آيا دعوا در بارداري بر سلامت جنين اثر ميگذارد؟ تجربه وقوع ناراحتي و درگيري در دوران بارداري براي بسياري از خانوادهها موضوع آشنايي است. تولد فرزند به سبب نگرانيها و تنشهايي كه با خود به همراه دارد باعث اضطراب و كم طاقتي زنان و مردان ميشود. از طرفي تغييرات هورموني در خانمها ممكن است باعث حساسيت و زودرنجي يا حتي پرخاشگري در آنها شود. به هرحال دوران بارداري و تولد فرزند در كنار شيرينيهايي كه دارد، ميتواند چالشها و مشكلاتي را هم در زندگي شما ايجاد كند كه بايد راههاي كنار آمدن و مديريت آن را به خوبي ياد بگيريد. به همين خاطر ما در اين مطلب به بررسي دعوا در بارداري و راه حلهايي براي كاهش آن خواهيم پرداخت.
منبع: دعوا در بارداري
آيا دعوا در بارداري بر سلامت جنين اثر ميگذارد؟ تجربه وقوع ناراحتي و درگيري در دوران بارداري براي بسياري از خانوادهها موضوع آشنايي است. تولد فرزند به سبب نگرانيها و تنشهايي كه با خود به همراه دارد باعث اضطراب و كم طاقتي زنان و مردان ميشود. از طرفي تغييرات هورموني در خانمها ممكن است باعث حساسيت و زودرنجي يا حتي پرخاشگري در آنها شود. به هرحال دوران بارداري و تولد فرزند در كنار شيرينيهايي كه دارد، ميتواند چالشها و مشكلاتي را هم در زندگي شما ايجاد كند كه بايد راههاي كنار آمدن و مديريت آن را به خوبي ياد بگيريد. به همين خاطر ما در اين مطلب به بررسي دعوا در بارداري و راه حلهايي براي كاهش آن خواهيم پرداخت.
منبع: دعوا در بارداري
دلايل دعوا در بارداري
برخلاف انتظار اكثريت افراد كه دوران بارداري را زمان شيريني براي زوجهاي جوان ميدانند، اين ايام ميتواند تنشهايي زيادي به همراه داشته باشد. دلايل متفاوتي براي بروز دعوا و ناراحتي در دوران بارداري وجود دارد كه مهمترين آنها را ميتوان در موارد زير بيان كرد:
1. تغييرات هورموني
تغييرات هورموني در بدن خانمها معمولاً باعث حساسيت و زودرنجي در آنها ميشود. اين موضوع ميتواند باعث شود كه آنها نسبت به موضوعات ساده نيز واكنشهاي تندي نشان دهند و زمينه شروع دعوا در خانه را فراهم ميكند. يكي از آثار تغييرات هورموني تنفر از همسر است، براي آشنايي با علل و مقابله با آن مقاله تنفر از همسر در دوره بارداري را بخوانيد.
2. اضطراب به خاطر وضع جديد
تولد فرزند تغيير بزرگي در زندگي زوجها ميباشد. مشكلات اقتصادي، نگراني از عدم آشنايي با شرايط جديد يا بارداريهاي ناخواسته ميتواند باعث افزايش فشار رواني و اضطراب مادران و پدران در اين ايام شود. يكي از اولين عوارض وجود فشار رواني، كاهش آستانه تحمل ميباشد. به همين خاطر ممكن است موضوعات سادهاي كه در شرايط معمولتر به راحتي مديريت ميشوند باعث بروز دعوا و ناراحتي در زوجين گردد.
3. دعوا در بارداري | مشكلات ارتباطي زوجين
دوران بارداري معمولاً مشكلاتي را براي برقراري رابطه جنسي ايجاد ميكند. از طرفي تغييرات ظاهري خانمها ممكن است براي همسرشان ناخوشايند باشد. اين مسائل و مشكلاتي كه به تبع آنها ممكن است براي زوجين پيش بيايد، ميتواند باعث ايجاد دعوا يا ادامه پيدا كردن دلخوريها در ميان آنها باشد.
4. انتظارات فرهنگي
يكي از مسائلي كه شايد بيشتر به صورت غير مستقيم كيفيت رابطه زوجين در دوران بارداري را تحت تأثير قرار ميدهد، توقعات فرهنگي هستند. معمولاً بارداري در خانمها مسئوليت دوچنداني براي آقايان و ساير اطرافيان ايجاد ميكند كه بايد در اين ايام با محبت و توجه بيشتري نسبت به زنان رفتار كنند. درصورتي كه اين توقع در زنان برآورده نشود و آنها احساس كنند توجه و محبت لازم را از جانب همسرشان دريافت نميكنند، احتمال افزايش دلخوريها وجود دارد.
براي آشنايي با روش هاي مديريت مشكلات زوجين در دوران بارداري كليك كنيد.
عوارض دعوا در بارداري براي جنين
دعوا در بارداري عوارض و مشكلاتي را براي جنين به همراه دارد كه برخي از آنها عبارتند از:
1. زايمان زودرس
بالارفتن ميزان استرس و ترشح هورمون كورتيزول در خون مادران باردار ميتواند باعث زايمان زودرس شود. با توجه به اينكه در زايمانهاي زودرس، جنين هنوز رشد كافي نداشته و آمادگي زندگي مستقل از مادر را ندارد، به ميزاني كه زايمان زودتر از موعد مقرر ايجاد شده باشد احتمال آسيب جنين بيشتر ميشود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه بارداري كليك كنيد.
2. دعوا در بارداري | مشكلات تغذيه و رشد جنين
اضطراب در بسياري از مادران باردار باعث ميشود كه آنها اشتهاي خود را از دست بدهند. بي اشتهايي و غذا نخوردن در مادران باردار باعث ميشود كه فرزند آنها دچار مشكلات رشدي شده و احتمال تولد نوزاد نارس را افزايش ميدهد.
3. افزايش احتمال بروز بيماريهاي رواني
دعوا و دلخوري در دوران بارداري باعث افزايش سطح هورمون كورتيزول در خون مادر ميشود. محققان با بررسي بسياري از بيماران مبتلا به اختلالات روحي به اين نتيجه رسيدهاند كه افزايش بيماريهايي مثل اضطراب، افسردگي و حتي بيماري اسكيزوفرني با افزايش كورتيزول در دوران بارداري مادر ارتباط مستقيمي دارد.
4. افزايش احتمال اختلال رفتاري
يكي از دلايل مشكلات رفتاري مثل بيش فعالي يا بدرفتاري در كودكان، ميتواند وجود فشار رواني در دوران بارداري مادر باشد. اگرچه استرس نميتواند تأثير قطعي در اين مسائل داشته و صرفاً زمينه آسيب پذيري را فراهم ميكند اما به خاطر داشته باشيد كه جنين در تمام دوران بارداري از خون مادر تغذيه ميكند و افزايش هورمونهاي مربوط به اضطراب و استرس در مادر ميتواند بر كودك تأثير بسياري داشته باشد.
5. سقط جنين
استرسهاي شديد يا درگيريهاي فيزيكي در دوران بارداري گاها ميتواند باعث بروز آسيبهاي جدي يا حتي سقط جنين شود. احتمال بروز اين خطر در ماههاي اوليه بارداري به مراتب بيشتر است و به همين خاطر معمولاً به خانمها توصيه ميشود در اين ايام مراقبت بيشتري از خود و فرزندشان داشته باشند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.
راهكارهاي مديريت دعوا در بارداري
دعوا در دوره بارداري پيش ميآيد اما مهم است كه شما بتوانيد آن را مديريت كنيد. برخي از راهكارهاي مديريت دعوا در اين دوران عبارتند از:
1. افزايش آگاهي
پيش از اقدام براي بارداري بهتر است اطلاعات خود را راجع به تمامي ابعاد اين مسئله افزايش دهيد. به همان ميزان كه بايد راجع به شرايط جسمي خود حساس باشيد، بايد آگاهي خود را نسبت به شرايط روحي و آسيبهاي رواني كه شما و همسرتان و همين طور فرزندتان را تحت تأثير قرار ميدهند را نيز افزايش دهيد. بهتر است پيش از اقدام براي بارداري يا در حين بارداري با كمك گرفتن از يك مشاور شرايط خانه خود را براي پدر و مادر شدن آماده كنيد.
2. دعوا در بارداري | نشانه گذاري
يكي از راه حلهايي كه روانشناسان براي كاهش احتمال بروز دعوا و درگيري در ميان زوجين پيشنهاد ميكنند نشانه گذاري است. نشانه گذاري به اين معناست كه يك علامت ميان خود و همسرتان در نظر بگيريد. وقتي احساس ميكنيد صحبتهاي شما در حال پيش رفتن به سمت دعوا و ناراحتي است از اين علامت براي خاتمه بحث استفاده كنيد. بهتر است زماني را براي آرام شدن مجدد و فكر كردن به صحبتهايتان اختصاص دهيد و سپس در شرايط بهتري گفت و گو را ادامه دهيد.
3. خودخواه نباشيد
يكي از دلايل بروز دعوا و درگيري پافشاري هريك از طرفين بر روي نقطه نظرهاي خود و ناديده گرفتن احساس طرف مقابل است. بهتر است به اين موضوع توجه داشته باشيد كه تولد فرزند براي شما و همسرتان يك چالش بزرگ است و او نيز درست به اندازه شما فشار رواني و نگرانيهايي را تحمل ميكند. پس بهتر است شما با محبت و شفقت بيشتري با او برخورد كنيد.
4. تكنيكهاي آرام سازي
سعي كنيد زماني را در طول روز به مراقبه و استفاده از تكنيكهاي آرام سازي اختصاص دهيد. اين موضوع ميتواند اضطراب شما را تا حد زيادي كاهش دهد و مقاومت بدنتان را براي مقابله با شرايط نامطلوب بالاتر ببرد. تكنيكهاي آرام سازي قطعاً تاثيرات مثبتي نيز بر جنين شما خواهد داشت.
5. دعوا در بارداري | كمك گرفتن از مشاور
اگر استرسهاي دوران بارداري شما به اندازهاي هستند كه نميتوانيد آنها را مديريت كنيد و يا احساس ميكنيد توانايي حل كردن برخي از مشكلات را نداريد، بهتر است از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. مشاورين در حل كردن اختلافها يا بالا بردن مقاومت ذهني در برابر مشكلات به شما كمك خواهند كرد. به خاطر داشته باشيد كه شخصيت و روحيات فرزند شما از همان دوران جنيني در حال شكل گيري هستند و شما بايد هرچه سريعتر براي حل كردن تنشها و ناراحتيهاي موجود اقدام نماييد.
سؤالات متداول
1.آيا دعوا در بارداري براي جنين خطرناك است؟
تحقيقات نشان ميدهند كه علاوه بر شرايط جسمي، حالات روحي مادر نيز تأثير مستقيمي بر سلامت جسم و روان جنين دارند. دعوا در دوران بارداري و استرسي كه به اين خاطر براي مادر پيش ميآيد، ميتواند احتمال بيماريهاي روحي يا مشكلات رفتاري در جنين را افزايش دهد.
2.چطور ميتوانيم اثرات منفي دعوا و استرس بر جنين را كاهش دهيم؟
بهتر است در طول روز زماني را به مراقبه و استفاده از تكنيكهاي آرام سازي اختصاص دهيد. همچنين بايد براي كاهش اختلاف با همسرتان راه چارهاي پيدا كنيد. ميتوانيد در اين زمينه از يك مشاور خانواده كمك بگيريد.
براي دريافت مشاوره در زمينه دعوا در بارداري مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق شماره 02122018502 و يا از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع: دعوا در بارداري