نقش پدر در تربيت فرزندان

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

نقش پدر در تربيت فرزندان

۹۴ بازديد

در بسياري از خانواده‌ها نقش پدر در تربيت فرزندان در پي تاكيد بر نقش مادران در اين امر، ناديده و كمرنگ انگاشته مي‌شود. در چنين خانواده‌هايي پدر تنها مسئول تامين مخارج خانواده است. هرچه اين ديدگاه در خانواده‌اي قوي تر باشد، روابط بين پدر با فرزندان از صميمت كمتري برخوردار بوده و شاهد يك شكاف ميان آن‌ها خواهيم بود. در اين وضعيت هرچقدر هم كه مادر در تربيت فرزندان تلاش خود را انجام دهد؛ بخش مربوط به پدر را نمي‌تواند جبران كند. طبق تحقيقات، پدران در ايجاد اعتماد به نفس، شناخت احساسات، يادگيري سالم و مقابله با استرس كودكان نقش اساسي ايفا مي‌كنند و در صورت سهل انگاري در امر تربيت؛ كودكان دچار نوعي از ناامني، عصبانيت و ديگر مشكلات مي‌شوند. ما در اين مقاله به بررسي دقيق‌تر اين موضوع با توجه به تجارب متخصصان در جلسات مشاوره كودك پرداخته‌ايم پس همراه ما باشيد.

منبع: نقش پدر در تربيت فرزندان

در بسياري از خانواده‌ها نقش پدر در تربيت فرزندان در پي تاكيد بر نقش مادران در اين امر، ناديده و كمرنگ انگاشته مي‌شود. در چنين خانواده‌هايي پدر تنها مسئول تامين مخارج خانواده است. هرچه اين ديدگاه در خانواده‌اي قوي تر باشد، روابط بين پدر با فرزندان از صميمت كمتري برخوردار بوده و شاهد يك شكاف ميان آن‌ها خواهيم بود. در اين وضعيت هرچقدر هم كه مادر در تربيت فرزندان تلاش خود را انجام دهد؛ بخش مربوط به پدر را نمي‌تواند جبران كند. طبق تحقيقات، پدران در ايجاد اعتماد به نفس، شناخت احساسات، يادگيري سالم و مقابله با استرس كودكان نقش اساسي ايفا مي‌كنند و در صورت سهل انگاري در امر تربيت؛ كودكان دچار نوعي از ناامني، عصبانيت و ديگر مشكلات مي‌شوند. ما در اين مقاله به بررسي دقيق‌تر اين موضوع با توجه به تجارب متخصصان در جلسات مشاوره كودك پرداخته‌ايم پس همراه ما باشيد.

منبع: نقش پدر در تربيت فرزندان

 

اهميت نقش پدر در تربيت فرزندان

 

همانطور كه گفته شد حضور و رفتار پدر در زندگي و تربيت فرزندان اهميت زيادي دارد، عدم حضور پدر (يا موثر نبودن) مي‌تواند به بخش‌هاي مختلف شخصيتي و زندگي فرزندان آسيب بزند. با اتخاذ سبك فرزندپروري مناسب لازم است تا از اين آسيب‌ها بكاهيد. اما تنها حضور پدر كافي نيست، براي داشتن نقش پدر خوب به موارد زير توجه كنيد.

براي اطلاع بيشتر در زمينه سبك هاي فرزندپروري و ويژگي‌هاي پدر خوب كليك كنيد.

رشد احساسات

بودن پدر در كنار فرزندان بر شخصيت آن‌ها تاثير مي‌گذارد. بچه‌ها به صورت آگاهانه و ناآگاهانه ويژگي‌هاي زيادي را از پدر به ارث مي‌برند. به راحتي مي‌توانيد مشاهده كنيد فرزندان افرادي كه اجتماعي هستند بيشتر به اجتماعي بودن سوق پيدا مي‌كنند. نوع رفتار و نحوه صحبت شما با فرزندانتان موجب مي شود تا احساسات او تحريك شده و رشد بيابد.

پيشرفت تحصيلي و شناخت استعدادها

 

زماني كه فرزندتان در كنار شما زمان مناسبي را گذرانده باشد، آمادگي بهتري در زمينه‌هاي تحصيلي پيدا مي‌كند. او براي صحبت كردن و جلب رضايت شما اهميت قائل مي‌شود و در نتيجه سعي مي‌كند موفقيت‌هاي بيشتري را كسب كند. همچنين در اين راستا بيشتر سعي مي‌كند تا توانايي‌هاي خود را كشف كند. معمولا اگر شما به عنوان پدر او تحصيلات يا مهارت‌هاي سخن وري فردي بالايي داشته باشيد، او رشد بيشتري پيدا خواهد كرد.  

ارتباط گيري مناسب و كاهش پرخاشگري

شما به عنوان پدر خانواده يكي از مهم‌ترين الگوهايي هستيد كه كودك به آن نگاه مي‌كند و بر آن اساس رفتار مي‌نمايد. وقتي كه شما با همسرتان رابطه و ارتباط گيري مناسبي داشته باشيد، كودك مي‌تواند ارتباط سالم را بشناسد و در آينده با ديگران ارتباط سالم برقرار كند. وقتي شما و همسرتان حتي در زمان دعوا همچنان احترام يكديگر را نگه داريد، كودك تان مي‌آموزد كه احترام شما را حفظ كند و كمتر به پرخاشگري و رفتارهاي تكانشي رو بياورد.

بالا بردن اعتماد به نفس (خصوصا در دختران)

 

همانطور كه گفته شد پدر خانواده نقش مهمي در تربيت فرزندان خانواده دارد. زماني كه در رابطه كودك و والد اختلافاتي وجود داشته باشد، تاثيرات مخربي بر رفتار و اخلاق او مي‌گذارد. رابطه مثبت و سالم پدر با فرزند (خصوصا دختر) به صورت شگفت انگيزي باعث افزايش اعتماد به نفس فرزند مي‌شود. در صورتي كه پدر يك دختر با او محترمانه برخورد كند، اين دختر از تمام مردهاي زندگيش انتظار چنين رفتاري را دارد و براي خود شخصيت قابل احترامي را در نظر مي‌گيرد.

براي آشنايي بيشتر در زمينه رفتار پدر با دختر كليك كنيد.

مقاومت در مقابل استرس

ارتباط سالم و مناسب پدر با فرزند فقط بر دختران خانواده تاثير مثبت ندارد، افرادي كه رابطه مناسب تري با پدر خود دارند، در مقابل استرس توانايي‌هاي بهتري از خود نشان مي‌دهند. همچنين طبق پژوهش‌ها پسراني كه با پدرانشان ارتباط سالم تري دارند، در حل تعارضات و مسائل رقابتي بهتر عمل مي‌كنند. به بيان ديگر شما مي‌توانيد با ايجاد يك ارتباط سالم با فرزندتان احتمال درگير شدن او با افسردگي و ديگر ناراحتي‌ها را كم كنيد.

تفاوت نقش پدر در تربيت فرزندان دختر و پسر

هر پدري بر اساس شرايط مختلف، رفتار متفاوتي از خود بروز مي‌دهد. منظور از شرايط تعداد اعضاي خانواده، سن و سال پدر يا شرايط اقتصادي و... است.

مثلا ممكن است پدري در سنين نوجواني دخترش سخت‌گير شود در حالي كه پيش از آن به او آزادي بيشتري مي‌داد. به دليل تفاوت‌ها نمي‌توان رفتارها را پيش بيني كرد؛ اما هميشه پدر سعي مي‌كند در مورد روابط عاطفي آينده دخترش به صورت موثر و سازنده‌اي نقش داشته باشد. استحكام رابطه پدر و دختر، سلامت دختران را در بزرگسالي تضمين مي‌كند.

در رابطه پدر و پسري بيشتر زماني تعارضات شروع مي‌شود كه پسر در دوران نوجواني سعي مي‌كند مردانگي خود را ثابت كند. در اين سن معمولا صبور بودن و رفتار خردمندانه پدر را براي سازمان دهي تعارضات توصيه مي‌كنند تا رابطه دوستانه پدر و پسري دوباره برقرار شود. در نهايت بايد چنين گفت كه رابطه پدر با فرزندان در هر خانواده به صورت خاصي است كه نمي‌توان به سادگي آن را دسته بندي نمود. اما با نحوه برخورد با فرزندان در سن بلوغ از اين تعارضات بكاهيد. 

براي آگاهي درباره نحوه برخورد با فرزندان در سن بلوغ و رفتار پدر با پسر كليك كنيد.

نقش غيبت پدر در تربيت فرزندان

 

اگر پدر به هر دليلي در تربيت فرزند دخالت نكند و نقش خود را ايفا ننمايد يا حتي كودك احساسات او را نپذيرد؛ در زندگي كودك تاثيرات خطرناك بلند مدتي مشاهده خواهد شد. البته نبود هر كدام از والدين آسيب زننده است، خصوصا اگر فوت شده باشد. در چنين شرايطي حتما از مشاوران و روانشناسان در زمينه كودك كمك بگيريد.

ناامني و پرخاشگري

نوعي حس در كودكاني كه پدرشان حضور موثر نداشته، مشاهده مي شود كه به عنوان پذيرفته نشده، اضافي بودن يا ناامني قابل احساس است. اين افراد خشونت زياد و عصبانيت زيادي دارند كه گاه آن‌ها را بروز مي‌دهند و به شخصيت‌هاي ضد اجتماعي يا پرخاشگر معروف مي‌شوند يا آن‌ها را فرو مي‌خورند و به خود صدمه مي‌زنند.

بي اعتمادي در ارتباط

مشكل ديگري كه چنين كودكاني را تهديد مي‌كند، مشكلات عديده در ارتباط گيري و برقراري ارتباط با ديگران است. اين افراد به سختي مي‌توانند اطرافيان را باور كنند. در صورتي كه فرزندتان با مشكلات اين چنين درگير است، با دريافت مشاوره خانواده به حل مسائل به صورت ريشه‌اي بپردازيد.

براي اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره خانواده كليك كنيد. 

كلام آخر درباره نقش پدر در تربيت فرزندان

با گسترش طلاق در ميان خانواده‌ها معمولا كودكان با يكي از والدين خود زندگي مي‌كنند و اين مسئله باعث مي‌شود كه نقش يكي از والدين پررنگ شده و ديگري نقشي نداشته باشد و يا آنقدر ناچيز باشد كه به چشم نيايد. در كنار اين مسئله با ورود زنان به بازار كار نقشي برابر ميان والدين براي تربيت فرزندان شكل گرفته و حتي در برخي موارد زير نقش پدران بيشتر شده است. در مجموع هر اتفاقي كه رخ مي‌دهد و هر شرايطي كه پيش مي‌آيد نبايد بگذاريد كه روابط ميان شما با فرزندتان از بين برود. بسياري از مشكلات عاطفي ناشي از كمبود يكي از والدين در زندگي افراد است. در اين راستا لازم است كه پدر و مادر آموزش‌هاي لازم را فرابگيرند تا بدانند كه چه چيزي را بايد براي فرزندان خود بخواهند.

براي اطلاع بيشتر در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

ما نيز در مركز مشاوره حامي هنر زندگي شرايطي را براي شما فراهم آورده‌ايم تا بتوانيد به صورت تلفني و حضوري مسائل خود را با ما در ميان بگذاريد. در اين مركز، مشاوران برجسته و با سابقه چندين ساله در زمينه كودك و خانواده به شما كمك مي‌كنند تا در راستاي تربيت فرزند خود به بهترين شكل گام برداريد. همچنين در صورتي كه تنشي ميان شما و فرزندتان شكل گرفت راهكارهايي در جهت كاهش آن در پيش بگيريد. علاوه بر اين مي‌توانيد به صورت همزمان در زمينه هاي مختلف روانشناسي اعم از خانواده، ازدواج، اعتياد، جنسي، مشاوره شغلي، تحصيلي و ... خدمات دريافت نماييد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

سوالات متداول

نقش پدر در تربيت فرزندان بيشتر است يا مادر نقش پر رنگ تري دارد؟

در واقع نمي‌توان گفت كه كدام يك نقش پر رنگ تري دارند اما معمولا مادران مسئوليت تربيت فرزندان را به عهده دارند. با اين حال بايد توجه داشته باشيد كه زوجين به يك ميزان مي‌توانند نقش داشته باشند. 

براي آشنايي بيشتر در زمينه نقش مادر در تربيت فرزندان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نقش پدر در تربيت فرزندان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: نقش پدر در تربيت فرزندان

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.