‌توانيد ميان خود و همسرتان صيغه محرميت جاري كنيد.

2. سر و سامان دادن كارها از دلايل طولاني شدن دوران عقد

بسياري از خانواده‌ها، زماني را ميان عقد و عروسي در نظر مي‌گيرند تا بتوانند با فراغ بال بيشتري براي تهيه جهيزيه، خانه، جشن عروسي و يا ساير مسائل برنامه ريزي كنند. دلايلي نظير سربازي آقايان و يا ادامه تحصيل نيز، از جمله اين دلايل هستند.

اگرچه توصيه مشاوران خانواده اين است كه سعي كنيد حداقل بخشي از اين كارها را تا پيش از تاريخ عقد انجام دهيد، با اين حال اگر براي انجام اين كارها به زمان احتياج داريد، در نظر داشته باشيد كه برنامه ريزي‌ها به طريقي باشند كه تاريخ برگزاري مراسم عروسي، بيش از يك سال به عقب نيفتد.

3. بروز اتفاقات پيش بيني نشده

اتفاقاتي نظير فوت يكي از بستگان، يك مشكل مالي پيش بيني نشده، بيماري و يا هر دليل ديگري كه به طور ناگهاني در زندگي شما روي داده و برنامه‌هايتان را به هم ريخته است، مي‌تواند باعث عقد طولاني مدت شود. در اين شرايط سعي كنيد همراه همسرتان باشيد و براي متشنج نشدن اوضاع، شرايط را مديريت كنيد. درعين حال تا جايي كه ممكن است براي برگزاري مراسم عروسي دست به كار شويد.

4. نبود الزام از دلايل طولاني شدن دوران عقد

بسياري از مواقع، به ويژه در مواردي كه رابطه جنسي ميان دختران و پسران اتفاق مي‌افتد، آقايان براي تشكيل زندگي سرد مي‌شوند. در واقع آن‌ها احساس مي‌كنند آنچه را مي‌خواهند تقريبا به دست آورده‌اند و در نتيجه خيلي دليلي براي تسريع در روند تشكيل زندگي مشترك احساس نمي‌كنند.

5. لجبازي

چنانچه ميان زوجين و يا خانواده‌ها مشكلي پيش بيايد، طولاني كردن دوران عقد و يا خلف وعده در زمينه برخي از قول و قرارها، ممكن است از جانب آقايان اتفاق بيافتد، در واقع آن‌ها، طولاني كردن اين زمان را دست آويزي براي به كرسي نشاندن نيات خود قرار مي‌دهند.

 

مشكلاتي كه با طولاني شدن دوران عقد ايجاد مي‌شود

1. نبود حريم خصوصي

زوج‌ها در دوران عقد، معمولا يا در خانه خانم و يا منزل آقا هستند. آن‌ها در اين شرايط حريم خصوصي ندارند و در صورتي كه هر اتفاقي ميان آن‌ها پيش بيايد ديگران از آن خبر خواهند داشت. اگر ميان زوجين درگيري لفظي پيش بيايد و يا با هم قهر باشند، اين مسئله از چشم خانواده‌ها پنهان نمي‌ماند و به عبارتي همه از هر آنچه در زندگي آن‌ها پيش مي‌آيد خبر دارند.

2. دخالت اطرافيان از مشكلات طولاني شدن دوران عقد

هنگامي كه شما حريم خصوصي براي خود نداريد و ديگران در جريان مسائل شما قرار مي‌گيرند، به تبع به خودشان اجازه مي‌دهند، در مورد اين مسائل اظهار نظر كنند. به دنبال اين اظهار نظرها و دخالت‌ها، عنان زندگي از دست شما خارج مي‌شود. چه بسا بسياري از اوقات اين دخالت‌ها باعث به وجود آمدن كدورت‌هايي ميان خانم و يا آقا با خانواده همسرانشان مي‌شود.

3. التقاط مسئوليت‌ها

هنگامي كه شما در دوران عقد هستيد، هم عضوي از خانواده بوده و هم نقش همسري داريد. بسياري از مواقع اين دو نقش براي شما تعارضاتي ايجاد مي‌كنند و نمي‌دانيد به كدام يك از آن‌ها توجه بيشتري داشته باشيد. براي مثال فرض كنيد شما به عنوان يك خانم، مي‌خواهيد با خانواده به يك سفر برويد، در عين حال، همسرتان از شما خواسته تا به اين سفر نرويد و كنار او باشيد. در اين شرايط چه مي‌كنيد؟ به عنوان عضوي از خانواده‎اي كه هنوز با آن‌ها زندگي مي‌كنيد به سفر مي‌رويد و يا به عنوان همسر مردي كه از شما تقاضا دارد در خانه بمانيد، از سفر صرف نظر مي‌كنيد؟

اين مسئله به ويژه در ارتباط با مسائل مالي خودش را نشان مي‌دهد. خانم‌ها پس از دوران عقد، ترجيح مي‌دهند نيازهاي ماليشان را با همسرشان در ميان بگذارند. بر اساس قانون نيز، تمامي هزينه‌ها برعهده شوهر است. اما در عرف كشور ما، تامين احتياجات دختر خانم‌ها تا پيش از عروسي برعهده خانواده است. در اين ميان چه مي‌توان كرد؟ بسياري از خانم‌هايي كه دوران عقد طولاني را تجربه كرده‌اند، با اين موضوع درگير بوده‌اند كه خانواده و همسرشان هر يك به نوعي از تامين احتياج مالي آن‌ها شانه خالي مي‌كند.

4. برقراري روابط جنسي از مشكلات طولاني شدن دوران عقد

عقد طولاني مدت براي بسياري از خانم‌ها و آقايان باعث مي‌شود تا وارد رابطه جنسي با يكديگر شوند. اين مسئله اگرچه حق طبيعي شماست و كسي نمي‌تواند شما را بابت آن سرزنش كند اما در نظر داشته باشيد كه اگر در اين دوران به مشكل برخورده و تصميم به جدايي بگيريد، پيامدهاي منفي بسياري براي شما خواهد داشت.

5. بروز كدورت و اختلاف

بلاتكليفي و شرايط نامناسب موجود، باعث به وجود آمدن اختلاف‌ها و درگيري‌هايي ميان زوجين مي‌شود و در پي آن دلخوري‌ها و سردي‌هايي در رابطه ايجاد مي‌شود كه جبران آن‌ها شايد نياز به زماني طولاني داشته باشد. حتي بعضي مواقع طرفين احساس مي‌كنند كه ديگر نمي‌توانند اين شرايط را تحمل كنند و تصميم به جدايي مي‌گيرند. اين درحاليست كه اگر آن‌ها در شرايط باثبات تري زندگي مي‌كردند، بسياري از اين مشكلات قابل مديريت كردن و حل شدن بود. مطالعه مقاله دوران نامزدي به شما كمك خواهد كرد تا به بتوانيد با اين دوران و مشكلات آن به طور كامل‌تري آشنا شويد و بتوانيد شرايط را مديريت كنيد.

 

راهكارهايي براي مديريت شرايط در عقد طولاني مدت

1. فاصله با خانواده‌ها را رعايت كنيد

برخي از زوجين بعد از دوران عقد اكثر روزها در كنار هم هستند. اين به آن معناست كه خانم يا آقا، رفت و آمد بسياري به منزل خانواده همسرش دارد و يا بيشتر روزهاي هفته را در آن خانه زندگي مي‌كند. تا جايي كه امكان دارد از اين شرايط پرهيز كنيد. براي رفت و آمد به خانه يكديگر قوانين مشخصي را در نظر بگيريد. حضور بيش از حد شما در خانواده همسرتان، به اين معناست كه شما اجازه بسياري از دخالت‌ها را به آن‌ها مي‌دهيد و يا زمينه را براي بروز برخي كدورت‌ها ايجاد مي‌كنيد. سعي كنيد ارتباطتان را در يك حد منطقي و معمول نگه داريد.

2. براي ديدار با همسرتان برنامه ريزي كنيد

اگرچه شما در دوران عقد همواره دلتنگ همسرتان هستيد و دلتان مي‌خواهد كنار او باشيد، با اين حال سعي كنيد اين ماجرا را مديريت كنيد. شما بايد بتوانيد ميان دوران عقد و دوران زندگي مشترك كه هميشه در كنار هم هستيد تمايزي ايجاد كنيد. در غير اين صورت ممكن است بعضي چيزها براي شما و همسرتان عادي شده و هنگام شروع زندگي مشترك، تازگي نداشته باشد.

3. حد و مرزها را از ابتدا مشخص كنيد

از روز اول با همسرتان به خوبي راجع به مسائل مختلف صحبت كنيد تا بعدها دچار مشكل نشويد. راجع به حدود رابطه جنسي در دوران عقد، مديريت مسائل مالي، روزهاي حضور در خانواده همسرتان و هرچيزي كه فكر مي‌كنيد ممكن است محل اختلاف ميان شما و طرف مقابل بشود، صحبت كنيد. به خاطر داشته باشيد كه شما نمي‌توانيد به جاي طرف مقابل فكر كنيد كه او با برخي مسائل مشكلي ندارد و يا دارد. شما مي‌بايست نظرش را از او بپرسيد.

4. هنگام طولاني شدن دوران عقد قدردان باشيد

هنگام عقد طولاني مدت از همسرتان، خانواده او و همچنين خانواده خودتان بابت فشاري كه در اين شرايط تحمل مي‌كنند تشكر كنيد. اجازه دهيد آن‌ها بدانند كه شما متوجه زحماتشان هستيد.

كلام آخر

در نظر داشته باشيد كه در عقد طولاني مدت شرايط ممكن است به گونه‌اي پيش برود كه با تمام تلاش‌هايي كه انجام مي‌دهيد بازهم نمي‌توانيد اين شرايط را تحمل كنيد و قادر نخواهيد بود اوضاع را كنترل كنيد. در اين صورت لازم است كه شما با مراجعه به يك زوج درمانگر به كاهش مشكلات خود كمك كنيد تا بتوانيد زندگي شيريني را شروع كنيد.

براي آشنايي بيشتر در زمينه زوج درماني كليك كنيد.

 

سوالات متداول

بهترين مدت زمان براي دوران عقد چقدر است؟

در اين مورد نمي‌توان يك عدد قطعي و مشخص بيان كرد، اما تلاش كنيد تا جايي كه مي‌توانيد اين مدت را كوتاه‌تر كنيد. به طور معمول بيشتر شدن اين زمان از يك سال، باعث بروز مشكلاتي مي‌شود. براي پيشگيري از مشكلات آتي حتما مشاوره ازدواج دريافت كنيد.

چرا نبايد دوران عقد طولاني شود؟

به دليل مشكلات و پيامدهاي منفي عقد طولاني مدت نظير دخالت اطرافيان، ناتواني در برقراري تعادل ميان وظايف همسري و خانواده، نبود حريم خصوصي و... بهتر است اين مدت زمان كوتاه باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه طولاني شدن دوران عقد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.


 

منبع: طولاني شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نبايد طولاني شود؟

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.