اينسومينا يا بي خوابي يكي از اختلالات خواب است كه با دشواري در به خواب رفتن يا تداوم يافتن خواب مشخص ميشود. به همين دليل درمان بي خوابي به علت مشكلات و پيامدهايي كه ايجاد ميكند، ضرورت دارد. يكي از شايعترين علت بروز بي خوابي، استرس بيش از حد ناشي از مشكلات اقتصادي، اجتماعي و روابط خانوادگي آشفته ميباشد. بي خوابي و افسردگي نيز رابطهاي مستقيم با يكديگر داشته و باعث بي نظمي در زندگي فرد ميشوند. از طرفي بي خوابي ميتواند بسيار آزارنده باشد به خصوص زماني كه يك روز كاري يا تحصيلي مهم پيش رو داشته باشيد؛ چون باعث افت تمركز و عملكردتان ميشود. از همين رو با توجه به تاثيراتي كه بيخوابي بر بخشهاي مختلف زندگي ميگذارد، درمان آن از اهميت بالايي برخوردار است. در ادامه مقاله 5 راهكار ساده را بررسي ميكنيم كه خوابي راحت را برايتان به ارمغان خواهد آورد پس همراه ما باشيد.
منبع: درمان بي خوابي
اينسومينا يا بي خوابي يكي از اختلالات خواب است كه با دشواري در به خواب رفتن يا تداوم يافتن خواب مشخص ميشود. به همين دليل درمان بي خوابي به علت مشكلات و پيامدهايي كه ايجاد ميكند، ضرورت دارد. يكي از شايعترين علت بروز بي خوابي، استرس بيش از حد ناشي از مشكلات اقتصادي، اجتماعي و روابط خانوادگي آشفته ميباشد. بي خوابي و افسردگي نيز رابطهاي مستقيم با يكديگر داشته و باعث بي نظمي در زندگي فرد ميشوند. از طرفي بي خوابي ميتواند بسيار آزارنده باشد به خصوص زماني كه يك روز كاري يا تحصيلي مهم پيش رو داشته باشيد؛ چون باعث افت تمركز و عملكردتان ميشود. از همين رو با توجه به تاثيراتي كه بيخوابي بر بخشهاي مختلف زندگي ميگذارد، درمان آن از اهميت بالايي برخوردار است. در ادامه مقاله 5 راهكار ساده را بررسي ميكنيم كه خوابي راحت را برايتان به ارمغان خواهد آورد پس همراه ما باشيد.
منبع: درمان بي خوابي
اهميت خواب كافي و صحيح
تنظيم بودن ساعت زيستي بدن بر عملكرد ذهني و جسمي در طول روز تاثير زيادي دارد و مستقيما كيفيت زندگي تان را تحت تاثير قرار ميدهد. داشتن خواب مناسب در موقعيتهاي بحراني زندگي كه نيازمند تصميم گيريهاي بزرگ و حياتي هستيد به كمك شما ميآيد تا بهترين گزينههاي ممكن را انتخاب كنيد. بي خوابي و استرس رابطهاي مستقيم با يكديگر دارند. بي خوابي با تشديد و تداوم استرس، عملكرد كلي را مختل ميكند و افت شديدي در بازدهيتان ايجاد ميكند. همچنين در كنار اين مسائل بايد توجه داشته باشيد كه بي خوابي يكي از انواع اختلالات خواب است كه اگر به موقع درمان نشود ميتواند آسيب زا شود. بنابراين بسيار اهميت دارد كه خوابي كافي و صحيح داشته باشيد تا بتوانيد بهداشت جسمي و رواني خود را در بالاترين سطح نگه داريد.
براي آشنايي بيشتر در زمينه انواع اختلالات خواب كليك كنيد.
بي توجهي به درمان بي خوابي تشديد نشانه ها و پيامدها
اگر دچار بي خوابي و يا بي خوابي عصبي باشيد در زندگي روزمره خود با مشكلاتي از جمله خواب آلودگي در طول روز، خستگي مفرط، نداشتن انگيزه براي انجام كارها، اختلالات رفتاري، ضعف حافظه و ناتواني در تمركز مواجه ميشويد. همچنين زودرنج و عصباني بوده و تحمل بسياري از رفتارها نيز برايتان غير ممكن ميشود. به مرور اين مسئله تاثيرات خود را بر جنبههاي مختلف زندگي از جمله روابط اجتماعي، خانوادگي، تحصيلي و شغلي نيز ميگذارد. توجه داشته باشيد كه انسانها يك سوم عمر خود را در خواب به سر ميبرند و اگر قرار باشد در اين زمان با مشكلات متفاوتي روبهرو شويد مسلما طعم زيباي زندگي نيز براي شما تلخ خواهد شد.
براي شناخت بيشتر در زمينه بي خوابي عصبي كليك كنيد.
قبل از درمان دلايل بروز بي خوابي را شناسايي كنيد
علاوه بر مشكلات جسماني ذهن و روان نيز ميتوانند از دلايل بي خوابي باشند. براي درمان بي خوابي اگر علت اصلي آن يافت شود، درمان سريع تر و راحت تر روي خواهد داد. در ادامه برخي از شايع ترين علل بي خوابي را ذكر كردهايم. براي اطلاع از ديگر دلايل بي خوابي كليك كنيد.
_ استرس بيش از حد ناشي از طلاق، مرگ عزيزان، ورشكستگي يا از دست دادن شغل، مشكلات خانوادگي و ...
_ ابتلا به بيماري، مشكلات جسمي و رنجهاي عاطفي
_ عوامل محيطي نامناسب مانند سر و صدا، نور نامناسب، درجه حرارت نامناسب
_ مصرف برخي از داروها مانند داروهاي مخصوص آلرژي، افسردگي، فشار خون، آسم و....
_ مداخلات در برنامه خواب معمولي مانند مسافرت
درمان بي خوابي | درمان اينسومنيا
بيخوابي حاد ممكن است نياز به درمان نداشته باشد ولي اگر بي خوابي باعث ميشود كه در طول روز به دليل خواب آلودگي و خستگي دچار مشكل شويد؛ بايد به فكر اقدامات درماني باشيد. خوشبختانه اينسومينا يا بي خوابي قابل درمان است، پس به بهبودي خود اميدوار باشيد. كافيست با انگيزه كافي در جهت رفع عادات نادرست كه در بي خوابي موثر است تلاش كنيد. در ادامه 5 راهكار موثر براي درمان بي خوابي را براي شما آوردهايم.
1- تمرينات آرامش بخش
همان طور كه توضيح داديم عامل اصلي بي خوابي استرسهاي روزانه است پس لازم است قبل از خواب شرايطي را فراهم كنيد تا به آرامشي نسبي برسيد. براي اين منظور ميتوانيد از تكنيكهاي ريلكسيشن يا تمرينات مديتيشن استفاده كنيد. اين تكنيك با متمركز كردن حواستان به زمان حال، به مرور باعث كاهش استرس هايتان شده تا بتوانيد خوابي آرام بخش را تجربه كنيد. در كنار اين مسئله براي آنكه بتوانيد به آرامش نسبي دست يابيد لازم است كه همواره 30 دقيقه تا يك ساعت قبل از خواب از وسايل الكترونيكي از جمله گوشي موبايل و تلويزيون استفاده نكنيد و در اين زمان با خواندن كتاب و يا نوشتن به آرامش خود كمك كنيد.
براي آشنايي بيشتر با مديتيشن كليك كنيد.
2- به رژيم غذايي و زمان ورزش توجه كنيد
توصيه ميكنيم كه چند ساعت قبل از خواب از خوردن نوشيدنيهاي الكلي و همچنين كافئين دار خودداري نماييد چرا كه نوشيدنيهاي الكلي و كافئين دار محرك هستند و تا زماني كه اثرشان در بدن از بين نرفته باشد سبب بي خوابي يا به هم خوردن برنامه خواب ميشوند. توصيه ميشود قبل از خواب ميان وعدهاي سبك مصرف كنيد. همچنين از مصرف كربوهيدرات و قند نيز قبل خواب پرهيز نماييد چراكه بدن مشغول هضم اين مواد ميشود و خوابيدن براي شما مشكل خواهد شد.
مسئله مهم ديگر انجام ورزش به صورت روزانه است. ورزش منظم ميتواند كيفيت خواب و طول مدت خواب را بهبود بخشد. با اين حال توجه داشته باشيد كه ورزش بلافاصله قبل از خواب ممكن است بر روي بدن اثر محرك داشته باشد. پس بهتر است سه تا چهار ساعت قبل از خواب ورزش نكنيد.
3- ليست كردن مشغله هاي ذهني پيش از خواب
زماني كه روي تخت خود دراز كشيديد و متوجه ميشويد كه فكرتان درگير موضوعات مختلف است؛ بهتر است به جاي تلاش ناموفق براي خوابيدن، ليستي از دغدغههايتان تهيه كنيد، براي آن برنامه ريزي كنيد و در زماني مناسب خودتان را از دل آشوبي رها كنيد تا بتوانيد با خيال راحت بخوابيد.
4- تخت خوابتان را به محل كار بدل نكنيد
بهتر است تخت خواب خود را محدود به خوابيدن و داشتن رابطه جنسي كنيد و ديگر فعاليتها مانند تماشاي تلويزيون يا اضافه كاريهايتان را در محل خواب خود انجام ندهيد. چون اين فعاليتها باعث افزايش هوشياري ميشود و فرآيند خوابيدن را مشكل ميسازد. نكته مهم اين است كه تغيير در سبك زندگي ميتواند شما را به نتايج دلخواه برساند و به درمان بي خوابي كمك كند.
5- درمان شناختي رفتاري بي خوابي
اثربخشي درمان شناختي رفتاري، در درمان بي خوابي اثبات شده است. در اين شيوه درماني به شما كمك ميشود تا افكار و باورهاي نامناسب را شناسايي و تصحيح كنيد. در واقع افكار منفي، با افزايش سطح استرس و نشخوارهاي فكري نقش مهمي در بي خوابي ايفا ميكند. درمانگر با شناسايي خودگوييهاي منفي، به شما كمك ميكند تا در جهت رفع آنها قدم برداريد و با افزايش خودباوري در جهت رسيدن به اهداف خود حركت كنيد. روشهاي درمان علم روانشناسي بدون استفاده از دارو و دوري از عوارض داروها به درمان ميپردازد. براي آشنايي بيشتر در زمينه علم روانشناسي كليك كنيد.
پس اگر به دنبال راهي براي درمان ريشهاي و رفع مشكل اصلي بي خوابي خود هستيد از خدمات رواندرماني متخصصان استفاده نماييد. مشاوران ما نيز در مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي به صورت تلفني و حضوري آماده خدمت رساني به شما عزيزان ميباشند تا بتوانيد با درمان بي خوابي خود، مشكلات را كاهش دهيد و آسوده بخوابيد.
براي اطلاع از روند دريافت مشاوره تلفني كليك كنيد.
سوالات متداول
آيا بي خوابي ميتواند به اختلالات رواني منجر گردد؟
افرادي كه از بي خوابي رنج ميبرند همواره مستعد ابتلا به اختلال افسردگي هستند. در واقع ميتوان گفت كه بي خوابي يكي از نشانهها و علل افسردگي است. هنگامي كه فرد نيز به افسردگي دچار شد، اين دو مشكل تاثيرات متقابلي بر يكديگر ميگذارند كه باعث ميشود درمان به سختي صورت گيرد. از همين رو اگر علائم بي خوابي را در خود مشاهده كرديد بهتر است براي درمان اقدام نماييد.
براي آگاهي بيشتر در زمينه بي خوابي و افسردگي كليك كنيد.
آيا با دارو درماني ميتوان براي درمان بي خوابي اقدام كرد؟
مصرف ملاتونين و داروهايي مانند كليسيم و منيزيم ميتوانند كمك كننده باشند اما ابتدا سعي كنيد با روشهايي مانند تغيير در سبك زندگي و درمان هاي شناختي رفتاري اين مسئله را حل كنيد چراكه داروها معمولا تاثيرات خود را در كوتاه مدت ميگذارند و بعد از مدتي اگر دارو نخوريد نميتوانيد بخوابيد اما روشهاي روان درماني و تغييرات سازنده در شيوه زندگي، بنيادي هستند و به درمان قطعي منجر ميشوند.
براي دريافت مشاوره در زمينه درمان بي خوابي و دريافت راهكارهاي ساده براي درمان بي خوابي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع: درمان بي خوابي