دعواي پدر و پسر

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

دعواي پدر و پسر

۷۱ بازديد

دعواي پدر و پسر و اختلاف‌نظر ميان آن‌ها همواره در بسياري از خانواده‌ها ديده مي‌شود. اين مسئله اگرچه در اكثر مواقع با بالاتر رفتن سن پسران كاملاً از بين مي‌رود اما در برخي از موارد نيز مي‌تواند آسيب‌هاي جدي را به همراه داشته باشد. دلايل بسياري ازجمله اختلاف در عقيده يا آشنا نبودن با شيوه‌هاي صحبت در خانواده مي‌تواند باعث بروز دلخوري و اختلاف‌نظر ميان پدران و پسران شود. صرف‌نظر از اينكه دليل بروز اختلاف‌ها چيست مي‌بايست براي رفع اختلاف و بهبود ارتباط ميان پدران و پسران اقدام شود. به همين خاطر ما در اين مطلب راجع به دعواي پدر و پسر و راهكارهايي براي بهبود ارتباط ميان آن‌ها صحبت خواهيم كرد. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين خانواده با مسائل بيشتري راجع به حل تعارضات ميان پدران و پسران و بهبود ارتباط آن‌ها آشنا شويد.

منبع: دعواي پدر و پسر

دعواي پدر و پسر و اختلاف‌نظر ميان آن‌ها همواره در بسياري از خانواده‌ها ديده مي‌شود. اين مسئله اگرچه در اكثر مواقع با بالاتر رفتن سن پسران كاملاً از بين مي‌رود اما در برخي از موارد نيز مي‌تواند آسيب‌هاي جدي را به همراه داشته باشد. دلايل بسياري ازجمله اختلاف در عقيده يا آشنا نبودن با شيوه‌هاي صحبت در خانواده مي‌تواند باعث بروز دلخوري و اختلاف‌نظر ميان پدران و پسران شود. صرف‌نظر از اينكه دليل بروز اختلاف‌ها چيست مي‌بايست براي رفع اختلاف و بهبود ارتباط ميان پدران و پسران اقدام شود. به همين خاطر ما در اين مطلب راجع به دعواي پدر و پسر و راهكارهايي براي بهبود ارتباط ميان آن‌ها صحبت خواهيم كرد. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين خانواده با مسائل بيشتري راجع به حل تعارضات ميان پدران و پسران و بهبود ارتباط آن‌ها آشنا شويد.

منبع: دعواي پدر و پسر

 

دلايل دعواي پدر و پسر

كودكان معمولاً در سنين پايين‌تر تابع والدينشان هستند. علاوه بر اين به سبب محدود بودن دايره ارتباط و فعاليت‌هاي آن‌ها، معمولاً شاهد اختلاف چنداني ميان كودكان با والدينشان نيستيم. اين اختلافات به‌تدريج و با بزرگ‌تر شدن بچه‌ها ايجادشده و گسترش پيدا مي‌كنند. دلايل بسياري براي اختلاف و دعواي ميان پدر و پسر وجود دارد كه ازجمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

اختلاف سليقه و نسل

اختلافات نسلي ميان والدين و فرزندانشان گاها باعث مي‌شود كه آن‌ها بر سر مسائل مختلف دچار اختلاف‌نظر شوند. درصورتي‌كه اعضاي يك خانواده نتوانند زبان مشتركي براي صحبت كردن با يكديگر پيدا كنند دعوا و اختلاف‌نظر در ميان آن‌ها ادامه پيدا خواهد كرد. اين اختلاف‌نظرها مي‌تواند از مسائل ساده‌اي مثل نحوه لباس پوشيدن تا مشكلات جدي‌تري همچون انتخاب اصول و آداب زندگي را شامل شود. در اين شرايط معمولاً به والدين توصيه مي‌شود كه تلاش كنند با كمك گرفتن از مشاورين، راه‌هاي مناسبي را براي برقراري ارتباط با فرزندشان آموزش ببينند تا بتوانند علاوه بر متقاعد كردن آن‌ها راجع به ديدگاه‌ها و نظرات خود، ارتباطشان را نيز در وضعيت مطلوبي نگه دارند.

تلاش براي تربيت از دلايل دعواي پدر و پسر

پدران معمولاً نسبت به تربيت پسرانشان حساسيت بيشتري دارند و مي‌خواهند آن‌ها را با دقت بسياري تربيت كنند تا در آينده توانايي مديريت يك خانواده و انجام وظايفشان را داشته باشند. به همين دليل ممكن است سختگيري‌هاي بيشتري در تربيت پسرشان داشته باشند اما گاهي اوقات اين سختگيري‌ها باعث رنجش و ناراحتي فرزندان شده و دليلي براي بروز دعوا و اختلاف‌نظر مي‌شود. روانشناسان توصيه مي‌كنند براي آموزش نقش‌هاي جنسيتي به فرزندتان بهتر است به جاي صحبت كردن راجع به اين مسائل، اجازه دهيد تا فرزندتان از رفتار شما الگوبرداري كند. علاوه بر اين شما مي‌توانيد با محول كردن برخي از مسائل به فرزندتان او را با نقش‌هاي آينده و وظايفي كه مي‌بايست برعهده بگيرد آشنا كنيد.

براي اطلاع بيشتر درباره رفتار پدر با پسر كليك كنيد.

اثبات هويت مستقل

با ورود پسران به سنين نوجواني آن‌ها به دنبال اثبات اين موضوع به اطرافيانشان هستند كه كودكي را پشت سر گذاشته و هويتي مستقل از والدين كسب كرده‌اند. اين موضوع گاهي اوقات باعث مي‌شود كه آن‌ها در مقابل خواسته‌ها و اصول خانواده ايستادگي كرده يا مخالفت نمايند. اين تلاش براي اثبات هويت جديد، گاها منجر به دعوا و درگيري ميان پدران و پسران مي‌شود.

 

آسيب‌هاي دعواي پدر و پسر

اگرچه در بسياري از خانواده‌ها دعواي پدر و پسر به‌عنوان يك موضوع گذرا بوده و دير يا زود خاتمه پيدا مي‌كند اما اين دعواها مي‌تواند آسيب‌هاي جدي را نيز به همراه داشته باشد. ساده‌ترين آسيب اين درگيري‌ها سرد شدن رابطه و فاصله گرفتن پسران از پدرانشان است. به دنبال اين فاصله و سردي روابط چنانچه فرزند شما دچار مشكل يا ناراحتي باشد احتمالاً آن را با شما در ميان نخواهد گذاشت كه اين خود مي‌تواند آسيب‌هاي ديگري را نيز به همراه داشته باشد. در نتيجه بهتر است اقداماتي براي اصلاح اين ارتباط صورت گيرد. ما در ادامه به برخي از اين راهكارها اشاره خواهيم كرد. اگر احساس مي‌كنيد استفاده از اين نكات نمي‌تواند به بهبود رابطه شما كمك كند بهتر است براي دريافت راهكارهاي مناسب با شرايط خودتان از يك مشاور خانواده كمك بگيريد.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

 

راهكارهايي براي بهبود ارتباط پدر و پسر

با يكديگر صحبت كنيد

اولين و شايد اصلي‌ترين قدم براي بهبود رابطه پدر و پسر صحبت كردن است. صحبت كردن اين امكان را براي شما فراهم مي‌كند كه بتوانيد احساسات و خواسته‌هاي خود را بيان كنيد و همين‌طور با مواضع و ديدگاه‌هاي طرف مقابلتان نيز آشنا شويد. اگر مي‌خواهيد ارتباط خود را با پدر يا فرزندتان اصلاح كنيد زماني را به صحبت با يكديگر اختصاص دهيد و سعي كنيد به يك نقطه‌نظر مشترك دست پيدا كنيد.

برنامه‌ريزي براي فعاليت‌هاي مشترك

انجام يك فعاليت مشترك مي‌تواند رابطه ميان پدران و پسران را تا حد زيادي بهبود ببخشد. اين فعاليت مشترك مي‌تواند مسائل مختلفي را شامل شود براي مثال شما مي‌توانيد يك مهارت را باهم تمرين كنيد و يا باهم براي ساختن يك وسيله همكاري داشته باشيد. نكته‌اي كه در انتخاب اين فعاليت مشترك بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه اين فعاليت بايد با نظر هردوي شما انتخاب شود و انجام آن براي هر دو نفر جذاب باشد.

براي كاهش دعواي پدر و پسر از يكديگر نظر بخواهيد

در مسائل مختلفي كه برايتان پيش مي‌آيد با پدر يا فرزندتان مشورت كنيد و از او نظر بخواهيد اين موضوع باعث مي‌شود كه او احساس كند شما براي نظر و خواسته‌هايش احترام قائل هستيد و تأثير بسياري در ارتباط شما خواهد داشت.

 

نكاتي كه والدين بايد به آن توجه داشته باشند

با رسيدن فرزندان به سنين نوجواني، آن‌ها به دنبال اثبات هويت خود هستند و در اين مسير ممكن است درگيري‌هايي ميان شما و فرزندتان شكل بگيرد. با توجه به اثرات منفي كه سرد شدن رابطه با والدين براي نوجوانان به دنبال دارد بهتر است شما در زمينهٔ تحكيم ارتباط با فرزندتان اقدام نماييد. به خاطر داشته باشيد كه رفتارهاي تند و پرخاشگرانه نمي‌توانند مشكلات شما را حل كنند و صرفاً باعث بدتر شدن اوضاع مي‌شوند. براي بهبود رابطه با فرزندتان به اين نكات توجه داشته باشيد.

  • با كمك گرفتن از مشاورين و يا ساير منابع اطلاعاتي آگاهي خود را از نيازها و خواسته‌هاي هر دوره سني فرزندتان و نحوه برخورد با آن‌ها افزايش دهيد.
  • سعي كنيد تا جاي ممكن با حوصله و آرامش ديدگاه‌هاي خود را در مسائل مختلف براي فرزندتان توضيح دهيد و از رفتارهاي تند دوري كنيد.
  • براي كاهش اختلاف عقيده با فرزندتان سعي كنيد با دنيا و ديدگاه‌هاي او ارتباط برقرار كنيد. گاهي لازم است با آهنگ‌ها، فيلم‌ها يا حتي اصطلاحات كلامي فرزندتان آشنا شويد
  • اگر اختلاف‌نظر و كدورتي ميان شما پيش آمد سعي كنيد براي بهبود اين وضعيت پيشقدم باشيد و اجازه ندهيد كدورت ميان شما براي مدت طولاني ادامه پيدا كند.

همچنين شما مي‌توانيد با خواندن مقاله راه هاي پايان دادن به دعواهاي خانوادگي به ارتباط بهتر ميان خود و فرزندتان تلاش كنيد.

 

سوالات متداول درباره دعواي پدر و پسر

1. چطور مي‌توانم اختلاف ميان همسر و پسرم را كاهش دهم؟

بهتر است به آن‌ها كمك كنيد تا براي صحبت كردن و بهبود ارتباطشان اقدام كنند. براي مثال مي‌توانيد دورهمي‌هاي خانوادگي ترتيب دهيد و يا از آن‌ها بخواهيد برخي كارها را با يكديگر انجام دهند. درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد مشكلات شما پيچيده‌تر از اين است مي‌توانيد از يك مشاور خانواده كمك بگيريد.

2. چرا ميان پدران و پسران اختلاف ايجاد مي‌شود؟

اختلاف نسل و تفاوت ديدگاه‌ها كه به دنبال اين موضوع اتفاق مي‌افتد، تلاش نوجوانان براي اثبات هويت خويش و يا سختگيري پدران در تربيت فرزندان پسر مي‌تواند باعث اختلاف ميان آن‌ها باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلافات خانوادگي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: دعواي پدر و پسر

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.