گرايش سيگار

هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

گرايش سيگار

۵ بازديد

دلايل گرايش به سيگار كدامند؟ امروزه مصرف سيگار به دليل ارزان بودن، راحت و در دسترس بودن بسيار همه گير شده و گسترش يافته است. از اين جهت شناسايي علل گرايش به اعتياد و راه‌هاي پيشگيري از آن در هر جامعه‌ از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. هميشه افرادي را مي‌بينيم كه با وجود مواجهه با آسيب‌هاي ناشي از سيگار باز هم به مصرف آن ادامه مي‌دهند؛ علت امر اين است كه به ريشه‌هاي رواني و علل اصلي گرايش به سيگار در اين افراد پرداخته نمي‌شود. با آگاهي از دلايل گرايش به مصرف سيگار مي‌توان گامي اساسي جهت ترك موفق آن برداشت. براي اطلاع بيشتر از روش‌هاي ترك سيگار كليك كنيد.

منبع: گرايش سيگار

دلايل گرايش به سيگار كدامند؟ امروزه مصرف سيگار به دليل ارزان بودن، راحت و در دسترس بودن بسيار همه گير شده و گسترش يافته است. از اين جهت شناسايي علل گرايش به اعتياد و راه‌هاي پيشگيري از آن در هر جامعه‌ از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. هميشه افرادي را مي‌بينيم كه با وجود مواجهه با آسيب‌هاي ناشي از سيگار باز هم به مصرف آن ادامه مي‌دهند؛ علت امر اين است كه به ريشه‌هاي رواني و علل اصلي گرايش به سيگار در اين افراد پرداخته نمي‌شود. با آگاهي از دلايل گرايش به مصرف سيگار مي‌توان گامي اساسي جهت ترك موفق آن برداشت. براي اطلاع بيشتر از روش‌هاي ترك سيگار كليك كنيد.

منبع: گرايش سيگار

 

دلايل گرايش به مصرف سيگار

گرايش به مصرف سيگار تحت تأثير عوامل متعددي از جمله عوامل اجتماعي، خانوادگي، فشار دوستان و همسالان، عوامل فردي و شخصيتي و... قرار مي‌گيرد كه همه اين عوامل ارتباط چند جانبه‌اي با يكديگر دارند. در ادامه به اختصار هركدام را توضيح داده‌ايم:

1- عوامل خانوادگي

خانواده در شكل‌گيري شخصيت، ايجاد اعتماد به نفس، احساس ايمني و سبك‌هاي رفتاري نقش بسيار مهمي دارد. حمايت، توجه و حساسيت كافي والدين و خانواده مي‌تواند باعث سازگاري بهتر فرد با محيط، قدرت مقابله با مشكلات و افزايش مهارت‌هاي اجتماعي شود و خطرات رفتارهاي ناسالم و پرخطر فرد را كاهش دهد. خانواده مي‌تواند به فرد احساس امنيت دهد و يا برعكس باعث ناسازگاري و بروز اختلالات رواني مانند افسردگي در او شود. براي اطلاع در زمينه اختلال افسردگي كليك كنيد.

هرچه والدين بيشتر جوان را ناديده بگيرند، او را در برابر محيط و اجتماع آسيب پذيرتر مي‌سازند. جوانان در چنين خانواده‌هايي به احتمال بيشتري اضطراب، افسردگي و مشكلات در روابط را تجربه مي‌كنند. مرتب دچار شكست‌هاي گوناگون تحصيلي – اجتماعي مي‌شوند و اعتماد به نفسشان را از دست مي‌دهند. در اين شرايط امكان بيشتري وجود دارد كه افراد به سيگار، الكل، يا موادي مانند مواد مخدر، ماده مخدر گل و... براي رهايي از اين مشكلات روي آورند. براي اطلاع بيشتر از مواد مخدر كليك كنيد. 

علاوه بر اين‌ها، والدين مؤثرترين الگوهاي رفتاري براي فرزندان خود هستند پس امكان سيگاري شدن كودكاني كه هر دو  يا يكي از والدين آن‌ها سيگاري هستند، از ساير افراد بيشتر است. براي كسب اطلاع در زمينه اعتياد به الكل و ماده مخدر گل كليك كنيد.

2- عوامل فردي

ويژگي‌هاي فردي و شخصيتي عامل بسيار مهم و تعيين كننده‌اي براي روي آوردن به سمت مصرف سيگار هستند. عوامل شخصيتي بسياري مثل تنوع طلبي، هيجان‌طلبي زياد، ويژگي‌هاي اضطرابي و تمايل به انجام رفتارهاي مخاطره‌آميز در روي آوردن به سيگار بسيار تأثيرگذار هستند. وجود كنجكاوي‌ها و گرايش به هيجان و تجربيات جديد در دوران نوجواني و جواني عامل بسيار مهمي براي آغاز مصرف سيگار و ادامه آن محسوب مي‌شود. خيلي از افراد به دليل ناتواني در مديريت هيجانات منفي خود و براي فرار از مشكلات و فشارهاي عصبي به سمت مصرف سيگار كشيده مي‌شوند. آرامش لحظه‌اي حاصل از سيگار باعث مي‌شود كه فرد در طول زمان مصرف سيگار را بيشتر كند. در اين افراد آگاهي از مهارت هاي كنترل احساسات و راهبردهاي كاهش استرس براي جلوگيري از مصرف سيگار بسيار مفيد هستند.

3- گرايش به سيگار | فشار دوستان

خيلي از افراد مصرف سيگار را از دوران نوجواني شروع مي‌كنند. برخي از نوجوانان به دليل سازگاري با دوستان و همسالان و همرنگ شدن با آن‌ها در برابر هر تقاضا و خواسته‌اي تسليم مي‌شوند؛ چرا كه در اين دوره مورد پذيرش قرار گرفتن از جانب دوستان اهميت بسياري دارد. اين موارد هنگامي تشديد مي‌شوند كه فرد بخواهد هويتش را از طريق ارتباط با گروه دوستي مورد علاقه خود تعريف كند. در اين شرايط احتمال قبول درخواست همسالان براي مصرف سيگار بيشتر است. در صورت رفتار صحيح والدين در سنين نوجواني احتمال گرايش آن‌ها به سمت دوستان كاهش مي‌يابد. براي كسب اطلاعات در زمينه رفتار صحيح والدين در سنين نوجواني كليك كنيد.

4- عوامل اجتماعي و رسانه‌ها

يكي از عوامل مؤثر در فزوني تمايل به مصرف سيگار، جذابيت‌هاي اجتماعي و در دسترس بودن آن در بازار است. وجود انواع سيگار با شكل‌ها، رنگ‌ها، طعم‌ها و پاكت‌هاي متنوع و جذاب، نمايش صحنه‌هاي جذاب فيلم‌ها و هنرپيشه‌هاي معروف و محبوب جوانان و مصرف توسط آن‌ها كه به طور غيرمستقيم مي‌تواند افراد را تحت تأثير قرار دهد، هم‌چنين عدم وجود وسايل و تبليغات لازم براي آگاهي جوانان از خطرات و مضرات سيگار، شكست‌هاي اجتماعي و تحصيلي ازجمله عوامل مؤثر روي آوردن به سيگار هستند. براي كسب اطلاع در زمينه تعريف اعتياد كليك كنيد.

5- كمبود اطلاعات و باورهاي غلط در مورد مصرف سيگار 

باوجود اينكه بسياري از متخصصان سلامت دائماً در مورد مضرات سيگار به افراد اطلاعات مي‌دهند، بسياري از مردم از عوارض دقيق مصرف آن اطلاعي ندارند. داشتن اطلاعات در مورد مرگ و مير سالانه ناشي از مصرف سيگار و  تعداد مبتلايان به سرطان ريه، سينه، پوست و... كه در اثر كشيدن سيگار ايجاد مي‌شود، مي‌تواند در پيشگيري از مصرف سيگار مؤثر باشد. نبود اين اطلاعات منجر به شكل‌گيري باورهاي غلطي در مورد مصرف سيگار و انواع تنباكو مي‌شود كه طبق آن‌ها، افراد عوارض مصرف را جدي نمي‌گيرند و فكر مي‌كنند كه ابتلا به بيماري‌هاي جدي نظير سرطان از موارد نادر محسوب مي‌شود. براي پيشگيري از عوارض منفي مصرف سيگار و كنار گذاشتن آن بهتر است از يك فرد متخصص كمك بگيريد. براي كسب اطلاع از مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.  

عوامل مؤثر در تداوم مصرف سيگار

عوامل رواني و فيزيولوژيك متعددي در تداوم مصرف سيگار مؤثر هستند و اين عوامل تأثير متقابلي بر يكديگر دارند. در گذر زمان اين عوامل تبديل به موانعي بزرگ شده و كنار زدن آن‌ها نياز به نيروي بزرگ‌تري خواهد داشت. براي آشنايي با موانع ترك سيگار كليك كنيد.

1- عوامل فيزيولوژيكي گرايش به سيگار

ايجاد تحمل و وابستگي: افراد به تدريج با مصرف سيگار به نيكوتيني كه وارد بدنشان مي‌شود وابستگي پيدا مي‌كنند. نيكوتين به واكنش‌هاي فيزيولوژيكي متعددي از جمله افزايش هشياري، فشار خون و ضربان قلب مي‌انجامد. با اين وجود، اين آثار فقط تا زماني كه نيكوتين در جريان خون وجود دارد، باقي مي‌ماند. هنگامي كه نيكوتين از جريان خون خارج شد، اين آثار نيز از بين مي‌رود. بنابراين وقتي فرد عصبي است، كشيدن مقداري سيگار به او آرامش مي‌دهد و به‌تدريج به ميزان بيشتري از سيگار براي آرام شدن نياز دارد.

تأثير بر مركز پاداش: نيكوتين بخشي از سيستم عصبي را كه مركز القاي پاداش نام دارد، تحريك مي‌كند. اين تأثيرات، هشياري ذهني و آرميدگي جسمي را در پي دارد. چون تأثيرات مثبت پاداش دهنده‌اند، بنابراين افراد براي تجربه اين مزاياي فيزيولوژيكي به ادامه سيگار كشيدن ترغيب مي‌شوند. به عبارت ساده‌تر سيگار كشيدن احساسات خوشايندي به همراه دارد و به همين دليل افراد به ادامه اين رفتار ترغيب مي‌شوند. براي اطلاع بيشتر از علل گرايش به اعتياد كليك كنيد.

2- عوامل رواني گرايش به سيگار

ايجاد لذت: يكي از عوامل تداوم مصرف سيگار، قابليت سيگار كشيدن در كمك به تنظيم خلق يا عاطفه است. افراد براي دستيابي به خلق مثبت يا كاهش روحيه منفي سيگار مي‌كشند. سيگاري‌هايي كه خلق مثبت دارند ممكن است سيگار را وسيله‌اي براي افزايش لذت مرتبط با ديگر رويدادها، مثل يك غذاي عالي، رابطه جنسي خوب، يك مهماني لذت‌بخش و... بدانند. اين افراد سيگار كشيدن را بسيار لذت‌بخش دانسته و فقط زماني كه در حال تجربه احساس مثبتي باشند سيگار مي‌كشند. بنابراين تداوم مصرف سيگار برايشان بسيار ترغيب‌كننده است. براي اطلاع بيشتر از رابطه جنسي كليك كنيد.

كاهش خلق منفي: بسياري از افراد سيگار را وسيله‌اي براي مقابله با خلق منفي يا كاهش اضطراب و تنش مي‌دانند. هرچند برخي از افراد تنها گاهي براي مهار خلق منفي سيگار مي‌كشند اما اگر سيگار كشيدن را تنها راهبرد مؤثر براي مقابله با هيجان منفي بدانند، به مرور به سيگار وابستگي پيدا مي‌كنند.

مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي

همانطور كه گفته شد عوامل بسيار زيادي در گرايش به سيگار نقش دارند و در صورت عدم كنترل ممكن است به مصرف مواد مخدر و اعتيادهاي بسيار جدي‌تر نيز منجر شوند. به همين دليل توصيه مي‌شود كه افراد و مخصوصا والدين از يك فرد متخصص كمك بگيرند تا از اعتياد نوجوانان و جوانان خود پيشگيري نمايند و يا به ترك هرچه سريع‌تر آن بپردازند. مركز مشاوره حامي هنر زندگي اين امكان را مهيا كرده تا در هر كجا كه هستيد به صورت تلفني با متخصصان و روانشناسان اين مركز تماس بگيريد و بهترين خدمات روانشناسي را از طريق تلفن دريافت نماييد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره تلفني كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك سيگار مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق شماره 02122018502 و يا از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: گرايش سيگار

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.