ازدواج اسكيزوفرني

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

ازدواج اسكيزوفرني

۶۵ بازديد

ازدواج با اسكيزوفرني چگونه است؟ راه هاي تشخيص اسكيزوفرني چيست؟ چگونه بفهمم آيا فردي كه قرار است با او ازدواج كنم اسكيزوفرني دارد يا خير؟ رابطه‌ جنسي و زناشويي در افرادي كه اسكيزوفرني دارند چگونه است؟ ازدواج يكي از مهم‌ترين مراحل زندگي است و عشق و علاقه طرفين به يكديگر، متعهد بودن و همچنين سالم بودن زوجين از نظر رواني از اصول مهم ازدواج موفق است. ازدواج با اسكيزوفرن مشكلات خاص خود را به همراه دارد و افراد بايد از اين مسائل آگاهي داشته باشند. با اين حال اگر يكي از زوجين از مشكلي مانند بيماري اسكيزوفرني رنج مي‌برد، مي‌توانند با روان‌شناس متخصص مشورت كنند و در صورتيكه شرايط مناسب بود با يكديگر ازدواج نمايند.  به همين منظور مشاوره قبل از ازدواج مي‌تواند به شما كمك كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

منبع: ازدواج اسكيزوفرني

ازدواج با اسكيزوفرني چگونه است؟ راه هاي تشخيص اسكيزوفرني چيست؟ چگونه بفهمم آيا فردي كه قرار است با او ازدواج كنم اسكيزوفرني دارد يا خير؟ رابطه‌ جنسي و زناشويي در افرادي كه اسكيزوفرني دارند چگونه است؟ ازدواج يكي از مهم‌ترين مراحل زندگي است و عشق و علاقه طرفين به يكديگر، متعهد بودن و همچنين سالم بودن زوجين از نظر رواني از اصول مهم ازدواج موفق است. ازدواج با اسكيزوفرن مشكلات خاص خود را به همراه دارد و افراد بايد از اين مسائل آگاهي داشته باشند. با اين حال اگر يكي از زوجين از مشكلي مانند بيماري اسكيزوفرني رنج مي‌برد، مي‌توانند با روان‌شناس متخصص مشورت كنند و در صورتيكه شرايط مناسب بود با يكديگر ازدواج نمايند.  به همين منظور مشاوره قبل از ازدواج مي‌تواند به شما كمك كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

منبع: ازدواج اسكيزوفرني

 

ازدواج با اسكيزوفرني : روش تشخيص

اسكيزوفرني از اختلالات رواني است كه زندگي فرد را از روند طبيعي خارج مي‌كند و علائم گوناگوني دارد. برخي از عوامل اصلي اين اختلال عبارتند از:

_فقدان روابط اجتماعي، انزوا و در خودفرورفتگي

_هذيان و توهم

_اختلالات عاطفي واضح مثل خلق پايين، سطحي يا يكنواخت

 _دوگانگي در تفكر و تصميم‌گيري

 _اختلال فكر و گفتار

_واكنش‌هاي هيجاني نامتناسب با موقعيت

_فقدان انگيزه و اراده در فرد

_ناتواني در تجربه لذت

اسكيزوفرني علل گوناگوني دارد كه از آن‌ها مي‌توان به عوامل ژنتيكي مانند بستگان درجه يك مبتلا به اسكيزوفرني، تغييرات ناقل‌هاي عصبي شيميايي و عوامل محيطي مانند شرايط تولد، حوادث و ضربه‌هاي مغزي، عفونت‌ها، بيماري‌هاي دوران بارداري مادر‌، فصل تولد و شيوه‌هاي تربيتي اشاره كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ساير اختلالات رواني كليك كنيد.

اسكيزوفرني مي‌تواند ازدواج كند؟

سلامت جسماني در ازدواج مهم است؛ در صورتيكه زوجين از سلامت جسماني كافي برخوردار نباشند، تحت نظر پزشك مي‌توانند ازدواج موفقي داشته باشند. با اين‌حال آمار ازدواج افرادي كه اسكيزوفرني دارند كمتر از عموم مردم است. شدت بيماري اسكيزوفرني در افراد مختلف متفاوت مي‌باشئ، بنابراين نمي‌توان گفت همه‌ي افرادي كه اسكيزوفرني دارند نمي‌توانند ازدواج كنند، بلكه با توجه به شرايط و وضعيت بيماري در فرد مي‌توان تشخيص داد كه آيا توانايي ازدواج كردن را دارند يا خير. بيماري اسكيزوفرني با دارو قابل درمان و كنترل است ولي قبل از ازدواج همسر فرد مبتلا به اسكيزوفرني بايد در جريان بيماري او باشد تا بتواند تصميم صحيح و منطقي بگيرد و بعد از ازدواج غافلگير نشود. زوج‌ها حق دارند از وضعيت سلامتي جسماني و رواني يكديگر آگاهي داشته باشند.

مشكلات ازدواج با اسكيزوفرني

اسكيزوفرني تا حدودي ناتوان كننده است بنابراين بعد از ازدواج ممكن است بيشتر وظايف در زندگي بر عهده‌ي طرف مقابل باشد. به صورت كلي موفقيت در ازدواج بستگي به شرايط بيماري فرد دارد و هرچقدر شدت بيماري كمتر باشد كنترل آن راحت‌تر است و در نتيجه زندگي موفق‌تري در انتظار مي‌باشد. افرادي كه اسكيزوفرني دارند به طور كلي مي‌توانند تا حدودي خود را با شرايط زندگي سازگار كنند و طبق دستور پزشك كار متناسب با شرايط خود را انجام دهند و زندگي عادي داشته‌ باشند.

براي كنترل بيماري اسكيزوفرني راه‌هاي مختلفي مثل دارو درماني، روان درماني و مديريت بيماري و علائم آن توسط خود فرد (در صورتيكه شدت بيماري پايين و قابل كنترل باشد) وجود دارد. اما در صورتي‌كه شدت بيماري بالا باشد به سختي مي‌توان ‌آن‌را كنترل كرد. انتقال اين بيماري تا حدودي ژنتيكي است و در حالتي كه يك والد يا خواهر مبتلا به اسكيزوفرني داشته باشيد احتمال انتقال اين بيماري ۱۰ درصد افزايش پيدا مي‌كند ولي اگر هردو والد مبتلا به اسكيزوفرني باشند احتمال انتقال اين بيماري بسيار بيشتر مي‌شود. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه بيماري اسكيزوفرني كليك كنيد.

فرد مبتلا به اسكيزوفرني عملكرد جنسي طبيعي دارد؟

مصرف دارو‌هاي روان‌پريشي ممكن است بر ميل جنسي اين افراد تاثير بگذارد و منافع جنسي بيمار را كاهش دهد. اگر اين مسئله مشكل‌ساز شد، مي‌توانيد با مشورت پزشك اختلالات جنسي را توسط دارو‌هاي مكمل درمان كنيد. علاوه بر دارو‌هاي روان‌پريشي عوامل جسماني و روان‌شناختي نيز در بروز مشكلات جنسي نقش دارد. مرداني كه به اسكيزوفرني مبتلا هستند بيشتر در معرض اختلال نعوظ قرار دارند و اين مشكل نيز ناشي از مصرف دارو‌هاي روان‌پريشي است. براي آگاهي بيشتر در زمينه اختلال نعوظ  كليك كنيد.

دارو‌هاي روان‌پريشي باعث ايجاد مشكلات جنسي‌ مي‌شود، اما مزيت آنها اين است كه بيماري فرد كنترل مي‌شود و مي‌توانند رفتار مناسب با موقعيت داشته‌ باشد. به طور كلي افرادي كه اسكيزوفرني دارند به ندرت مي‌توانند وارد رابطه‌‌اي پايدار و طولاني مدت شوند. براي كسب اطلاعات در زمينه رابطه‌ جنسي كليك كنيد. 

تاثير اسكيزوفرني همسر بر فرزندان 

يكي ديگر از مسائلي كه در ازدواج با فرد مبتلا به اسكيزوفرني بايد دقت كنيد تاثير اين مشكل بر فرزندان است. چرا كه اين اختلال امري ارثي است و در نتيجه احتمال دارد كه فرزندان شما را نيز درگير كند. با اين حال هر بچه‌اي كه داراي پدر يا مادر مبتلا به اسكيزوفرني است دچار اين مشكل نمي‌شود. در نتيجه بهتر است از قبل با يك روان پزشك مشورت نماييد و از گزينه‌هايي نظير مشاوره ژنتيك كمك بگيريد. هم چنين توجه داشته باشيد كه زندگي با فرد مبتلا به اسكيزوفرني تنش‌هاي خاص خود را دارد كه مي‌تواند به فرزندان آسيب برساند. در نتيجه لازم است كه از قبل با اين تنش‌ها آماده شويد و براي رويارويي با آن‌ها خود را آماده كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه انتخاب همسر مناسب كليك كنيد. 

ازدواج با اسكيزوفرني | نحوه حمايت از همسر مبتلا به اسكيزوفرني 

اسكيزوفرني يك بيماري روان پريشي مزمن است و فرد مبتلا به اين اختلال همواره به حمايت اجتماعي از جانب اطرافيان خود نياز دارد. معمولا بيماراني كه حمايت خوبي دريافت مي‌كنند، مي‌توانند عملكرد خود را تا حد متوسط بالا نگه دارند اما افرادي كه از كمك اطرافيانشان محروم هستند، ممكن است آنقدر در بيماري پيشروي كنند كه نتوانند از پس كارهاي روزمره خود برآيند. اگر همسر شما به اين مشكل دچار باشد براي ادامه زندگي و كمك به او بايد به موارد زير توجه نماييد:

1. افزايش آگاهي و اطلاعات خود در مورد اسكيزوفرني 

اولين قدم براي حمايت از همسر مبتلا به اسكيزوفرني اين است كه اطلاعات دقيقي از مشكل او داشته باشيد و با مسائلي نظير علائم بيماري، علل بروز مشكل و روش‌هاي درمان آن آشنا باشيد. اطلاع از اين موضوعات به شما كمك مي‌كند كه تا بتوانيد در روند درمان به همسرتان ياري برسانيد و درك بيشتري از آشفتگي‌ها و پريشاني‌هاي رفتاري او داشته باشيد. براي كسب اطلاعات در زمينه بهداشت روان در ازدواج كليك كنيد.

2. پذيرش و درك بيماري 

پذيرش يك بيماري مزمن يا ناتوان كننده چه براي خود فرد مبتلا چه براي اطرافيان، اغلب امر بسيار دشواري است. بسياري از افراد در ابتدا تلاش مي‌كنند تا اين موضوع را انكار كرده و هرگونه علامتي كه حاكي از وجود اختلال است را ناديده بگيرند. براي مثال برخي افراد فكر مي‌كنند كه علائم اسكيزوفرني نظير هذيان و توهم در كنترل فرد هستند و مي‌توانند با مدارا كردن بهبود يابند. اين در حالي است كه علائم اسكيزوفرني تا حد زيادي تحت تاثير مواد شيميايي مغز نظير دوپامين بوده و نيازمند پيگيري جدي درمان‌هاي دارويي و روانشناختي هستند و ناديده گرفتن اين امر تنها مي‌تواند سطح عملكرد فرد را بيش از پيش مختل نمايد.

3. ازدواج با اسكيزوفرني | كمك به فرد براي مشاركت در فرايند درمان 

بسياري از بيماران مبتلا به اسكيزوفرني بينش چنداني نسبت به مشكل خود ندارند. آن‌ها ممكن است با وجود تمام آشفتگي‌ها هرگونه بيماري يا اختلال را انكار نمايند و ندانند چرا اطرافيان براي درمان اصرار مي‌ورزند. در اين شرايط لازم است كه به دقت با يك روان پزشك يا روان شناس باليني مشورت نماييد تا به شما در مورد نحوه راهنمايي بيمار به سمت درمان كمك كنند.

هم چنين توجه داشته باشيد كه پس از شروع درمان دارويي اكثر مبتلايان به اسكيزوفرني تبعيت درماني پاييني را از خود نشان داده و توجهي به خوردن قرص‌ها و داروها نشان نمي‌دهند. به همين خاطر لازم است كه در يادآوري مصرف داروها به آنان كمك كنيد و همواره فرايند درمان را پيگيري نماييد.

در زندگي با همسر مبتلا به اسكيزوفرني مراقب موارد زير باشيد 

بسيار اهميت دارد كه بدانيد افراد مبتلا به اسكيزوفرني توهماتي دارند كه اغلب به صورت شنوايي يا بينايي بروز پيدا مي‌كند. در واقع آن‌ها چيزهايي را مي‌بينند يا مي‌شنوند كه ديگران قادر به تجربه آن‌ها نيستند. اين تجربيات مي‌توانند محتواي خشونت آميز داشته باشند و به فرد دستورهايي دهند كه پيامدهاي خطرناكي را به همراه بياورد. براي مثال ممكن است فرد مبتلا به اسكيزوفرني پارانوييد دائما افرادي را ببيند كه او را تععقيب مي‌كنند يا اطرافيان خود را به شكل دشمناني ببيند كه قصد جان او را كرده‌اند.

از همين رو ممكن است دست به اقدامات پرخاشگرانه‌اي بزند كه ديگران را غافلگير نمايد. اگر احساس مي‌كنيد همسرتان بسيار آشفته و پريشان به نظر مي‌رسد يا با افراد خيالي حرف مي‌زند، براي مراقبت از خود اقدامات زير را به كار ببنديد:

- همواره شماره تلفن بيمارستان روان پزشكي، پزشك و افرادي كه در اسرع وقت مي‌توانند به كمكتان بيايند را در دسترس داشته باشيد.

- وسايل خطرناك و آسيب زا نظير چاقو را از دسترس فرد دور نگه داريد.

_ كودك را از محيط دور كنيد. بهتر است از قبل با دوستان يا نزديكان مورد اعتمادتان در مورد وضعييت همسر خود و بروز شرايط بحراني صحبت كنيد تا هر زمان كه لازم شد براي مراقبت از كودك از آن‌ها كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج با اسكيزوفرني مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: ازدواج اسكيزوفرني

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.