تشويق كردن فرد معتاد به ترك چگونه ممكن است؟ زماني كه متوجه ميشويد يكي از اعضاي خانوادهتان مثل همسر، برادر يا حتي پدرتان به مواد مخدر اعتياد پيدا كرده، طبيعي است كه آشفته و نگران شويد و بخواهيد او هرچه زودتر از اين مساله نجات يابد. اينجاست كه تصميم ميگيريد به ترك اون كمك كنيد. اگر شخص معتاد تمايل به ترك داشت و از اعتياد خسته شده بود، موانع شما براي ترك دادن فرد معتاد كمتر خواهد بود. اما زماني كار سختتر ميشود كه شخص معتاد تمايلي به ترك نداشته باشد. حالا شما بايد براي ترك قطعي انگيزههايي در او ايجاد كنيد. فراهم كردن شرايطي كه فرد معتاد با يك روانشناس متخصص صحبت كند نيز باعث ميشود براي ترك كردن اراده پيدا كند و در مسير درست زندگياش قدم بردارد. براي يافتن بهترين شيوه ترك ميتوانيد از مشاوره ترك اعتياد كمك بگيريد.
منبع: چگونه فرد معتاد را تشويق به ترك كنيم
تشويق كردن فرد معتاد به ترك چگونه ممكن است؟ زماني كه متوجه ميشويد يكي از اعضاي خانوادهتان مثل همسر، برادر يا حتي پدرتان به مواد مخدر اعتياد پيدا كرده، طبيعي است كه آشفته و نگران شويد و بخواهيد او هرچه زودتر از اين مساله نجات يابد. اينجاست كه تصميم ميگيريد به ترك اون كمك كنيد. اگر شخص معتاد تمايل به ترك داشت و از اعتياد خسته شده بود، موانع شما براي ترك دادن فرد معتاد كمتر خواهد بود. اما زماني كار سختتر ميشود كه شخص معتاد تمايلي به ترك نداشته باشد. حالا شما بايد براي ترك قطعي انگيزههايي در او ايجاد كنيد. فراهم كردن شرايطي كه فرد معتاد با يك روانشناس متخصص صحبت كند نيز باعث ميشود براي ترك كردن اراده پيدا كند و در مسير درست زندگياش قدم بردارد. براي يافتن بهترين شيوه ترك ميتوانيد از مشاوره ترك اعتياد كمك بگيريد.
منبع: چگونه فرد معتاد را تشويق به ترك كنيم
تشويق معتاد به ترك | تشخيص اعتياد فرد
براي تشخيص اعتياد در وهله اول نياز به تست اعتياد نيست؛ يك روانشناس متخصص ميتواند علائم و نشانههايي را براي شما مشخص كند كه اعتياد را تشخيص دهيد. راهكارهاي مختلفي وجود دارد كه شما ميتوانيد با استفاده از آنها به اعتياد شخص مورد نظرتان پي ببريد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه تست اعتياد كليك كنيد.
براي مثال معمولا افرادي كه تزريقي هستند از لحاظ جسماني اغلب اوقات جاي سوزن در دستانشان وجود دارد، وسايل غيرمتعارف مثل زرورق سيگار يا سرنگ در وسايل آنها ديده ميشود، داروهاي مخدر در خانه نگهداري ميكنند، ساعت خوابشان متغير ميشود و دائما در حالت خواب آلودگي هستند. اين افراد به ورزش و فعاليتهاي جسماني علاقهاي ندارند، معمولا تمايلي به تميز نگه داشتن خود ندارند، تا يك ساعت بعد از مصرف بدنشان شروع به خارش ميكند، دچار آبريزش بيني و خماري ميشوند، اندازهي مردمك چشمشان تغيير ميكند و به مشكلات و بيماريهاي جسماني مبتلا ميشوند.
از لحاظ رواني نيز افراد معتاد از خانواده و اطرافيان دوري ميكنند و تنهايي را به آنها ترجيح ميدهند. اينگونه افراد معمولا اعتياد خود را به دروغ پنهان كرده و به تدريج به دروغگويي عادت ميكنند، بسيار پرحرف ميشوند و در همهي زمينهها نظر خود را اعلام ميكنند. در عملكردهاي شغلي و اجتماعي افت ميكنند، اصرار دارند كه تنها به بيرون بروند و خبر ترك اعتياد ديگران را تكذيب ميكنند.
اگر نشانههاي اعتياد به مواد مخدر را در فرد مورد نظر خود ديديد، توصيه ميشود در ابتدا با يك درمانگر متخصص و روانشناس مشورت نماييد و شتابزده عمل نكنيد، چراكه ميتوانيد با استفاده از راهنماييهاي متخصصان بهترين واكنش را داشته باشيد. براي كسب اطلاع بيشتر از نشانههاي اعتياد به مواد مخدر كليك كنيد.
چه رفتاري با فرد معتاد داشته باشم؟
مهمترين مسئلهاي كه در ترك اعتياد اهميت دارد، خانواده و دوستان سالم فرد هستند. زيرا ميتوانند با حمايت و پشتيباني فرد را براي ترك تشويق كنند و در او انگيزهاي براي ترك ايجاد نمايند. براي اين كه خانوادهها بتوانند بهترين واكنش را در برابر اعتياد افراد داشته باشند بايد در زمينهي اعتياد اطلاعات لازم را به دست بياورند و به حرفهاي اطرافيان اتكا نكنند.
نقش خانواده در ترك اعتياد بسيار بااهميت است. از آنجا كه يكي از دلايل اصلي اعتياد مشكلات خانوادگي است، شركت در جلسات خانواده درماني بسيار مفيد و اثربخش خواهد بود. گاهي اين جلسات به صورت گروهي برگزار ميِشود و خانوادههايي كه مشكل مشابهي دارند ميتوانند ار تجربيات همديگر استفاده كنند. براي اينكه بتوانيد نحوهي رفتار در مواجه با فرد معتاد را بدانيد، توصيه ميشود با يك روانشناس متخصص اعتياد در ارتباط باشيد تا بتوانيد واكنش مناسبي در برابر فرد معتاد داشته باشيد. براي كسب اطلاع بيشتر از نقش خانواده در ترك اعتياد كليك كنيد.
چگونه در فرد معتاد انگيزهاي براي ترك ايجاد كنيم؟
مهمترين مسئله در ترك اعتياد تمايل خود فرد براي ترك است؛ افرادي كه ميل به ترك دارند ميتوانند اراده كنند و از دام اعتياد رها شوند. اما افرادي كه تمايلي براي ترك ندارند، لازم است در آنها ايجاد انگيزه شود تا ارادهي ترك را پيدا كنند. راهكارهايي كه به شما كمك ميكند تا فرد معتاد را به ترك تشويق كنيد عبارتند از:
1. قبول حقيقت و كسب اطلاعات
براي اينكه بتوانيد فرد را براي ترك كردن تشويق كنيد، بايد در ابتدا اعتياد شخص معتاد را بپذيريد و آن را انكار نكنيد؛ سپس در رابطه با نوع مواد مخدر اطلاعات لازم را كسب كنيد تا در شرايط خاص غافلگير نشويد و درك بهتري از موقعيت فرد معتاد داشته باشيد.
2- تامين مالي ممنوع
ممكن است فرد معتاد منبع درآمدي نداشته باشد و شما تامينكننده مخارج او باشيد. هر زمان كه متوجه شديد اين پولها هزينهي خريد مواد مخدر ميشود ديگر به او پول ندهيد. زيرا شما با اين كار تامين كنندهي اصلي فرد معتاد هستيد. وقتي فرد معتاد از لحاظ مالي تامين نشود، ممكن است دست به خشونت بزند و بخواهد بزور پول بگيرد و به خود يا شما آسيبي بزند. اما با اين وجود نبايد تسليم شويد و خرج مواد او را بدهيد، زيرا شما با قطع تامين مالي داريد به او كمك ميكنيد.
اما نبايد به گونهاي رفتار كنيد كه فرد معتاد احساس كند پشت او را خالي كردهايد و حمايتش نميكنيد. بايد حسن نيت خود را به او ثابت كنيد و نشان دهيد كه قصد كمك به او را داريد اما پرداخت هزينههاي مواد نشانهي كمك به فرد معتاد نيست.
3- با فرد معتاد اتمام حجت كنيد
بايد تكليف خودتان را روشن كنيد ولي كاري نكنيد كه شخص احساس گناه كند، زيرا اين كار نه تنها مفيد نيست بلكه باعث ميشود تاثير منفي روي فرد معتاد بگذاريد و انگيزهاي براي ترك ايجاد نشود. از طريق اتمام حجت كردن ميتوانيد مشكلاتي كه در خانواده وجود دارد را به شيوهاي سالم بيان كنيد و عوارض اعتياد را به فرد معتاد نشان دهيد. اتمام حجت يكي از روشهاي موثر بر روي فرد معتاد است كه البته به ميزان تاثيرگذاري شما بستگي دارد. همچنين اين نكته را در نظر بگيريد كه شما تاثير زيادي در فرد معتاد ميگذاريد و با حمايت خود ميتوانيد وي را بهتر از هر كس ديگر تشويق به ترك كنيد. براي اطلاع بيشتر در زمينه ترك اعتياد كليك كنيد.
4- نشان دهيد كه افراد معتاد طرد شده نيستند
زماني كه شخصي گرفتار اعتياد ميشود سلامت اجتماعي او به خطر ميافتد و در عملكرد اجتماعياش به مشكل بر ميخورد. اينگونه افراد گمان ميكنند جامعه پذيراي آنها نيست و طرد شدهاند. اما شخص معتاد بايد احساس مهم بودن داشته باشد و درك كند كه خانواده، دوستان و اطرافيان تلاش ميكنند تا او بهبود يابد و درمان شود. همچنين رسانههاي اجتماعي بايد به گونهاي عمل كنند كه شرايط براي بهبودي اينگونه بيماران فراهم باشد و از مطرح كردن مشكل خود ترس و واهمه نداشته باشند.
5- تشويق معتاد به ترك : تغيير نگرش در رابطه با مراكز ترك اعتياد
برخي از افراد گمان ميكنند در كمپ ترك اعتياد از طريق شكنجه ترك داده ميشوند و مجبورند براي ترك سختي زيادي بكشند. به همين دليل از ترك كردن منصرف ميشوند و به مصرف خود ادامه ميدهند. اما اين نگرش اشتباهي است كه بايد اصلاح شود زيرا مراكز ترك اعتياد معتبر اغلب از داروهاي ترك اعتياد با روش جايگزين كردن دارو به جاي مواد مخدر و... افراد را ترك ميدهند و از شكنجههاي فيزيكي استفاده نميكنند. حتي معمولا در اين مراكز روانشناساني مستقر هستند تا از لحاظ رواني فرد معتاد را حمايت كنند و نگذارند آسيب روحي ببيند. براي اطلاع بيشتر در زمينه كمپ ترك اعتياد كليك كنيد.
البته اين ترس در افراد معتاد خيلي دور از ذهن نيست، زيرا در گذشته اينگونه افراد را به روش سنتي ترك ميدادند. اينگونه كه دست و پاي آن ها را ميبستند و بدون هيچ داروي جايگزيني آنها را ترك ميدادند. در اين روش تعداد اندكي ميتوانستند دوام بياورند و مواد را ترك كنند و حتي برخي از افراد كه موفق به ترك ميشدند پس از مدتي دوباره به مواد گرايش پيدا ميكردند و اعتياد آنها برميگشت. اما امروزه روشهاي بهتر و كارامد تري براي ترك وجود دارد كه افراد معتاد ميتوانند به راحتي ترك كنند و به زندگي طبيعي خود برگردند. براي آگاهي بيشتر در زمينه داروهاي ترك اعتياد كليك كنيد.
6- از ترس آبرو ترك نميكنم
برخي از افراد به دليل واهمه از فاش شدن اعتيادشان در محل كار و اطرافيان و از بين رفتن آبرويشان تمام تلاش خود را ميكنند تا كسي متوجه اعتيادشان نشود و به همين خاطر اقدامي براي ترك اعتياد نميكنند. اما بايد اين مسئله را بدانند كه تنها آنان گرفتار اعتياد نيستند و هرچه سريعتر جلوي اين كار را بگيرند به نفعشان است. همچنين اگر تصميم به ترك گرفتهايد نيازي نيست همهي افراد را از تصميم خود با خبر كنيد و اگر همسرتان يا يكي از اعضاي خانوادهتان از تصميم شما با خبر باشند كافيست.
7- تشويق معتاد به ترك : براي بهبودي شخص معتاد تلاش كنيد
گاهي اوقات اطرافيان شخص معتاد تلاشي براي ترك فرد نميكنند و وي را به حال خودش رها ميكنند كه ممكن است باعث وخيمتر شدن اوضاع شوند. اما اطرافيان فرد معتاد ميتوانند با حمايت كردن و بسياري راهكارهاي ديگر انگيزهي ترك در فرد ايجاد كنند. آنها بايد به گونهاي شخص معتاد را قانع كنند كه چارهاي جز ترك ندارد. همچنين اگر تاكنون هزينهي مواد وي را ميدادند، بايد اين كار را متوقف كنند.
يكي ديگر از موضوعاتي كه خانوادهها بايد به آن توجه كنند اين است كه زماني كه شخص موفق به ترك مواد شد، نبايد او را به حال خود رها كنند زيرا ممكن است دوباره وسوسه شود و به مصرف دوباره مواد مخدر روي بياورد. به اين ترتيب تمام تلاشهاي شما و فرد از بين ميرود. بهترين كار اين است كه پس از ترك نيز حامي او باشيد و در جلسات مشاوره شركت كند تا بتواند بر وسوسهي خود غلبه كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مصرف دوباره مواد مخدر كليك كنيد.
تاثير خدمات روانشناسي بر تشويق فرد معتاد به ترك
همانطور كه گفته شد در بسياري از مواقع فرد معتاد گامي براي ترك برنميدارد و به حرف اطرافيان نيز توجه نميكند. در اين شرايط برخورد اشتباه خانواده و اطرافيان ميتواند تاثير منفي بر روند ترك اعتياد بگذارد. به همين دليل ضروري است كه از يك روانشناس كمك بگيريد تا شما را در اين زمينه ياري كند. از سوي ديگر افراد معتاد معمولا با مشكلات روحي و رواني ديگري نيز درگيرند كه نياز به مداخله روانشناسي دارد. متخصصان و روانشناسان مركز مشاوره حامي هنر زندگي در خدمت شما هستند تا در هر كجا كه هستيد به صورت تلفني شما را در اين زمينه ياري كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.
براي دريافت مشاوره در زمينه تشويق افراد معتاد به ترك اعتياد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق شماره 02122018502 و يا از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.